Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi

Hoge hakken op zee

Hoge hakken op zee: het perspectief van een onervaren zeilvrouw op de langdurige zeilreis.

Het Annelies moment.
Dit is onlangs zo bestempeld door een van mijn medezeilsters die nu in de Caribbean vaart. Mij werd na mijn eerste 7 maanden varen, in Lagos door haar gevraagd: hoe kom jij er toe om te gaan varen? En wanneer wist je dat dit iets voor jou was? 

Lees verder

Natale e i dolci

Presepe

Wij vieren Kerst op Skadi in Marina di Ragusa onze overwinterlocatie. Er zijn deze Kerstperiode vrijwel geen Nederlanders op hun boot, ze zijn naar huis voor familiebezoek. Wij vieren Kerst een beetje sober, met een klein diner, met muziek op de radio erbij en ontspannende dagen in de zon. Veel Italië-vakantiegangers schrijven over de uitbundige Kerstsfeer in Italie, maar in zuidoost Sicilie wordt Kerst niet zo bruisend gevierd, tenminste... niet op straat. Hier is het meer een familiefeest. In zuid Sicilië in Ragusa zijn de winkelstraten mooi verlicht, worden er concerten gegeven, gospels gezongen in kerken, zijn er kraampjes, worden er voor de kinderen spelen georganiseerd of knutselmiddagen.

Lees verder

21 december, Noto, kind van teloorgang, bureaucratie en maffia.

Kathedraal van Noto

Dit artikel is overgenomen uit de Volkskrant van 23 mei 1997. Auteur Jan van der Putten " de tuin van steen brokkelt af en valt in".

In 1693 maakte een aardbeving de stad Noto in de zuid-oost-hoek van Sicilië grotendeels met de grond gelijk. Zelden zal een natuurramp zo'n grote culturele zegen zijn geweest. Op de Meti-heuvel, vijftien kilometer zuidoostwaarts, werd de stad herbouwd volgens de smaak van die tijd. Dankzij de adel speelde geld geen rol. Drie generaties architecten en beeldhouwers maakten van het nieuwe Noto één groot openluchtmuseum, dat de Unesco heeft uitgeroepen tot hoofdstad van de barok.

 

Lees verder

De wind in Spanje

Op mijn reis zei ik eens tegen Peter: wat is er eigenlijk veel wind en overal. En Peter zei: je hebt het noooit gemerkt omdat je in een huis woonde, nu ben je elke dag buiten en hoor en voel je wind. De wind is wat ons doet zeilen en de wind is wat ons doet wachten. Hij is hard, zacht, noord, zuid, komt abrupt en houdt net zo plotseling weer op. In Spanje kan hij verzengend zijn, onvoorspelbaar en geiten-dodend, lees hierover in mijn nieuwste blog:

Lees verder

Kurk: het goud van de Algarve en Alentejo

Op 17 februari bezoeken wij Novacortiça, grootste wereldproducent van kurkproducten. De introductie wordt gevolgd door een zeer leerzame rondleiding. Tevens wordt ons aanbevolen de winkel van Pelcor te bezoeken. De fabrikant van verfijnde mode accessoires vervaardigd uit flinterdunne tere kurk-huid.

Hier is het levensverhaal van de kurk.....

Lees verder

Algarve, hoe het went en hoe koop je een huis

We zijn ruim 8 weken in de Algarve en de tijd vliegt. We hebben vrienden gekregen: Melinda en Mark van De Bolle. We hebben veel gezien en geleerd en vooral begrip gekregen voor de wijze waarop Portugezen leven. Soms dus ook respect.Het is hier allemaal gemoedelijker dan bij ons ook al barst het van de hectiek. Siesta blijft gehandhaafd hoe druk ook. Hartelijkheid en geduld en verdraagzaamheid zijn eigenschappen waar Nederlanders nog aan kunnen werken...voornamelijk onder elkaar in kleine maatschappelijke kringen en in het verkeer.

Lees verder

Skadipedia

Brein

In deze blog worden allerlei wetenswaardigheden, eigenaardigheden, bijzonderheden en andere verhalen vermeld. Deze Blog wordt regelmatig uitgebreid.

Lees verder

«      1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      

TCFMARINE

SKADI NIEUWS: Skadi is in Ermioni en hervat binnenkort de vaart naar Volos

  • de eerste nieuwsbrief van seizoen 2021 is in de maak!
  • We hebben een zelf inbouw Airco aangeschaft bij The Climate factory. Deze is nu ingebouwd. Een verslag komt later op onze website.
  • Eind 2021 komt ons eerste boek uit
  • het blog over ons vertrek in 2015 en de reis 2016 en 2017 is in PDF-vorm te vinden op onze website
  • Beslissing: 2023 terug naar Spanje.

https://www.meteo.gr/ermioni

 

Huur ons huis

vakantiewoning te huur in Zeeland

Ons mooie huis in Vlissingen vlak bij zee is te huur. Klik op onderstaande link voor info en om te boeken.

Vakantiewoning aan zee te huur

Bezoekers vandaag: 20Laatste wijziging: 24-07-2021