Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi

Nog een maand

Het "to-do"-lijstje wordt niet meer vernieuwd, de laatste 20 dingen staan er op, varierend van afspraken met huisarts, notaris, het kopen van simpelweg een stift ( 3 winkels afgelopen), grofvuil weggooien, een kast inruimen en ordenen met oog op eventuele huurders, het Anker op internet bestellen en een Bimini laten opmeten. Vandaag bracht Annelies een recept bij de apotheek voor 9 maanden medicijnen, tja, dat kan niet zo makkelijk..ook niet met uitdrukkelijk verzoek van de specialist. Dus dat wordt een uitzoekwerkje met de verzekering straks.

Morgen worden de zonnepanelen geplaatst. In elk geval zijn die grote panelen dan weg uit de kajuit en kunnen we dit weekend beginnen met ordenen en inruimen. Muziekje, drankje erbij dat wordt gezellig.

Wat allemaal gedaan is in maart en april:

Verhuizing Annelies naar Vlissingen en een deel van de huisraad in de City-storebox, 3 dagen verhuisdozen uitpakken en tussendoor nog een etentje, vogelworkshop doen en ruggetje laten kraken.

In cominatie met een dag Zoetermeerse plichten: zeilen ophalen in Made. Reddingsvestjes voor de katten aangeschaft maar ze staan er verlamd bij en zetten zich als een ezel schrap of laten zich zijwaards vallen en blijven voor dood liggen. Ons is nu aangeraden gewoon  een tuigje om te doen en een lange lijn met een kurk eraan-mochten ze in het water springen/vallen dan zullen ze zwemmen en we kunnen ze dan gewoon opvissen.

Zoetermeer gezondheidsafspraken/afscheid van huisarts (25 jaar verdient wel een doosje wijn en met verzoek van de assistentes op het mailadres van de praktijk in de mailinglijst op te nemen.).

De matrassen zijn geleverd door Delta Marina en in kajuitbed gelegd-wat een luxe bedje, wat een wolk van een relax-locatie. Daar ga je alleen al liggen chillen.

28 maart bus gehuurd en laatste spullen uit het huis van Annelies gehaald incl. laminaatvloer (TE KOOP !!) Annelies pakte wederom dozen uit. Heel veel montagespullen, schroefjes, klemmetjes, lampjes, electra, dus eerst de berging van Peter weer opgeruimd en heringedeeld.

Eind maart brandblussers laten controleren bij Chubb Varel in Barendrecht- kwam mooi uit, Annelies deed een combi Zoetermeer Bagels&Beans met zoon Ralf.

3 april: lekker uitgegaan op vrijdagavond ( Bluesroute Middelburg) en op zaterdag met Brian en Babette en Juliette op de boot- lijnen getrokken en Genua en Grootzeil geplaatst. Best een koude dag.

10 april: een paar bankzaken, spullen naar de City storebox gebracht en de werkplaats bezocht van Wout Huijbregtse, die de beugels voor de zonnepanelen fabriceert.

14 april: Annelies wederom naar Barendrecht, bestelde brandblusser gehaald, rekeningen betaald en op de koffie bij Marjolijn om de hoek. Dan in Rotterdam het reddingsvlot afgeleverd ter controle, door naar Amsterdam, Peter bij Cinx maandmeeting in het Fletcher Hotel gebracht, om de stad heen naar het conservatorium geraced om met zoon Joran te eten en daarna Peter weer opgehaald....of ik niet even boven wilde komen, de mannen ontmoeten en een wijntje drinken..... Ha ha ja tuurlijk :) Daarna terug met Peter naar Vlissingen. Zo'n tempo en volle agenda op 1 dag moet je niet te vaak hebben. Gelukkig zat het verkeer mee, timing was perfect.

16 april: de beugels werden door Wout Huijbregtse en Arjan Winter geplaatst. Bij Jos Boone in Middelburg de laatste antennes gekocht en een prachtige handige  "Hook-and-Moor". Beetje leuke snufjes voor aan boord kopen dat mag ook wel.

16-21 april: Skadi op de kant in Breskens. Peter en Brian hele dag geschuurd, anti fouling aangebracht en het schip weer schitterend schoon en wit gepoetst. Zondag poetste Annelies de kuip. Lekker vis gegeten en 's avonds walgelijk lekkere, vette paling. Mooi weertje en plezier gehad.

Ondertussen gaan thuis ook de dingen door: het nieuwe geraamte van de inbouw-kledingkast in de slaapkamer is door vakman Pieter geplaatst en plafond in de kast afgewerkt. De tuinman is komen kijken naar een ingestort deel van de voortuin en zal het nog vòòr 23 mei in orde maken en meteen alle tuinpaden onkruidvrij maken, dat staat beter i.v.m. de verhuur.

De bijen (80.000 in 4 kasten) zijn door imker Louis opgehaald, hij gaat goed voor ze zorgen.

20 april: met spoed offertes aangevraagd bij 4 zeilmakerijen èn het nieuwe anker van 21 kilo is met de post gekomen.(wat een sterke lieve postbode!)

Morgen, vrijdag 23 april gaan de zonnepanelen erop, over 5 dagen geeft Peter de auto in bruikleen aan zoon Brian en moeten we het met Liesjes superkarretje doen- of de motor.

We gaan niet mee met de Beneteau Koningstocht naar Antwerpen, want er is nog genoeg te doen.

We hebben een hoop plezier, moeten vooral veel tegelijk doen, maar daar krijg je alleen maar meer energie van, en staan er af en toe bij stil hoe snel de tijd gaat en dat het werkelijk nog maar een maand duurt voor we wegvaren.

In het onderhoudsboek van de boot staan ook nog 10 dingen: mooi voor dit weekend.

We denken en doen alleen nog maar: Skadi world Tour. De nieuwe dimensie.

 

 

Over zeilmeisjes, het roer omgooien, waar de wind vandaan komt en we zien wel waar we stranden...

Annelies van kleef en Peter Tilburgs' voorlopig geplande route jaar 1, 2, en 3.jpg

Rode route: jaar 1, groene route jaar 2, blauwe route en verder jaar 3.

Door Annelies te Zoetermeer woensdag 4 maart 2015.

Figuurlijk en zeer letterlijk. Als Haagse city chick had ik nooit gedacht ooit te zeilen, kijkend naar de zeilboten op zee op een warme stranddag op het Zuiderstrand achter de Laan van Poot in Den Haag, nabij de buurt waar ik ben opgegroeid.

5 jaar omzetten van leven, door zelfontdekking en ontplooiing, nieuwe werk-ervaringen, echtscheiding, hel en het vinden van de nieuwe hemel in...de persoon Peter Tilburgs.

Het roer omzetten. Op een mooie winteravond zijn Ad de Korte en Scarlett Oskam bij ons op bezoek en geestdriftig delen wij verhalen en reislust. Zij maken ons attent op het avontuur van Annemie en haar Gaucho José. Annemie die net zo onbekend was met zeilen als ik (en Scarlett) en die is meegegaan met haar vriend tot aan Chili en opnieuw het roer omgooide en bleef wonen bij de Gaucho.(Even een minder puntje om op te noemen bij Peter)

Kijk: http://3opreis.bnn.nl/afleveringen/fnhevdw/1/3

Zoek ook het zeilschip de Duende en bezoek de HISWA volgende week waar je de lezing van de Duende kunt volgen over hun zeilreis en o.a. hun bezoek aan Annemie.

Je kan duizenden dingen verzinnen die je ervan weerhouden om jouw droom waar te maken. Duizend angsten hebben, maar uiteindelijk blijft die ene wens of uitdaging liggen en kloppen in je geest. Doen dus!

We kijken wel waar we uitkomen. Ideeën komen er steeds meer en in alle soorten. Misschien gaan we toch wel meteen oversteken naar Gran Canaria en verder. Wie weet komen we toch nog terecht bij Annemie, alhoewel 7 graden in de zomer niet echt ons temperatuurtje is.

Als je open staat voor alle mogelijkheden (en je je kunt aanpassen) en misschien onze reis er heel anders uit kan gaan zien dan gepland, dan zien we dus wel waar de wind ons heen brengt...

En waar we stranden... dat wordt een avontuur en dat zal vast heel spectaculair en prachtig zijn.

Is het echt waar?

Zoetermeer woensdag 4 februari 2015 om 10.00 uur.

Nog 108 dagen.

Maak jij ook wel eens een lint- met je kids- of voor jezelf, waarvan je elke dag een cm. afknipt? En kan je dan niet wachten tot het zo ver is? Hier is dat gevoel heel groot. Het begint te leven: A.s. vrijdag gaan we zaken bij de notaris regelen en Annelies verhuist naar Vlissingen half maart. Voorbereiding voor de reis gaat nu wekelijks een rol spelen en grappig genoeg begon dat niet met scheepsuitrusting, maar met 2 prachtige electrische vouwfietsen. Rondje rijden in de buurt om ze uit te proberen, zorgt voor een hoop opzien. Het rijdt als een speer (zeggen we in Den Haag), hoop lol, en je voelt je een jonge God(in) op de trendy superbike. Ook wordt het bed ge-upgradet, want comfort is belangrijk: slaap-, vrij-, lees-, hangplek. Vrijdag 6 februari komt de beheerder van Delta Marina en vertegenwoordiger van de jachtmatrassenfabrikant, de ruimte opmeten.

Arjan en Andrea komen dit weekend met hun boeken over de Middellandse Zee. Hopelijk kunen zij ook hun droom toch een keer waar maken. we laten hun zeker delen in ons plezier en we hopen hun op de Skadi te zien, in elk geval in Portimao of Gibraltar.

In Portimao zullen we tzt ook Harm aantreffen, die deze zomer zijn schip uit de haven heeft weggevaren om hem permanent in Portimao te leggen. En we komen zeker mensen tegen die wij ontmoet hebben op de Vertrekkersdag in november 2014, of die met ons, tijdens hun eigen wereldreis- in contact staan.

Het is niet zozeer het regelen van zaken, maar meer het besef dat het gaat gebeuren en de gesprekken die er over gaan, waardoor je er achter komt welke keuzes je moet maken. Zoals met iedere onderneming kom je nu ook opeens mensen tegen die dit al heben gedaan of willen doen en je maakt je eigen afwegingen. de 'goed idee!'- momenten en "o ja..."-momenten passeren de revue steeds en plannetjes worden af en toe bijgesteld. Om sommige dingen maken we ons niet meer druk: we blijven dit jaar immers aan de kust varen en alles is te koop, dus veel eten aan boord leggen we niet, de korte golfzender komt pas na Gibraltar en zeillaarzen kopen we op de Kanaaleilanden, hier vinden we de laarzen waar Peter's voorkeur naar uitgaat -niet.

Peter heeft de ligplaats in de Michiel de Ruyterhaven opgezegd en is afgelopen zaterdag met Guus-tijdens gewoon een drankje doen in het havenrestaurant- een prijs overeengekomen om de Skadi tot eind mei te mogen laten liggen.

Ik zal mijn talentvolle zoon Joran ten Kroode- conservatorium- student nog eens aanspreken over zijn optreden met band op de receptie voor genodigden op 23 mei. We maken er een knalfeest van en ik ga vreselijk janken als we wegvaren- of ik ben verschrikkelijk dronken. Slaat natuurlijk nergens op, want we leggen in Blankenberge al weer aan ;)

 

«      1   |   2   |   3   |   4   |   5   

TCFMARINE

SKADI NIEUWS: Skadi is in Ermioni en hervat binnenkort de vaart naar Volos

  • de eerste nieuwsbrief van seizoen 2021 is in de maak!
  • We hebben een zelf inbouw Airco aangeschaft bij The Climate factory. Deze is nu ingebouwd. Een verslag komt later op onze website.
  • Eind 2021 komt ons eerste boek uit
  • het blog over ons vertrek in 2015 en de reis 2016 en 2017 is in PDF-vorm te vinden op onze website
  • Beslissing: 2023 terug naar Spanje.

https://www.meteo.gr/ermioni

 

Huur ons huis

vakantiewoning te huur in Zeeland

Ons mooie huis in Vlissingen vlak bij zee is te huur. Klik op onderstaande link voor info en om te boeken.

Vakantiewoning aan zee te huur

Bezoekers vandaag: 25Laatste wijziging: 24-07-2021