Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 
Gedelamineerd Grootzeil.JPG

December, update en boek

Niet alleen vliegt de tijd op de boot, ook thuis. We zijn hard met ons boek bezig geweest en de laatste dagen gaan dan alleen nog om de verpakking - en hoe te verzenden en met welk bedrijf...Kleine dingen zoals de afsluitzegel, of verzendsticker, überhaupt de grootte van de doos en past het boek er dan wel in? Er wordt een hoop administratie uitgevoerd hier en ook getelefoneer.

Maar het goede nieuws is dat het boek "Reizen zonder Tijdsbestek" nu besteld kan worden!

Live en Tony hebben een tandhheelkundige aangedragen. Annelies gaat een nieuw traject in en het geeft haar hoop, ze gaat binnen afzienbare tijd naar een privékliniek voor diagnose en pijnbehandeling. Pijn en medicijnen hebben haar totaal afgemat en de conditie is naar lager peil gezakt. We kijken uit naar volgend zeiljaar, klimaat, afleiding en rust zijn heilzaam.

We hebben ons nog niet verdiept in de toelatingseisen van Kroatiē, maar met een "boost"-vaccinatie kan het toch niet lastig woden? En misschien gaat er haast niemand naar Kroatie want het heeft nog steeds een duur imago gezien de vele concessies waar geld gevraagd wordt.

Deze week nemen we de boekenkast eens onderhanden en Annelies zegt:,, we hebben de Kroatie-Pilot niet, waar is die? Peter herinnert zich dat we dat boek op de boot gelaten hebben want Annelies wil alleen de concessies opteken op de kaarten. Daar gaat ze mee aan de slg na nieuwjaar.

Er zijn enkele mooie boeken die naast de Imraygids ook inzicht geven in de ankersituaties aldaar, de havens en de regelementen en de mooie eilanden beschrijven. Duitse gidsen zijn goed, maar ja, wie leest en "sprecht uberhaupt noch Deutsch?' Nu heb je de helft van het Duits al begrepen want uberhaupt is een Duits woord...

We zijn jullie, trouwe lezers een tweede en derde nieuwsbrief schuldig over de reis van dit jaar in Griekenland. Die komt maar 'ons boek" heeft voorrang.

  • Bootzaken: ons Grootzeil is versleten. De "vellen hangen er nog niet bij" maar het begint te delamineren. Ja, na 9 jaar is het gedaan. Er moet een nieuw zeil worden aangeschaft.
  • We willen een eigen generator aanschaffen die we laten inbouwen in Crotone door Gino. Want de airco doet het geweldig en de verkoeling maakt dat we comfortabeler en dus langer kunnen doorgaan met de reis.
  • Een tent voor de Skadi: We overwegen weer of we een winter zullen blijven op Sicilië gezien de opbrengsten van verhuur van het huis, en wat doe je eigenlijk thuis? Behalve verven, tuinieren en nodige klussen (voor Peter)
  • Een extra caframo ventilator voor de logeerkamer.
  • Kuipkussens laten maken in Kroatië

En zo is iedereen met zijn drukke leventje bezig, thuis en om het huis, met kinderen en kleinkinderen, met de klussen die nodig zijn en met de wensen die we willen realiseren en waar kosten aan verbonden zijn.

Wij hopen dat jullie ons boek willen kopen, het is uniek vanwege de verhalen van vrouw en katten, de ervaring los te zijn van alles dat ons ooit bond, de emoties erbij, en de vele foto's. De geweldige zonnige aankomst in Albufeira staat ons bij als de dag van gisteren en we voelden het succes en wisten....dat we door zouden gaan en met elkaar.

 

Skadi te koop

De Skadi staat nu te koop bij makelaar Nick Papageorgiou van YBH (Yacht Broker House) in Prèveza. Zie onderstaande link voor de advertentie.

SKADI TE KOOP

 

    

 

skadi in Isidhorou

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je enkele verhalen teruglezen

Bootmagazine Traveler Nr 62 lente/zomer 2020

Bootmagazine Traveler Nr 63 herfst/winter2020

Bezoekers vandaag: 134Laatste wijziging: 15-07-2024