Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi

Gastenboek

Reactieformulier

Hi Annelies en Peter,
Het blijven schitterende verhalen die dagelijkse belevenissen van jullie, daarbij valt mijn afgelopen week oostkust Engeland (bijna) in het niet. :-) Maar die 450 mijl langs Woolverstone, Woodbridge en Tidemill waren ook top. Daar weet jij natuurlijk alles van, de Engelse oostkust.
Goed dat jullie in Italie zijn, kan je weer een nieuwe taal gaan leren.

Tot over 4 weken in Rome, zet de Barolo maar vast koel. :-)

Jan

Jan de Bruin26-09-2016 20:51

Dag Peter en Annelies,

Met een flinke dosis gezonde jaloezie weer jullie schitterende nieuwsbrief gelezen.... het doet krieuwelen, maar onze tijd zal ook komen binnen enkele jaren.
Intussen genieten we mee met jullie avonturen....
Volgende week zullen we de dolfijnen vanuit de Kroatische wateren jullie kant uitsturen...

Tony & Lieve Willems²02-08-2016 09:50

Vanmorgen weer eens bijgelezen terwijl rest familie slaspt. Leuke verhalen. En ook weer duiken zo nu en dan. Gaaf. Hoop op mooie foto's.

Snorkelen als le in de buurt vak rotsige bodem zit is vast ook moo. Verder verrast door onvoorspelbaarheid weer. Realiseer me dat dat ook op de eilanden zelf speelt. Alleen is wind dan minder een probleem.

Veel plezier maar weer.

Joost Leendertz26-06-2016 08:46

Ha Peter, eindelijk na lange tijd bezoek aan de Skadi site. Mooi opgezet. Zo te zien vergaat het je/jullie goed. Zoals ik je ken had ik eigenlijk ook niks anders verwacht.
Blijf zeker genieten van dit leven (lukt zeker).
Grt Erwin

Erwin Pouw15-06-2016 08:50

Dag Peter en Annelies, wat een geweldig en mooie nieuwsbrief heb je geschreven, ik verbaasd me iedere keer weer over de hoge kwaliteit van opmaak van jullie website uitzonderlijk mooi en overzichtelijk, ik mag toch wel een beetje jaloers zijn toch ? lieve groet en goede vaart van Rinus en Ingrid van uit Horta Azoren wij hopen over een maand weer thuis te zijn ivm omstandigheden, met ons gaat het geweldig. !

Rinus en Ingrid Nieuwenhuize28-05-2016 18:21

hallo jullie , jammer te zien dat jullie in de drie vinger bocht liggen , en ik nu in holland ben , op dit moment sta ik op de kant in brouwershaven , ga van de week weer het water in , er zijn nog wel een paar kleine klusjes te doen , maar als vertrek datum , als het weer het toelaat , staat 20 juni vanuit stellendam , en ik denk aan eind augustus op mallorca te zijn , misschien zijn jullie dan nog in de buurt

groeten henk - escapade

www.sailescapade.com

henk van dijk - escapade15-05-2016 19:46

hallo jullie , net je blog ontvangen en gelezen , jullie nu niet meer zo ver weg van mallorca , ik vlieg op 28 april naar holland , ga in scharrendijke uit het water , ben in mei weer op het haringvliet en rond 20 juni vertrek vanuit stellendam , hoop eind augustes begin september op mallorca te zijn , mochten jullie in die tijd op mallorca zijn , ben je van harte welkom op de koffie , mijn finca ligt ergens in de buurt van inca

groeten henk van dijk

www.sailescapade.com

henk van dijk20-04-2016 13:16

Appie gedownload en nu kunnen we ook en route zien waar jullie uithangen! Goede vaart.

Miriam en Jan19-03-2016 12:24

Zet ff een extra zeiltje bij op die drijvende caravan! We zijn erg benieuwd naar de Portugese tongval van Peter en de nachtwachten van Annelies. :-) CUsoon!

Enneuh... hoezo zijn twee masten niet beter dan één?

Mark (Bolle)14-03-2016 18:15

hallo jullie , heb jullie blog gelezen , ben eigenlijk best wel versteld van hoeveel zeilers er onderweg zijn
zelf ga ik deze zomer ook vertrekken ergens eind juni vanuit stellendam , en hoop dan eind augustus op Mallorca aan te komen , ik woon namelijk op Mallorca , al meer als 30 jaar , om dan in 2017 de zomermaanden naar croatie en griekenland te zeilen , en dan de wintermaanden richting Caribe , waar ik 5 - 6 wil verblijven en probeer zover mogelijk richting hallifax en new foundland te komen , mijn boot is een 41 voet spirit , ik hoop van jullie te horen , zou leuk zijn jullie te ontmoeten onderweg of misschien op Mallorca , groeten henk van dijk - escapade

henk van dijk01-03-2016 14:54

[1]      «      3   |   4   |   5   |   6   |   7      »      [11]
Reactieformulier

Reactieformulier

Moorspots: Find info, photos and reviews for marinas and anchorages worldwide

 

SKADI GOES "GREECE" Skadi vaart naar de stad Orei op Evia en daarna naar de stad Volos noordelijk in de Golf van Pagasitikos in het district Thessalië.

Klik hier voor---> 2019 Skadi route 2000 mijlen door Griekenland

2020: terug naar zuid Dalmatie/rondje Sicilië overwinteren op de boot in Marina di Ragusa
2021: Italiaanse westkust Balearen, Barcelona
2022: zuidelijk naar Andalusië, Portugal en in de winter doorvaren naar de Canarische eilanden
2023: Madeira, Azoren

 

 

Nieuws over onze site en de reis - naar de 11.000 mijlen

DEKPA en E-TEPAI

Naast de gebruikelijke Dekpa, vaarvergunning Griekenland, gaat Griekenland een extra belasting heffen. E-Tepai  www.aade.gr/polites/etepai

Het is Skadi gelukt om te registreren zie ---> Skadi website Griekenland algemeen/ belasting voor de instructies op onze site: registreren, formulieren afdrukken (bij online betalen niet nodig maar wij bewaren ze als bewijs van registratie), naar de bank. Wij hebben online betaald maar onze bank stortte het geld terug omdat de Griekse bankrekening niet goed zou zijn. Wij hebben daarna E-Tepai cash betaald in een postkantoor.

Uitschrijven uit Griekenland: Ons is tevens door de authoriteiten in Gouvia gezegd dat wij als EU inwoners ook behoren uit te checken uit Griekenland, en stempels halen bij de haven authoriteiten, zodat de Griekse overheid min of meer gerechtvaardigd is om de volgende keer bij binnnenkomst de 15,= euro "entry money" kan vragen.

Korinthe kanaal: het gerucht gaat dat de kosten met 24% zijn verhoogd. Dat is niet waar. Wij hebben niet meer betaald dan vorig jaar. (Skadi 12 meteer-189 euro) Wel moet je opletten of je in weekend of op een feestdag door het Korinthe kanaal vaart, dan betaal je wel 24-30% meer! De website is er heel duidelijk over.http://aedik.gr/transit fees

De Oude Evripos brug Evia-Chalkida zie website https://olne.gr/en/ timetable transit info

Nieuw in ons blog

Er zijn (nog) geen artikelen geplaatst.

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je de verhalen teruglezen.

Skadi in Zilt 129

Skadi in Nauticlink editie 147 - februari 2017

Skadi Interview in Moorspots Blog

 

Bezoekers vandaag: 82Laatste wijziging: 15-06-2019

Andere vertrekkers