Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 
Kanaal van Korinthe.jpg

23 april, Skadi: we leven er naar toe

Skadi vaarplan wordt gewijzigd

Terwijl iedereen zich richtte op het nieuws over de ramp in het Suez kanaal is het in het Kanaal van Korinthe ook mis.

Greekreporter.com/2021/04/21/greece-suez-corinth-canal-shut-for-three-months

We nemen alle Pilotboeken mee naar Skadi want al hebben we het plan om naar Griekenland te varen, toch staan we ook open voor een andere bestemming. Zoals Montenegro en Kroatië (reisplan 2022).

De tijd vliegt en over een maand beginnen we aan de rit naar Italië, en het vaarseizoen. Er moeten nog enkele inkopen gedaan worden voor thuis en de boot (Ikea, Action, Gamma, George Kniest.

Annelies heeft ondertussen een scan gehad en daarmee is 100% uitgesloten dat er iets in het kaakbot verkeerd zit. De kaakchirurg zegt stellig dat de pijn is veroorzaakt door die ene verdovingsinjectie bij de tandarts. Maar...."je prikt in the blind", zegt hij en het kan elke tandarts overkomen. En elke patient en nu is Annelies de klos.Het afstellen van pijnstilling door medicijnen  tegen pijn duurt weken en we hopen het goede evenwicht te hebben gevonden tegen de tijd dat we vertrekken en veel pillen moeten meenemen. Acupunctuur heeft geholpen bij het verminderen en verzachten van pieken van pijn, maar belangrijk is ook dat je rust zoekt en alles in evenwicht met elkaar weet te brengen; Jing Jang. Moeilijk voor een Hollandse en dan eentje die Annelies heet.

We hopen dat jullie onze avonturen weer gaan lezen vanaf 28 mei. Katten in de auto, tassen, airco, kratten met etenswaren en bootspullen en zoef via Mulhouse of Basel naar Frosinone en dan Crotone in 3 dagen.

 

 
Freija op de krant die je net leest

3 april, misschien hebben wij geluk

De narcissen bloeien, de krentenbloesem staat op springen en de tuin wacht op zomerkleuren.

Wij zijn bezig met de tuin en met ons boek.En al doende leert men. Maar dan wordt je ook kritischer. Dus hoofdstukken worden nog eens gelezen en aangepast. Al met al duurt het langer dan we dachten maar in d eloop van het jaar komt dit prachtige boek uit, met mooie verhalen, artikelen en .... veel en soms grote foto's.

Je hebt maar 1 leven en 1 lijf en je kunt niet alles, ook niet samen. We verdelen de tijd tussen al onze bezigheden.

De pech wil, dat Annelies al 4 maanden last heeft van zenuwpijnen in de kaak ten gevolge van een kleine misser bij het trekken van een kies. Daardoor is zij niet 100 %, en soms slechts 20% beschikbaar voor klusjes laat staan een sociaal leven. We zijn al lange tijd in behandeling en gesprek voor vermindering van pijn. Het geluk bij een ongeluk wil dat het Corona tijd is en we toch nergens heen kunnen. Ze heeft veel afleiding door Peter , de katten en de tuin. Ook wordt er elke dag een paar uur aan het boek gewerkt.

Annelies heeft, omdat ze 64 is en ook nog in Zeeland woont,  1 vaccinatie van Astra Zenica gekregen en de tweede volgt half mei. We hopen op een vaccinatie voor Peter binnen 3 weken. Het ziet ernaar uit dat we half mei naar de boot kunnen rijden. En ons huis in de verhuur kunnen zetten. Het vorige jaar heeft ons geleerd de boekingen niet toe te laten tot tenminste juni.

Voor diegenen die in de randstad wonen en geen 63/64 jaar zijn is het wachten. Ook als je jonger bent. Of ga je toch naar je boot en vlieg je terug voor je (2e) vaccinatie?

Ons plan is om na wat bootklussen in Crotone, het ruime sop van Griekenland te kiezen. Wat ons betreft de minst gecompliceerde bestemming in Coronatijd. En het lijkt erop dat wij geluk hebben en ons plan kunnen uitvoeren. Op rustig tempo.

Dit zal ons 7e jaar zijn. Nog steeds hebben we zin en kunnen we dit waarmaken. De boot is in prima staat en wij zijn fit en worden niet gehinderd door verplichtingen thuis. We hebben veel meegemaakt op reis maar geen vreselijke ervaringen gehad die aanleiding zijn om te stoppen met varen. Zolang we zin hebben en alles goed gaat, gaat de ontdekkingsreis door.

Ondertussen zijn er al veel vertrekkers die wij ontmoet hebben gestopt. En 1 vriend vaart in Argentinie. Ook liggen er bekenden op de Canarische eilanden en sommigen hebben hun schip naar huis gevaren. Met enkelen hebben wij nog contact. Al die mensen die met ons zijn opgevaren hebben onze reis een extra dimensie gegeven en de motivatie om door te gaan zolang het kan.

Griekenland ons vierde en mogelijk laatste jaar in die wateren.

 

 

Reizen zonder tijdsbestek

We hebben de laatste tijd niets meer op de site geplaatst met een hele goede reden: We zijn volop bezig om ons eerste boek te schrijven over onze reis, met als werktitel:

Reizen zonder tijdsbestek

Het boek omvat niet alleen een logboek van de zeiltochten maar het is een beschrijving van indrukken die we opdoen in de verschillende gebieden. Van nieuwe culturen die we tegenkomen, schoonheid van de natuur, indrukwekkendheid van archeologische opgravingen vanaf de prehistorie tot aan de middeleeuwen, eetculturen en vooral de emoties die het bij ons oproept. Daarbij worden de verhalen geïllustreerd met veel foto's uit onze eigen verzameling van duizenden foto's.

Dit boek beschrijft ons eerste jaar varen vanaf het vertrek uit Vlissingen op 23 mei 2015 tot het aankomen op onze eerste overwinterhaven in Zuid-Portugal: Albufeira. De bedoeling is dat dit boek het eerste is uit een serie waarbij we in elk boek een jaar van onze reis beschrijven over de landen en streken die we dan bezocht hebben,

We zijn in de afrondende fase van het schrijven van de laatste reishoofdstukken waarbij Leo van Dorselaer de uiteindelijke vormgeving verzorgd van ons boek. Leo is de hoofdredacteur/eigenaar van het Belgische magazine: Boot Traveler. Wij hebben verschillende artikelen mogen schrijven die ook in dit Magazine zijn opgenomen, links naar deze uitgaven staat in de zijkolom van onze site.

Zodra we weten wanneer we het boek ontvangen van de drukker komt er op onze site een mogelijkheid om het boek te bestellen. We zullen dit tijdig bekend maken ook middels een nieuwsbrief.

Hieronder staat als voorbeeld de proefversie van hoofdstuk 7: Loire-Atlantique en Nouvelle-Aquitaine, La Trinite naar Hondarribia (Spanje)

 

 
For sale sailing yacht SKADI

SKADI is FOR SALE

click on the above text "Skadi is for sale" , for more information call Peter: +316 53227130

 

    

 

skadi in Isidhorou

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je enkele verhalen teruglezen

Bootmagazine Traveler Nr 62 lente/zomer 2020

Bootmagazine Traveler Nr 63 herfst/winter2020

Bezoekers vandaag: 103Laatste wijziging: 27-01-2024