Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi

Gastenboek

Reactieformulier

Hi Guys
Fancy coming over for a coffee? We are next to you now near Diaporos xx
Bryn
Fly-The-Coop

Bryn29-06-2019 09:13

Dag Annelies en Peter,
Bedankt voor het vertrouwen in onze "vaar-attidude"
Wij proberen "varen doe je samen" en respect naar anderen en hun materiaal hoog in het vaandel te dragen zowel naar de beroepsvaart als naar alle andere watersporters (met of zonder motor).
En zo hoort het ook... spijtig genoeg zitten er ook anderen op of langs het water die zichzelf het middelpunt van het heelal wanen en hiernaar ook handelen.

keep it safe (maar daar zijn we gerust in)
Lieve & Tony

Tony Willems14-06-2019 09:27

Hallo Skadi-crew,
Zojuist een inhaalslag gemaakt en weer helemaal bij met het lezen van jullie wederwaardigheden. Het was er echt weer voor: Den Haag is redelijk ontwricht na wat harde wind en harde buien. Tja. Dan zitten jullie er beter bij, hoewel misschien al wat aan de warme kant: de zomer moet nog komen.
Zo te lezen gaat het nog steeds allemaal naar jullie zin!
Jammer dat je nog geen Grieks spreekt, maar dat komt vast vanzelf als je daar een half jaar rond vaart.
We hopen dat alles goed gaat bij jullie. Het klinkt in elk geval wel goed!
Hier alles oké, er wordt niet gevaren met de Elf. maar Leo heeft al heel wat (wind)surfuren op zee gemaakt. En vaart nu ook geregeld mee als opstapper op (kleine) catamarans bij de surfclub.

Groetjes uit nat Den Haag
Thea & Leo

Thea & Leo12-06-2019 15:08

Beste mensen,

Wij hebben dankbaar gebruik gemaakt van jullie website en vooral info over de nieuwe tax verplichtingen in Griekenland dit jaar. Wij zijn 3 weken geleden vertrokken uit Marina di Ragusa en inmiddels in Levkas. In Gouvia aan de nodige verlichtingen voldaan, niemand die er nog naar grvraagd heeft! Wij hebben nog 3 weken om de omgeving hier verder te verkennen. Wij laten onze Breehorn 41, Dutchess, bij Cleopatra in Preveza op de kant zetten (en ook wat onderhoud) en komen in september terug!! Voor jullie ook veel zeil- en ander plezier!

Hartelijke groet

Anneke en Jeroen Thijssen
www.dethijssens.tumblr.com

Dutchess10-06-2019 12:13

Hallo Skadi crew,

Wat een leuke informatieve website. We zijn zelf ook op weg naar de middellandsezee en zijn Brest inmiddels gepasseerd. Leuk om jullie website te lezen!

Veel plezier in Griekenland.
Groetjes
Bart en Karijn.

Bart R30-05-2019 16:59

Hi Peter & Annelies,

Kwam net een artikeltje tegen in het Belgische Blad Boot Magazine.

Leuk om te lezen, het kriebelt weer!

Veel succes en plezier op met de volgende etappe.

groetjes Roel

Roel J. Berghuis05-04-2019 16:03

Hoi Peter en Annelies,

We waren zeer onder de indruk van jullie lezing op de ALV van de BCN. Het begint ons nu ook wel te kriebelen. Jullie TripCon logboek zag er erg mooi uit. Welke versie hebben jullie? Er is basic versie, een pro versie en een complete versie. Kunnen we komende zomer eens uit gaan proberen.

Wie weet in 2020........

Groet,

Joke Buddingh en Rob Querner
www.sybluepassion.nl

Joke Buddingh01-04-2019 16:45

Dag,
ik ben uitgever/redacteur van Bootmagazine België, een tweemaandelijks tijdschrift. Wij hebben een rubriek 'Zeilers onderweg'., maar zoveel Belgische zeilers zijn nu eenmaal niet onderweg en aangezien jullie nu even in Vlissingen resideren, heel dichtbij dus, wou ik vragen of wij een bijdrage over jullie reizen mogen publiceren in ons blad.
Misschien op basis van jullie lezing... of wat jullie willen. Ik kan een artikel samenstellen op basis van jullie blog en dan even voorleggen, zodat we jullie geen extra werk bezorgen.
We zouden het fijn vinden jullie inzichten te mogen delen met onze lezers. En natuurlijk ook jullie wonderbaarlijke poezen te kunnen voorstellen.
Vriendelijke groeten.
Leo.

Leo Van Dorsselaer / Bootmagazine
Zemstweg 10
1850 Grimbergen - België
T. 00 32 475 67 03 02

Leo Van Dorsselaer14-02-2019 17:59

Hoi,
wij hebben jullie leren kennen op de middellandse zeedag, En jullie lezing was mooi en informatief. Wij hebben jullie ook gesproken en zelfs bij het eten even gepraat, wij liggen met onze Calypso in de Marina Gauvia te Corfu, willen zoals jullie een stuk van Griekenland doen en daarna of in september naar sicilie.
Nu we de naam van het schip kennen, zullen we uitkijken, wanneer jullie in de buurt zijn.groeten Ronny en Floor.

Ronny en floor12-02-2019 15:28

Hi Skadi bemanning,

Leuk blog hebben jullie over Griekenland, onze bestemming voor komend jaar. Ik ga het komende winter goed lezen om de mooie plekjes eruit te halen. Wij liggen in Marina di Ragusa, zijn twee jaar onderweg vanuit NL in de Med met onze Dehler 47.
Ik zie dat jullie komend jaar Italië en Corsica willen doen, als je nog wat handige tips over ankerplaatsen en marinas wil voor Italië stuur ik ze graag even naar je toe.
Groet Hanjo en Marjon S/Y Passion
www.yachtpassion.nl

Hanjo Huzing03-10-2018 20:45

1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [11]
Reactieformulier

Reactieformulier

Moorspots: Find info, photos and reviews for marinas and anchorages worldwide

Wees gerust wij waren al weg van Halkidiki toen de storm daar huis hield.We wachten de volgende slecht weersystemen af in Chalkis  / eiland Evia. I.v.m. de slecht weer systemen passen wij onze route telkens aan route 2019 Griekenland wellicht niet om de Peloponnesos.

  • 2020: mogelijk Cycladen en Dodecanesen Kreta of route 2021
  • 2021: terug naar zuid Dalmatie/Apulië-zuid Italië-rondje Sicilië mogelijk overwinteren in Marina di Ragusa
  • 2022: Italiaanse westkust Balearen, Barcelona, zuidelijk naar Andalusië, Portugal en in de winter doorvaren naar de Canarische eilanden, door naar:
  • 2023: Madeira, Azoren en nazomer terug naar Iissabon, zuid portugal en zuid Spanje

 

 

 

SY Skadi Halkidiki Lagonisi

Nieuws over onze site en de reis - naar de 11.000 mijlen

Weerbericht www.windy.com

DEKPA en E-TEPAI

Naast de gebruikelijke Dekpa, vaarvergunning Griekenland, gaat Griekenland een extra belasting heffen. E-Tepai  www.aade.gr/polites/etepai

Het is Skadi gelukt om te registreren zie ---> Skadi website Griekenland algemeen/ belasting voor de instructies op onze site: registreren, formulieren afdrukken (bij online betalen niet nodig maar wij bewaren ze als bewijs van registratie), naar de bank. Wij hebben online betaald maar onze bank stortte het geld terug omdat de Griekse bankrekening niet goed zou zijn. Wij hebben daarna E-Tepai cash betaald in een postkantoor. Betalen van een volgende maand: je blijkt je opnieuw te moeten registreren. Nu slechts 5 cijfers ingevuld van ons kadaster registratie nummer. Snel gelukt. Betalen hebben wat opgeschort ivm veel ankeren en afwezigheid van bank/postkantoor. We maken ons daar niet zo druk over. Registratieformlieren wel uitgeprint.

Uitschrijven uit Griekenland: Ons is tevens door de authoriteiten in Gouvia gezegd dat wij als EU inwoners ook behoren uit te checken uit Griekenland, en stempels halen bij de haven authoriteiten, zodat de Griekse overheid min of meer gerechtvaardigd is om de volgende keer bij binnnenkomst de 15,= euro "entry money" kan vragen.

Korinthe kanaal: het gerucht gaat dat de kosten met 24% zijn verhoogd. Dat is niet waar. Wij hebben niet meer betaald dan vorig jaar. (Skadi 12 meteer-189 euro) Wel moet je opletten of je in weekend of op een feestdag door het Korinthe kanaal vaart, dan betaal je wel 24-30% meer! De website is er heel duidelijk over.http://aedik.gr/transit fees

De Oude Evripos brug Evia-Chalkida zie website https://olne.gr/en/ timetable transit info

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je de verhalen teruglezen.

Skadi in Zilt 129

Skadi in Nauticlink editie 147 - februari 2017

Skadi Interview in Moorspots Blog

Bootmagazine nr 59: editie juni/juli 2019

 

Bezoekers vandaag: 36Laatste wijziging: 16-07-2019

Andere vertrekkers