Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 

van SARONISCHE  GOLF - VASTELAND om de PELOPONNESOS met de klok mee / clockwise

Catamaranzeilen wordt populairder, dat betekent dat er steeds minder ruimte voor zeilschepen aan kleine kades ontstaat. Houd daar rekening mee.

schiereiland Methana 2018

Methana kade/Ferry pier, the Ferry legt aan aan de buitenkant van de kade en brengt wel een golfslag om kade heen naar aangelegde schepen.

SY Skadi: we betaalden €4,20 per dag incl. water en elektriciteit. Men betaalde voor 2 dagen: dag van aankomst en dag van vertrek. Geen mogelijkheid om een auto of scooter te huren in dit kleine dorp. Slechts één geldautomaat. Havenkapitein Costas is ook actief in Vathi en kan daar een ligplaats voor je reserveren. Hij rijdt op en neer tussen de 2 dorpen. Als je vrienden met hem maakt, zal hij alles voor je doen! Ook brengt de geheerste wind rond Aegina wat swell, maar die sterft uit tegen 23.00 uur. Wespen in prullenbakken, weinig electra aansluitingen Ook brengt de geheerste wind rond Aegina wat swell, maar die sterft uit tegen 23.00 uur. Wespen in prullenbakken, weinig electra aansluitingen. Methana goed itgangspunt om met een geoloog een vulkanisme excursie/klim te doen. Er bevinden zich zwavelhoudende bronnen van vulkanische oorsprong, een duidelijke verwijzing naar de meer dan dertig nu uitgedoofde vulkaanmonden waaraan het schiereiland zijn ontstaan dankt.
Geologie Methana
Het gehele schiereiland Methana is opgebouwd door lavakegels en –stromen. Het is enkel via een smalle landtong met het vasteland verbonden, en vormt de noordwestelijke uitloper van een actief vulkaangebied dat de Egeïsche Zee doorkruist, en waartoe onder meer ook de vulkaaneilanden Melos, Santorini en Nysiros behoren.

Jimbsail: ,,A very faded small spa town with a small, excellently sheltered but rather shallow (2m) 'marina', very cheap. Close to Athens (regular fast ferries to Piraeus) and a suitable place to leave the boat for a month - or a year - afloat. Sulphurous waters will leave your chain an odd colour, but there will be no weed growth!"

Methana stadskade ervaring: De Grote Ferry doet de boten smakken tegen de stootwillen van de kade. Menigeen verandert de stand van lijnen, druppels en ankerketting. -  15,= euro per nacht. Harbourmaster Costas travels between Vathy and Methana town. Je kunt bij hem een reservering doen voor een plek in Vathy haven.

SARONISCHE  EILANDEN

Algemeen Vervoer: alles wordt hier gedaan met de Ferry. Op kleine eilandjes in gehuchten kan je geen auto of brommer huren zoals in dorp Methana-schiereiland Methana. Vanwaar je ook naar Epidavros (Grieks Amfithetarer!) zou willen. Dan blijkt het slimmer te zijn in Poros bij Sixt een auto te huren of aan de haven een scooter en vanaf daar een paar dagen eilanden te bezoeken met gebruik van de snelle Ferry.

Eiland Salamina nog niet door Skadi bezocht in 2018

Eiland Angistri nog niet door Skadi bezocht in 2018

2018 Eiland Aegina een prachtig groen en bergachtig eiland met schitterende ankerbaaien. Eiland van de pistache noten.

Aegina haven: noordoostelijke stadskade is in de zomer en zeker in het weekend helemaal vol, bij westen winden zeer hobbelig en boten worden tegen erlkaar op geduwd. Ostelijke deel waar de vissers liggen zeer druk en bij westelijke winden iets minder oncomfortabel. Er tegneover kan je aanleggen bij een restaurant (vlak om de hoek van de dam rechts) maar slechts 4-5 boten. Voor  schepen met een diepgang van meer dan 1.60 meter gevaarlijk ivm rotsen aan de kant. Wij hadden nog maar 5 cm speling en zijn direct weer vertrokken. Aegina is verder levendig liggen met zeer veel winkels, groenten en fruit en vishal.
Perdika: onze keuze ipv Aegina harbour
Ankerbaai Perdiki en pontons heel goed: electra van het restaurant is gratis Je hebt een heel lang snoer nodig! Water ook op aanvraag. Op sommige dagen veel charters, maar dan ankeren wij. Bij veel wind beter zorgen dat je aan een ponton ligt. Autohuur bij Carplan Dimitri, wij betaalden 85 euro voor 2,5 dag. Je belt ze (telefoonnummer staat op een bordje dat aan de muur van een restaurant hangt) en ze komen de auto brengen en weer ophalen. Geen geldautomaat. Geen Wind winkel, 1 kleine supermarkt. Uitstekend uit eten gaan.Idyllische plaats, zelfs als er charters zijn.

Aegina stad

Skadi-ervaring 2018: geen ruimte aan de stads-kade. Aan de zuidkant van de kade meren vissersboten aan en soms vind je er een kleine plaats tussen, ze zijn erg behulpzaam .. Helaas is er geen stroom / water aanwezig. Aan de overkant van de kade bevindt zich een restaurant met een klein ponton voor 4/5 schepen. Schepen neigen daar iets te rui te ankeren zodat je je ertussen moet persen. En dat doen wij gewoon want niemand is de baas! Zeer ondiep aan de ponton: rotsachtige grond. Skadi had slechts 10 centimeter water onder de kiel, dus we vertrokken. Wanneer de draagvleugelboot de haven binnenkomt, komt de deining ook naar dit ponton van het restaurant. Dus niet veilig voor je boot. De jachthaven was vol en ondiep, alleen de buitenste ponton leek redelijkvoor Skadi. Er was geen marinero te bekennen, niemand op zijn boot om ons te helpen aanleggen plekken leken privé. We namen geen enkel risico dat het niet veilig was.

Buiten zijn er een paar zandige plekken om te ankeren maar meestal wier. Vasthouden is niet altijd goed. Wanneer de wind west is, is er een kans dat het anker losraakt en je naar het strand afdrijft. Ook: er zijn overblijfselen van oude muren 1-2 meter onder het oppervlak. Makkelijk om de kiel te beschadigen. We vertrokken en zeilden terug naar Perdika.

Perdika

SY Skadi-ankerplaats en ligplaats. De kleine haven van Perdika ligt aan de zuidwestkust van het eiland, 3,5 km SSE van de haven van Aegina. De haven biedt redelijke beschutting bij rustig weer, maar is open naar West en sterke wind uit die richting kan het onhoudbaar maken. Wij hadden zuid-zuidwestenwind en lagen precies goed. Jachten leggen steven / boegen vast - om hun ankers te gebruiken waar er ruimte is, en lijnen te zetten naar een van de twee stenen steigers. Dieptes zijn variabel van 2,0 tot 3,0 meter, maar minder in gebieden met rotsen. Verankering in de baai !!! Is veilig en mooi maar druk in de zomer. De meeste jachten vertrekken 's ochtends rond 11.00 uur. Of anker bij de kust met een lijn aan de wal. Het laatste nieuwe houten ponton in de haven is de beste plaats om te zijn. Houd wanneer je ankert een oogje open voor wanneer een schip daar weggaat en zorg dat je er direct heen kunt. Je kunt elektriciteit / water van het restaurant krijgen. Goede plek om de lokale Octopus / Pulpo te eten. Gedroogd in de zon en gegrild.

Een dame van de havenautoriteit Athene bezoekt soms de kade / pontons om geld te verzamelen (4, = per dag, maar ze weet niet wanneer je aankwam ... we betaalden slechts 2 dagen terwijl we eigenlijk 4 dagen bleven. Een is nooit alleen : ook deze kleine plaats wordt bezocht door Charter-jachten, maar het behoudt zijn charme. Huur een auto.Telefoonnummer van een privé-autoverhuur staat op een bord aan de muur van de haven.Ze brengen de auto. CarPlan,  Dimitri. We hebben 85 euro betaald voor 2,5 dagen en dat was goedkoper dan in Aegina-stad. Tip: Bezoek het oude Palaiochora: 33 Byzantijnse kapellen in de heuvels! En de tempel van Aphaia. En stel je voor hoe het ooit moet zijn geweest ...

Eiland Poros: mooi stadje pittoresk gelegen tegen de heuvel van het schiereiland, kleine witte straatjes en trappetjes. Winkels alleen aan de haven. Autohuur bij Sixt. Brommerhuur. Kade oncomfortabel vanwege de swell van schepen. Pontons aan noordelijke stadsdeel, wij hebben daar onze Dinghy gelegd. Supermarkt Kritikos. Geen mobile internet winkel. Weetje: bar Cielo heeft battery packs op de enkele tafeltjes staan om telefoons op te laden.

Poros town: café Cielo aan de stadskade: een groot oplaadstation voor alle soorten telefoons en andere elektronice op alle tafeltjes
kersen op de markt 3,= per kilo/kersen op Poros 6,= per kilo
hier is geen mobile telefonie-winkel

Eiland Poros ankeren:in de Naval Bay baai aan de noordwestelijke kant van het schiereiland.

Russian Bay : 37°31.098'N, 023°25.962'E. Russian Bay of Daskalia is een goed beschermde baai op slechts 2,2 km ten westen van Poros. In de ingang van de baai ligt het kleine eiland Daskalia met een kapel. Veranker in ongeveer 6 meter waar er ruimte is. De bodem is zand en wier, goed houvast. Als de wind variabel is of de ankerplaats bezet is, is het het beste om een lijn naar een van de rotsen te zetten. Skadi: we gingen recht naar het einde van de baai  in de buurt van het kleine zandstrand, voorbij het populaire kleine strand met de strandbar. Grappig genoeg willen charterboten zich voor de strandbar verankeren. We denken dat de ankerplek aan het andere strandje veel mooier en rustiger is. Neem de Dinghy en vaar de hoek om om wat te drinken aan de bar of proef het eten / en de aardappelfrietjes van de moeder. De baai werd Russisch genoemd omdat er in de vorige eeuw een Russische marinebasis was. De ruïnes van hun opslagfaciliteiten, aan de wal, zijn nog steeds te zien.

2018: Hoewel het een zeer aangename ankerplaats is, is het water soms troebel en wordt de rust verstoord door swell van de veerboten. Skadi: toen we hier verankerd waren, hadden een paar Ferry's de sloten van het toilet om vier uur 's middags geopend en alle poep kwam rond de boten drijven gedurende een uur. Update 2019: Americanen vertelden ons dat het in juli rook naar diesel in Russian Bay.

GOLF  VAN  HYDRA  EN  ARGOLISCHE  GOLF

Eiland Hydra niet bezocht in 2018,  wel langs gevaren. Deze baai zou beschut liggen voor zuidelijke wind, ankeren goed in klei, zand en wier in 5 - 10 meter waterdiepte. Mooiste ankerplek is met zwemmersboeien afgezet.

2018 Eiland Dokos Anchorage/ankerbaai Ormos Skindos: vaar zo ver mogelijk door naar de oostzijde tot tegenover de witte kapel, anker daar of zuidelijk ervan, met een lijn naar de kant in 4-5 meter waterdiepte. Of vrij ankeren in dieper water 8 - 10 meter. Zee egels onder water aan de kant. Geiten, mooi wandelen vroeg in de ochtend.

PELOPONNESOS VASTELAND

Ermioni

updte 2021: een jongedame komt het havengeld innen. Costas werkt er nog steeds, Hij is ook de eigenaar van het waterzuiveringsbedrijf en elektriciteits levering. Hij is aan de kade rond 07.00 uur ochtend en avond.

Update 2019: Er is nu een ambtenaar vertegenwoordiger van de Port Authority, genaamd Yanni, die het havengeld komt innen. Een beetje barse meneer. Wij besloten op zijn suggestie om te betralen zonder ontvangstbewijs, dat scheelt de helft van het geld.

2018/2019. Havenmeester Costas. De kade kost 7,50 per dag
stroom: 10 Kw voor 20,= euro. In 2016 kon je nog een kaartje kopen met tegoed aan electra bij de kiosk, nu beheert alleen Kastos de elektra, het kost het dubbele. Je kunt ook zelf een kaart bij de Port Authority kopen in het dorp.
Costas verzorgt watertoevoer. Water 4,= euro zoveel als je wilt. Er zijn maar twee elektra/water kasten. Je hebt een heel lang electra snoer/waterslang nodig wanneer je daar ver vanaf ligt. (Sommige havens hebben geen electra aansluiting: Porto Heli, Nafplion).

2018: Ermioni aan de buitenkant van het betonnen ponton is soms veel swell wanneer sterke zuidoostenwind. Ook de draaiende Ferry veroorzaakt rolgolven waardoor alle schepen aan die kant enorm gaan deinen. Beste plek is binnenkant van de kade.  Autohuur Ermioni via reisbureau aan de haven bij Pop's Car, 53,= euro per dag. Of Europcar maar dat is erg duur. Taxi/bus naar Porto Heli. Taxi 30 euro. Leuke wandeling naar het kerkje en over het schiereilandje (leerzaam)

SY Skadi 24 July 2018:   Car rental at the tourist office that also sells tickets for day tips nd the Ferry. They represent Pop's Car.

Zuidkade van Ermioni - aan de andere kant van het schiereilandje is een charterkade: veel restaurantjes, muziek, soms overlast. Rotsen onder water. Bij overlast roep de Coast Guard op! Strenge controle door de Coast Guard die herriemakers bevelen stil te zijn na 23.30/zelfs nar binnen stuurt.

Ankerbaai Ormos Kapari zuidwest van Ermioni:stille grote ankerbaai. Wij ankerden in de zuidwesthoek (beschut) in 5m diepte in zand. Water is niet helder maar wel mooi van kleur en stil.

ARGOLISCHE  GOLF

Eiland Spetses ankerbaai noordwest Ormos Zoyioryia, (Skadi in 2018) grote ankerbaai, diep tot je vrij ver naar binnen bent gevaren. Ankeren in 5-8 meter of in ondieper water met lijn naar de kant als daar plek is. Klei, zand. Pijnbomenbos met wandelpaden. De kust is zeer mooi. Geen wonder dat het koningshuis hier een villa heeft laten bouwen.

Porto Cheli/Heli/Xeli - bezocht in 2018.

 • Update 2019: de onafgebouwde marina is in beheer genomen door de Port Autjority. Volgens berichten die wij horen kan je nu aan de kade liggen voor weinig geld en electra en stroom worden geleverd d.m.v. een kaart die je kunt kopen bij het kantoor. Weing service, nog erg basic.
 • anker niet dicht bij het witte hotel: wanneer de wind oost is draagt ​​het de geluiden van de muziek van de loungebar over het water.
 • Het is een van de veiligste ankerplaatsen voor alle weersomstandigheden in de Egeïsche Zee. Het is gelegen in een bijna ingesloten baai aan het hoofd van een smalle inham, dus biedt uitstekende beschutting onder alle omstandigheden.
 • Daarom heeft het zich ontwikkeld tot een populaire toeristische trekpleister en zit het tamelijk vol met allerlei watersporten en zwemmers in de zomermaanden. Meestal dicht bij de stad, dus wanneer je ver op het water ankert is het minder druk, zelfs zeer rustiek. Je kunt ook in de vele omringende idyllische blauwe baaien bij de ingang ankeren of in de buurt van de grote baai ankeren.
 • Wanneer je Porto Kheli nadert vanuit het zuidoosten, blijf dan op grote afstand van het vasteland, want er zijn onderwater rotsen van Cape Aimilianos die niet altijd zichtbaar zijn.
 • De ruïnes van de oude stad Halieis liggen aan de zuidkant van de baai, tegenover het moderne dorp Porto Cheli. Sommige van de ruïnes (zowel op het land als in de zee) zijn nog steeds zichtbaar. Een wandeling langs die kust toont u de ruïnes aan de kust en in het water.
 • Goede AB-supermarkt met een handige bijbootligplaats in de buurt. De Marina is tot op heden (zomer 2018) niet meer afgebouwd (was gepland op 2017)Het lijkt erop dat bouwvakkers van het ene uur op het andere hun gereedschap hebben laten vallen, de bouwstenen liggen er nog.
 • autohuur bij AliasRent  in Porto Cheli

 

Koilada/Kylada,Kilas - werf en ankerplaats. De marina gaat uitbreiden met 380 plaatsen om de charters die hun thuishaven in Turkije hadden op te vangen.

2018: KiLada (Koilada) mooie baai met in het noorden een Grot (Franchti Caves-Neolitische tijdperk) Bereikbaar via een kustpad over rotsen en door de begroeiing. Het hek bij de grot staat altijd open. Ankeren in zand 3-5 meter.

Geweldige ankerplaats in de buurt van oude grotten van Franchtli. Het is een ondiepe, goed beschermde baai. Veranker het dorp in 2-3 meter. Bodem is modder, goed vasthouden. De werf is een zeer goede en populaire overwinteringsplaats! Het breidt zijn capaciteit uit vanwege het aantal particuliere vaartuigen dat Turkije verlaat!

Website van Basimakopoulos Shipyard: http://www.bsg.com.gr/
Scheepswerf Basimakopoulos 110 ton verplaatsing en droge opslag voor maximaal 350 boten. Geen pontons. Alleen op reservering. Dichtbij Athene. Cruisers mogen op eigen vaartuigen werken. Douches, toiletten, gratis Wi-Fi. Alle plaatsen hebben stroom en water inbegrepen in de opslagprijs. De werf stelt je in staat om op uw eigen schip te werken met inachtneming van de regels en voorschriften van de werf, er zijn douches en toiletten en gratis wifi (zwak signaal), Opmerkingen van andere schepen: http://www.worldcruisingguide.net/index.php?area_id=6464

NAVPLION kade. Skadi heeft hier niet gelegen, we hebben Navplion met een auto bezocht in 2018(geweldig mooie bergrit) Goede kade tegenover de mooie kleine stad. Geen electra/ wel water. Omrand met een hek, is wat onpersoonlijk maar ook wel veilig. Veel te zien in Navplion, stadje met souvenirwinkels en anmbachtswinkeltjes, het Fort, Kerken (voorheen Moskeeen) het centrale Venetiaanse plein met de terrassen. In de nieuwe winkelstad vonden wij een goede opticien en een goedkope lunch in een café, een Wind-winkel (niet oplossingsgericht niet vriendelijk) en Vodaphone winkel. AB supermarkt. Op de autoweg naar Ermioni ligt een Lidl.

Westkust Argolische Golf tot zuid Peloponnesos

Astrous/Paralia Astrous: een levendige authentieke vissersplaats met veel Grieks toerisme. Goede schotels vis en gefrituurde (inkt-)visjes. Leuke ligging aan de kade t.o. het stadje en de heuvel.Leuke wandeling naar het kasteeltje op de heuvel. Of mooie fietstocht langs de kust naar de Wetlands. Astros dorp ligt in deheuvels 3 km van de haven; authentiek met leuk pleintje met goede terrasjes. Je kunt er geen auto huren!  Wij betaalden voor een plaats aan de kade (havenmeester nick): 5,66 per dag + VAT+ water en electriciteit 6,= in 3 dagen

Ankerbaai Macronisi: een wijde baai zonder enig toerisme, optie voor volgende keer

Leonidio Plaka ("beach") SY Skadi august 2018 : kade: 12,69 2 dagen (dag van aankomst en dag van vertrek) inkl water ( vrij gebruik) excl. electra, deze wordt medio september 2018 aangesloten.

Kiparissi: ankerbaai Chaple Cove kade. Zeer idyllisch gelegen tussen deze mooie uitlopers van het Taygetosgebergte met ravijnen en bossen tot aan zee. Niet aangedaan wel als optie genoteerd.

Ierakas (Gerrakas) Geweldige ankerbaai en lagune, authentiek dorpje met enkele visrestaurantjes (Takis!), relaxt en zeer mooi gelegen in een kom tussen de hoge bergen. Swell komt binnen met noordoostenwind. Ankeren veilig in modder (hekanker kan nuttig zijn bij enige swell. Kade voor 5-6 schepen. De Ferry doet Ierakas niet meer aan. Er is een busje om 0715 uur naar Monemvasia of Molaoi (Molei). Havenmeester Jorjos (georgios) wij betaalden 10,= euro voor electra en water. Beiden worden van hetzelfde tegoed afgeschreven.

Monemvasia Marina alleen aandoen is zeer rustig weer. Er ligt een rif in de haven gemarkeerd met 2 plastic flessen (onduidelijk) Rotsgrond met een dun laagje zand-slechte ankergrond. Bij Monemvasia komen noordoostenwind en zuidoostenwind elkaar tegen en dat kan heftige zee veroorzaken en veel draaiende wind. Wij zijn gevlucht. Voorziening: electra en water. Kosten?

De beruchte kaap Maleas ronden: zie volgende alinea " de Straat van Elafonisos/golf van Messinia

Vooral aan kaap Maleas en kaap Tainaran zijn de valwinden heftig. Deze komen neer vanaf het Taygetos gebergte en Parnon massief en vanaf het eiland Kythera.

VASTELAND WEST PELOPONNESOS

Jimbsail:,,de westkust van de Peloponnesos tot aan Pylos de Golf van Navarino, is voornamelijk een kust van passage. Je kunt van Pylos naar Zakynthos in één lange dag zeilen met de heersende stevige zomer NW wind maar je zou dan Olympia, de spectaculaire site van de originele Olympische spelen, missen. Noordpassages in de zomer zijn moeilijker. Veilige havens zijn voldoende voor dagpassages tegen de wind, vooral als u vroeg in de ochtend vertrekt voordat de wind op volle sterkte komt.

Kaap Akritas en Kaap Soukouli: Messinië omvaren naar de Ionische eilanden: de kaap van Messinie is geen beruchte kaap maar toch is het verstandig deze met goed weer om te varen. Ook het vertrek uit Methoni is lastig-de noordwesten wind bouwt eerder en sneller op en de golven ook, tot aan Pylos vaar je langs rotskusten en snel veranderende waterdiepten van 50 tot 300 meter. Ook bij redelijk goed weer kan je een kurkentrekker zee hebben (of kruiszee) met bijv. Wind uit noord noordoost, golven uit noordwest, tegelijk ook stroming uit zuidwest en terugkaatsende zee uit oost.

Methoni:

Kiparissia: Gratis aanmeren. Een druk stadje, geen toeristen, erg Grieks, aantrekkelijk gelegen onder een bergketen met een mooi centraal plein op ongeveer 2 km van de haven. Verlengde havenmuren bieden eersteklas beschutting, met gratis water (sleutel voor de kraan moet je voor bellen) en elektriciteit als je het kunt opsporen, (eigenlijk weghalen bij de pontons van de vissers) waardoor dit een handige stop is (met veel ruimte) op weg naar het noorden of het zuiden, en het is een mogelijke overwinterplek voor degenen die van Griekenland genieten en waar weinig Engels wordt gesproken. Ontdekkers kunnen klimmen naar stadje en het kasteel boven de stad - een goed uitzicht. Er zijn veel stranden langs de baai van Kiparissia. Stad is wat verwaarloosd maar trekt economisch weer aan. Veel winkeltjes, lokale bloemenzaak, bakker met goed ijs op het plein bij (mooie) kerk.

Poros: 2021: stadskade schoon en ziet er al een jaar beter uit dan voorheen. Extra floating pontoon is geplaatst maar diepte is daar 2.00 meter. Prijs kade is 13,50 excl. water. De waterkranen waren open. Prijzen van Sami, Argostoli e Fiscardo zijn nu gelijk.

SY SKADI: we betaalden €37,58 voor 4 dagen excl. VAT. Diesellevering! Drinkwater: een lokale man beheert de watervoorziening, voor 6 euro kun je je tanks vullen! Elektriciteit: 0,50 cent per kw. er is slechts één paal aan de zuidkant van de kade - je hebt een hele lange kabel nodig. Splitter is handig: we hebben onze eigen Splitter gemaakt, we hebben pluggen gekocht bij de verlichtingswinkel en hebben onze eigen splitter gemaakt voor minder dan de helft van de prijs die je in een nautische winkel koopt. Maar in de herfst van 2018 zullen hopelijk meer elektriciteitspalen worden geïnstalleerd. Een goede nautische winkel aan de oostkant van de haven, een duikcentrum en RentaScooter. Bezoek de Neokastro en het kleine maar verbazingwekkende mooie nieuwe archeologische museum dat in augustus 2018 is geopend. GESCHIEDENIS: Pilos of Navarino of Neokastro is een redelijk moderne stad in de diepe baai van Navarino waar een zeer beroemde zeeslag van de Britten, Fransen , en Russen tegen de Ottomanen in 1827. Deze slag verwoestte de Ottomaanse vloot en leidde tot Griekse onafhankelijkheid sinds de Turks-Egyptische troepen volledig waren afgesneden en overgeleverd aan de gratie van de Griekse rebellen.MARINA:

Modern Pylos ligt aan de baai van Navarino, maar het beroemde Pylos, de hoofdstad van Koning Nestor, de Homerische held, ligt noordelijk van de baai. Zeker een bezoek waard als je je kun inleven in de Minoische tijd.

Katakolon: Twee pareltjes maken dit een "must stop" in weerwil van de blootstelling aan de (zeldzame) SE wind. Olympia en de Mercouri Wine Estate slechts 4 km ten noorden van de haven. En vergeet vooral niet de Tempel van Apollo Epicouros in de bergen te bezoeken.

2021 SY SKADI. Nog steeds ligt op de bodem van d ehaven de oude verankerings ketting van voormalige pontons Bij ankerophalen kan je met je eigen anker vast komen te zitten. Gelukkig kan Peter duiken. Een progfessionele duiker kost 100 ,= euro.!!!

Katakolon haven authoriteiten/ Tepai: De situatie in katakolon is gewijzigd. De oude betonnen pontons die aan de kade lagen opgestapeld zijn weggehaald, het strand is schoon. De Corona crisis heeft Katakolon diep getroffen. Geen cruiseschepen en 30% van de winkels is failliet. Havenmeester Alessandro is voor 6 maanden aangesteld en volgend jaar gaat het weer anders. De authoriteiten van Patras provincie regeren nu over Katakolon- niet meer de stad Pyrgos. Dat is te merken aan de havenmeester en de Coast Guard die nu regelmatig checkt welke schepen hier aanmeren en vragen om de Tepai papieren. Kosten haven: 8 euro per dag + 4 euro elektra+4 euro water per dag.

Volgens Yannis van Tsoukalas Rooms die ons veel fruit en groenten verkoopt/geeft doet ook Alessandro aan vriendjespolitiek. Natuurlijk heel logisch. Wie doet dat niet?! De s-called havenmeester Leon van vorig jaar is verhuisd. Een vrendje van hem fiets regelmatig rond en probeert ook geld te verdienen als havenmeester als Alessandro er niet is. Hij dringt voor en is vooral gek op grote motorjachten...Houd hem in het oog!

Autohuur 2022 weer bij Dias cars. Havenmeester ontslagen, en eind van ons verblijf toch weer een havenmeester

2021 autohuur bij MotorForum. Havenmeester aangesteld door Patras

Havenkosten 10,= per dag. Water en electra zijn altijd beschikbaar.

Het zuidelijke deel van de haven is geschikt voor cruiseschip bezoekers naar Olympia, met een cluster van smart cafés en restaurants in de buurt van de haven, tal van taxi's en auto/scooterverhuurbedrijf.  Bussen naar het nabijgelegen Pyrgos, een drukke stad, vanwaar bussen naar Athene (8 keer per dag). Een kleine spoorlijn loopt 1 -4 keer per dag door Pyrgos naar Olympia, alleen wanneer er cruiseschepen zijn !!!. Aangename reis met de trein. Car hire in Avis/Budget Cars-Kostas Thedorakopoulos. 40,= 1 dag. 118,= voor 3 dagen.


2022 Kyllini / Cyllene Latitude: 37° 56.20‘ N Longitude:  21° 8.97‘ E: een vissershaven en goede overnachtngsplaats op vaart naar het noorden. Er is weinig te beleven in dit dorp. Enkele goede café's en restaurants (Sea Garden) Autohuur was duur: 57,= per dag hoogseizoen. Geen brommerverhuur. Beste manier om hier de omgeving te bekijken is een brommer huren op Zakynthos en met de ferry naar Kylline gaan. Bezichtigen van het Chlemoutsikasteel is leuk, ook bezoeken van het klosster en Kyllini Loutra thermale baden. Strand is goed mooi zeewater, en geleidelijk aflopend in zee. Wat zeewier langs de kust. Douches. Typisch Grieks en eenvoudig. Havenmeester aangesteld door Patras. Elektrapalen stroom en water. Opgebrachte (vluchtelingen/drugs) schepen zijn verwijderd. Visserstuig voor de helft ook. Een beter gezicht en meer ruimte voor jachten.

 • Astakos Latitude: 38° 32.05‘ N Longitude: 21° 4.92‘ E: De ingang van de baai is een cluster van kleine eilandjes, de Dhragonera-eilanden. De stad is een commercieel centrum met een drukke vissersvloot en regelmatige veerdiensten naar de eilanden Ithaca en Kefaloni. De haven ligt aan het Noord-uiteinde van de inham, gedeeltelijk beschermd tegen W door een lange golfbreker. Beschutting is goed in de heersende wind, maar de baai is volledig open naar zuid en het is beter om ergens anders te schuilen in sterke zuidelijke winden (Cruiserswiki)
 • Skadi: ruimte voor ongeveer 8 zeilschepen + 2 vissersboten. Ringen in en op de kade om je vast te binden.
 • ongeveer 6 Nieuwe palen zijn geïnstalleerd met gratis water / elektriciteit.
 • Je mag niet aan de Ferry terminal liggen maar oostelijk daarvan is ook nog een stuk kade, de electriciteitspaal staat onder een boom bij een kiosk!!
 • De restaurants nodigen u nog steeds uit om bij hen thuis te dineren, maar het is geen verplichting. Er zijn berichten over een onaangename geur, we hebben het nauwelijks opgemerkt. Enkele kleine strandjes (grind) in de buurt, douches en stoelen. Goede supermarkten.
 • Vis kan aan de kade heel goedkoop worden gekocht. De prijzen van restaurants zijn laag: Octopus 8, = euro
 • goede doe-het-zelf-zaak met nautische artikelen ook een winkel met koelkasten en electrische apparaten
 • geen auto/scooterverhuur. Je kunt wel een taxi nemen voor een uitstapje.

Myticas Latitude :38°40.0980 N Longitude :20°56.9160 E

Palairos: Lattitude 38° 47' 1" N, 20° 52' 39" E  https://www.cruiserswiki.org/wiki/Palairos Er ziijn 2 auto/scooter/boatverhuurbedrijven. Sklavenitis supermarkt. In juli 2020 werden electiciteitspalen aan de kade aangelegd! Juni 2021: de ligplaatsen aan kade zijn nu grotendeels verhuurd aan een chartermaatschappij. Het is dus extra moeilijk geworden om een plek te vinden, misschien de meeste kans tussen zondagmiddag en vrijdag ( weekend moet je wegwezen)

Vasteland Ormos Varko: oostelijk van Nidri Levkas: mooie ankerplek met helder bauw water. Anker in zand, soms wierplekken, in 4 - 10 meter diepte. Diepte loopt geleidelijk af naar het strand. Mooi strandje met taverne. Mooie uitzichten.

Prèveza en Amvrakikos: Noonsite:,,The town is typically Greek and rather smart after receiving EU funding. It has many cafes, restaurants and shops. Clearance : Port authority:  Noonsite preveza and a direction to the port authority office. 

Veel zeilers in de Ionische kust gebruiken deze jachthaven voor een zomervakantie van twee maanden en overwinteringsplaats. Wasserette: Royal Freshness, de manager Aris doet alles voor je, hij zal proberen een distributeur voor onderdelen en service te vinden, je kunt een scooter huren of een privéautootje. Excursies: oud Nicopolis. Arta, scooterrit langs de noordkust, waar de viskwekerijen van Amvrakikos zijn of naar de zuidkust naar Vonitsa.

Prèveza Anchorage: North west of the town marina. 38°58.242'N, 020°45.527'E Dit is een populaire ankerplaats in een brede kreek, net Noord van Preveza Marina. De beste benadering is slechts N van de twee markeringsboeien die het kanaal aanduiden dat van de handelskade van Preveza naar de Golf van Amvrakikos loopt, waar de minste diepte meer dan 12 meter bedraagt. Waarschuwing: Laat je niet verleiden om hier de hoek af te steken!, want er zijn ondieptes met de van nauwelijks 2,0 meter die zich uitstrekken over bijna 250 meter Noordoostelijk van de commerciële kade (die niet worden getoond in sommige populaire pilotboeken).
Houvast is goed op in de modder en de beschutting is uitstekend in alle, behalve extreme oostenwinden. We verlieten de ankerplaats voor Preveza Marina om veilig te zijn toen de Medicane onze kant opkwam. in 2018. We zagen een schip ankeren met een toch goede beschutting tegen noordoostelijke wind aan de noordoostkant van de baai.

Prèveza marina (https://greek-marinas.gr/en/marinas/preveza-marina/)

Beschutting is goed en het stadscentrum ligt op 10 minuten lopen. Veel jachten maken hier hun boten schoon voordat ze naar een van de scheepswerven aan de andere kant van de baai trekken.
"Preveza Marina is gelegen in het hart van de kosmopolitische stad Preveza, zeer dicht bij het stadscentrum en op slechts 5 km van de luchthaven van Action Preveza Marina; heeft een ligcapaciteit van 300 ligplaatsen met een maximale lengte van 45m en 4,5m diepgang."

Nautische winkel is goed en in sommige dingen goedkoper dan dan de winkel aan de straat!

PRÈVEZA TOWN QUAY: Een geweldige plek als je graag in het centrum van een levendige boulevard bent, dicht bij de restaurants en winkels. Een dame komt om de kleine hoeveelheid geld te verzamelen. Water en elektriciteit op de kade. Maar .... wanneer de oostenwinden waaien, is er veel deining. Zeker erg ongemakkelijk boven 6 Bft. zelfs gevaarlijk als stormachtig wordt voorspeld. Je bent beter af in de jachthaven, duurder maar veiliger.

2021: 7 euro per dag! Stroom en elektra gaat per 10,= euro. Je krijgt een sleutel en daar moet je 10,= euro borg voor betalen.

Aris van Royal Freshness kan regelen:

 • gasflessen worden gevuld (ook de Nederlandse 6 liter)
 • brandblussers gecontroleerd worden
 • Matras omtrekken keurig gereinigd worden, ook van een topper
 • overige was keurig gewaasen en gestreken en gevouwen
 • bekleding voor salon bankstel en de kuip
 • zeilmaker, bimini, wintertent

Duikwinkel kan duikflessen vullen maar flessen keuren moet in Athene, duurt een week.

PREVEZA CLEOPATRA MARINA http://www.cleopatra-marina.gr/ 100 ligplaatsen en bezoekers-ligplaatsen. Maximale lengte 30m. Mooringlijnen en jachthavenpersoneel om te helpen. Alle faciliteiten, brandstof, wasserette, douches, gas, Chandler WiFi, geldautomaat, minimarkt, klein café, accommodatie, 24-uurs beveiliging.
Werf met 50-tons lift, 300 mastkraan, evenals een volledig scala aan reparatiemogelijkheden en een zeer groot opslaggebied aan de wal. Eigenaars mogen aan boord wonen en hard aan hun eigen boten werken.
Pas op voor de sterke stromingen bij de ingang van de haven en bij de brandstofplaats. Let op, deze jachthaven / werf is nogal geïsoleerd. Er is elke ochtend een minibus / watertaxi naar Prevezastad. Luchthaven op slechts 2 km afstand.

Ankerbaai Ullisi Bay/Two Rock Bay N 39 12.607 E 020 29.473: veel meer rotsen dan de voor de hand liggende, maar maak je geen zorgen, het is geen moeilijke ankerplaats. zeer mooie baai met een paar stranden verspreid aan de oostkant en een zandstrand aan het begin van de baai. Zeer goede bescherming van de W tot E maar open naar het zuiden. Goede grip op een zandbodem, het snorkelen naar het oosten is super ,verlaten plaats. Turquoise water, vissen, kliffen en volledige stilte. Leuk om aan de kant te gaan met de Dinghy. Geen last van muggen gehad in mei.

Igoumenitsa: goed beschut, maar heeft helemaal geen charme, omdat het een belangrijke veerhaven is, verbonden met Corfu, Patras, Brindisi, Bari, Ancona en Venetië. Een bus 4 dagen per week naar Preveza, soms dagelijks in het hoogseizoen, tijden variëren elk jaar. In plaats van het drukke Igoumenitsa kan je beter ankeren in:

Ormos Valtou / Mud Bay: Ormos Valtou Creek/Mud Bay is een oase met kleine enclaves van vissers aan de kusten. Het water is niet turquoise en soms wat troebel vandaar de bijnaam "Mud creek", maar wie gaat voor de serene rust vindt zijn plek hier,.vaar ver door tot dam voor de fishfarms - anker in modder goede ankergrond. Stilte.

IONISCHE  EILANDEN van zuid naar noord

2019: Zante / Zakynthos stad: wij zijn langszij aan de pier gaan liggen, de marinero's van privé onderneming YCZ (Yacht Club Zakynthos) kwamen helpen en herkenden Peter en vroegen:,,gaat u zelf naar de Port Authority? Ja, wij gaan zelf. Kosten 7,= per nacht. Geen water en electra. Ook erg druk aan de pier in de nacht met (dealende?) jeugd in autootjes die heen en weer rijden en veel blijven staan om te praten. Katten hebben niet goed kunnen wandelen.

2018 Zakynthos (Zante): Zakynthos, een lawaaierige stad, druk tot in september. Gezellige stad, veel winkels.We betaald bij de Port Authority Zakynthos voor onze ligplaats: 7 euro per dag. De electra hebben we afgenomen van de marinero's van de yachtclub die zich als agent/tussenpersoon opwerpen en 20,= euro per nacht vragen voor de ligplaats wanneer je aankomt. Daarvan dragen zij 7 euro af aan de Port Authority. Wij hebben dat gewoon zelf gedaan. Het is erg druk met verkeer aan de kade. Motoren, brommers, fietsers, auto's, de dieselverkoper, alles raast voorbij de boten. De katten hebben hier geen rust gehad.

2018 Ankerbaai Keri: een mooie plek niet ver van de haven. ankeren in 7 meter water en als Peter gaat kijken bij het anker blijkt dit bijna helemaal in de modder verdwenen te zijn.

 • Kefalonia Poros: havenmeester Vangelis; wij betaalden €10,50,=.per dag inkl.water. Autohuur: Er stond in 2019 vaak een auto van een rent-a-car maatschappij en op de auto de naam en telefoonnummer.  40,=euro per dag, twee dagen is minder betalen, 70 euro.
 • 2020: wij betaalden euro 13,85 per dag incl water en gebruik van toilet achter de Ferry-ticketoffice. Tegen een kleine vergoeding ook douche gelegenheid bij de taveerne aldaar.
 • Kade/weg is bij aankomst en vertrek van de Ferry heel druk, wandeling naar boven richting dorpscentrum is leuk met zicht op water, strandjes, dennebomen en de haven. Idyllische plek toch wel. Een pad leidt dan naarbeneden en daar ligt een nieuwe kleine boulevard aan een behoorlijk mooi strandje. Een vriendelijke omgeving, lieve bediening, een goede bakker en 2 geldautomaten (handig).

Kefalonia - anchorage Spartia: Beautiful wide anchorage at the foot of yellow limestone cliffs and mountains of Ainos. We anchored in 7 meters in sand. Make sure your anchor is holding for there are also some rocks. Chrystal clear blue water . Take care for the reef. Saty 300 meters away. Anchor in sand there are also some stones covered with sand. We anchored in 5 meters. Swell comes in and makes it uncomfortable sometimes.

Kefalonia Argostoli. We decided not to moor at the quay because of reports of noice from construction and swell from ferries and tripper boats. We stayed in the unfinished Marina, quiet place with neglected boats. A little swell sometimes when windgusts from the northwest (afternoon). Nice walk to town. Turtles swim here in the marina and in the lagoon south part of Argostoli. You can rent a little boat to watch them. Take a walk to the forest north of Argostoli: beautiful site and small beaches with chrystal clear blue water. Visit the old mill at the restaurant and the monument for the Italian soldiers (impressive history) on top of the hill/villa area.

Assos anchorage: not yet visited because of prevailing northwest winds. It is reported by friends of us that there is space for4 boats with a line to shore! Space for 2 or 3 boats at a small pontoon, stern-to mooring with a long line to the pontoon .

Ithaka: legendarisch groen eiland.

2020: Vathy westkade; de nieuwe stroom/waterpalen werken, kosten rond 10,= per dag

2018/2019 Vathy westkade: wij betaalden in 2018 €10,50 per dag inkl. water en elektra. Rapport van vrienden in 2019 nieuwe stroom/waterpalen maar werkten nog niet : 13,= per dag geen water en electriciteit. Mogelijk een illegale afperser. 2018: Na 2 dagen goed ankeren besluiten wij vanwege de komende noordwesten winden en Catabatische valwinden aan de zuidkade waar 6 schepen kunnen liggen. Verkeerde beslissing. Na een hele onrustige nacht - de wind en de golven beuken op de boot, gaan we toch aan westkade liggen. Veel scooterverhuur bedrijven. Prachtige rondritten over eiland!

Paxos Lakka Position: 39° 14.39’N, 20° 08.05’E (bay entrance)

Noonsite:  ,,This harbour is tucked into an enclosed bay on the northern tip of the island of Paxos. This is an attractive spot with plenty of interesting activity during the summer. While the harbour has space on the dock for about 40 yachts, approx". (Skadi we say max 20) half the space is reserved for flotilla companies.

Skadi: Mooring on the south east quay is not safe with strong northeasterly winds. Skadi has doubts about the depth. Mooring on the northeast side is also possible but Skadi has doubts about the depth. Free water and electricity on the quay in front of the bars, space for about 10 boats

there is more water in the SE corner than shown on the chart. Skadi favourite sheltered anchorspot.

 bij sterke noordoosten wind lig je enorm te schommelen aan de westkant van de ankerplaats. Wel in het mooiste water.

 

Straat van Elafonisos/Golf van Lakonia/Golf van Messinia (bijgewerkt jan.2019))

kaap Maleas ronden: er kunnen venijnige valwinden zijn aan kaap Maleas. De Grieken zeggen: blijf 10 mijl van kaap Maleas vandaan en van kaap Grosso nog meer! Vanwege de schuivende depressies tussen Kreta en Maleas kan het weer hier plotseling verminderen, voornamelijk in lente en herfst. Gedurende de zomermaanden kunnen felle onweersbuien ontstaan en hevige plaatselijke regenval.Het is het op één na zuidelijkste punt van het Griekse schiereiland Peloponnesos, gelegen in het uiterste zuidoosten van de Provincie Laconië. Het is de natuurlijke scheiding tussen de Egeïsche Zee in het oosten en de Ionische Zee in het westen. De kaap had en heeft een beruchte reputatie onder zeelieden. Er heersen onvoorspelbare, regelmatig slechte, weersomstandigheden en de zee is er vaak ruw. Daarnaast is er een gebrek aan veilige havens in de directe omgeving en kenmerkt de kaap zich door een onherbergzame kustlijn van steil rotsgebergte.

Eiland Elafonisos: ankerbaai Sarakiniko. Rots en zand, de diepte loopt zeer geleidelijk op. Heel blauw water. Ankeren in 4 meter.

Neapolis: Skadi heeft hier niet gelegen. We hebben Neapolis bezocht met een auto. Grote nieuwe kade zo te zien en je kunt aan beide kanten aanleggen, zodat je beschut ligt. Middelgrote griekse stad. De Ferry vaart anno 2018 niet meer in de Argolische Golf

Xili baai: Skadi heeft hier niet gelegen in 2018

2021 Gythion A day before we entered the portof Gythion we phoned the Port Police +302733022262 to ask if there was space and there was. One mile in advance we again made contact, on VHF12, to announce our arrival. When we entered port an old man at the beginning of the pier shouted that we had to moor on that side of the pier close to the ferry terminal. And he said that the quay itself was for charters only. As we were sure of a place in the port we slowly progressed to the inner dock. To a spot where we had been in 2019. The old man was very angry and when we found a berth he shouted again but said that these berths were private. We ignored him and his constant angry shouting and we anchored stern to. The man then became insulting. Instead of discussing we further on ignored him but we had the assertiveness to ask for his name. He just shouted “no name no name” and he was really pissed of when we called him Mr. No name. He left shouting. We went to the the town hall to pay the fee. The town hall is in fact responsible for the quay and they confirmed that we could stay on our spot. At the beginning of the pier all berthing is not their responsability. We paid only 21 euro’s for a 12 meter Sailing yacht for 3 days. If you come to Gythion ignore the man and first have a look in the port itself if there are free places and moor there. Don’t listen to him. If there is no place in the port then moor behind the customs cabin but don’t pay the the shouting man. Because there it is free mooring.
Free water is available on the wall you need a long hose. A few electricity poles. A beautiful town and scenery. Rent a car at Rozakis tourist office 45 euros per day.
On the quay now there are 7 ships that were confiscated by customs ( immigrants/drugs) and space for cruisers is less available.

2018 Gythion (Gytheio): 9 dagen aan de kade kostte Skadi 69,44 euro incl. water en electra. De kustwacht rijdt een paar keer per dag met hun auto voorbij en controleert elke aankomst en vraagt naar uw DEKPA. NOONSITE: Visiting yachts can moor Med-style along the inside of the eastern breakwater. Depths and holding are good and there is sufficient protection here from the prevailing wind. Watch out for strong gusts that blow down from the surrounding mountains at night. power is available from a few outlets/water from a tab on the harbour wall Do take care using your own anchor here as the bottom is fouled with all kinds of debris (chains, old anchors, old mooring ropes etc.).Cruise ships no longer visit this port, once in a while a tripper boat comes. Ferry lines are no longer operation in the Gulf of Lakonia as in the Gulf of Messinia. Fishing boats tie-up further into the harbour and on the southern and western quay, which is not permitted for yachts. Port fees are charged at about 0.40 euro per meter, this includes power and water. The port fees are payable at the Town Hall (first floor staff speak English), a receipt must be shown to the port authorities prior to departure.

Skoutari: rustige brede baai ook in augustus, de bodem stijgt geleidelijk. We verankerden in 5 meter in modder / zand. Strand met een paar taverna's. Prachtig uitzicht vooral bij zonsopgang omringd door heuvels / bergen.

Porto Kayio: de plek om te wachten op een goede zee om de kaap Akra Tainaron te ronden. Beschut tegen alle winden behalve het noordoosten. Tijdens de middag Cathabatic wind uit de bergen (NW) Er is een bepaalde plek 4 meter diep in het midden van de oostkant in de baai die zeilers kennen, ga er direct voor. Duidelijk zichtbaar op Plotter. Rond deze plek is het 5-8 meter diep. Pas op wanneer je dichter bij de kust aan de westkant van de baai ankert: het is diep en je moet ver naar de kust gaan om in slechts 6 meter te ankeren, dan bent u misschien te dicht bij de rotsachtige heuvel. Verankering van het noordwesten van de baai: hier meer onderworpen aan de middag Kathabatische winden (NW) maar veilig om te ankeren - geef gewoon meer ketting.

Strandje met heel klein dorp, een paar goede taverna's een beetje te duur. ER IS SLECHTS ÉÉN MINI-MARKT. mooie wandeling op de weg naar de heuvel waar een paar kapellen zijn (mausolea van families die hier wonen) en vanwaar je een schitterend panorama hebt over de baai. En je kunt ook de volgende Golf (Golf van Messinia) zien liggen. Een prachtige ankerplaats. Geweldige zonsondergang, een plek om één te zijn met de natuur.

Kaap Tainaron ronden: " De weg eindigt bij Cape Tainaron. De scherpe punt van het Laconische schiereiland in Matapan doorboort de Middellandse Zee als een krijgerlans. Op dit meest zuidelijke punt van Griekenland waarschuwt de beroemde vuurtoren van Tainaron schepen van rotsachtige kusten.  Let goed op op de stroming, kruiszee, de wind en de kust.

Golf van Messinia

Limeni/ Oitylo - Goede ankergrond, modder / zand, 5-8 meter. Rustige baai. Neo Oitylo is een klein toeristisch stadje voor de Grieken. Gebouwd op de heuvel waar het mooie dorp Oitylo is. Opmerking: met noordwesten wind komen windstoten komen uit de bergen naar de baai. soms swell; we gebruikten een hekanker. Kleine kade voor bijbootjes / kleine lokale boten aan de zuidkant met een nabijgelegen restaurant.

Duros Caves Bay goede ankergrond in 7-10 meter modder / zand en steen (voorzichtig een plek kiezen) Vaak veel swell. Niet geschikt voor overnachting ook met betrekking tot windstoten uit de bergen. Neem de Dinghy aan de wal en loop naar de ingang van de grot. Verderop in de hoofdweg is een loket. 8, = per persoon voor de boottochtje door de grotten. Een paar bootsmannen spreken Engels. Wanneer je een schipper aantreft die geen Engels spreekt roeit hij de boot zonder commentaar/of alleen in Grieks door de grotten Mooie reflecties in het water van de stalagmieten.

Kalamata: vliegveld aanwezig!

Oostelijk van de haven liggen de stranden van Kalamata. Toeristische resorts. Geen ankerplaats daar mogelijk vanwege uitgebouwde zwemzones langs de hele kust + fun-wateractiviteiten. Als je wilt ankeren, moet je naar de noordwestkant van de Golf gaan.

De commerciële haven: mogelijk ondiep bij de ingang, buitenste pier niet veilig vanwege windstoten en deining; binnenhaven: aanmeren aan de noordelijke kade; geen elektriciteit / geen water.

de Marina : De ingang van de jachthaven kan in sterke zuiderwinden moeilijk en mogelijk gevaarlijk zijn, omdat deze tamelijk smal is. Ligplaats waar gericht. De beschutting hier is uitstekend, hoewel zuidelijke stormen een stijging kunnen veroorzaken op de ligplaatsen die zich het dichtst bij de ingang bevinden. Bel via VHF voorafgaand aan de invoer. 250 ligplaatsen, maximale lengte 25 m (hek aanmeren), 3 m maximale diepgang. Water, elektriciteit, douches en toiletten, WiFi. Restaurants grenzend aan jachthaven. Café / bar, kledingwinkel, supermarkt en wasserette op het terrein. 24 uur beveiliging camera's?
Werf met 30 tons kraan & 60 ton takel, verharde ondergrond. Reparatie en guardinagediensten.

SY SKADI 23 augustus 2018: we werden opgewacht door een marinero die ons naar F Ponton stuurde, onderdak is goed. Zeer vriendelijk personeel. Beveiliging: we zagen geen beveiligingsmedewerkers. Gate is altijd open. We betaalden 116,56 + 24% btw = 27,97 en 3,25-voor een verblijf van 4 dagen. + 0,78 btw voor water.

Goede restaurants, een beetje overprijsd. Zeer mooi stadje dat is herbouwd met pleinen, cafés en winkels. Naar de ABSupermarkt 15 minuten. lopen. Grote Jumbo-winkel (decoratie / geschenken) en modehuis "China". Lidl supermarkt op 10 minuten. fiets. Mooie wandeling naar de stad via het openluchtmuseum van de spoorweg !!! Twee duikclubs in de buurt van de jachthaven. Peter ging met Kalamata Dive.Centre.www.kalamatadivecenter.gr.

Kalamata gaatop de een of andere manier in je bloed zitten (grows on you) . De oude stad waar de voormalige marktplaats was, heeft kleine winkels en marktachtige boetieks die worden gerund door Indiers. Goede plaatsen om te eten, goedkoop. Een nieuw gebouw is opgetrokken waar de markthal was; hier bevindt zich het Archeologisch Museum. TIP: neem een route door de bergen, bezoek kloosters (Dames: draag lange rok / heren: draag een lange broek / bedek jezelf) Bezoek Ancient Messene !!!

Autohuur, weer een queeste: Hellen's Car heeft niets, Budget is te duur, zo ook Hertz en Avis. We doen de internet-zoekactie via de site Rental Cars, onze uitgebreide zoek-website en trouwe dienstverlener. We hebben een auto bij Enterprise cars op het vliegveld voor 82, = euro voor 2 dagen. Wij hebben een afspraak gemaakt voor het ophalen van een ritje van 8 km., Razendsnel met onze electrische fietsen. Naam Assistente Enterprise Cars: Mary Zerva.

De Levantijnse ogen: stadjes met Venetiaanse forten

Koroni: Mooi wijds ankeren buiten het haventje, enige swell neemt af in de avond. Wij zijn niet in Koroni stad gweest.

Methoni: zie alinea Peloponnesos west

Skadi te koop

De Skadi staat nu te koop bij makelaar Nick Papageorgiou van YBH (Yacht Broker House) in Prèveza. Zie onderstaande link voor de advertentie.

SKADI TE KOOP

 

    

 

skadi in Isidhorou

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je enkele verhalen teruglezen

Bootmagazine Traveler Nr 62 lente/zomer 2020

Bootmagazine Traveler Nr 63 herfst/winter2020

Bezoekers vandaag: 118Laatste wijziging: 15-07-2024