Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 

Nog een maand

Het "to-do"-lijstje wordt niet meer vernieuwd, de laatste 20 dingen staan er op, varierend van afspraken met huisarts, notaris, het kopen van simpelweg een stift ( 3 winkels afgelopen), grofvuil weggooien, een kast inruimen en ordenen met oog op eventuele huurders, het Anker op internet bestellen en een Bimini laten opmeten. Vandaag bracht Annelies een recept bij de apotheek voor 9 maanden medicijnen, tja, dat kan niet zo makkelijk..ook niet met uitdrukkelijk verzoek van de specialist. Dus dat wordt een uitzoekwerkje met de verzekering straks.

Morgen worden de zonnepanelen geplaatst. In elk geval zijn die grote panelen dan weg uit de kajuit en kunnen we dit weekend beginnen met ordenen en inruimen. Muziekje, drankje erbij dat wordt gezellig.

Wat allemaal gedaan is in maart en april:

Verhuizing Annelies naar Vlissingen en een deel van de huisraad in de City-storebox, 3 dagen verhuisdozen uitpakken en tussendoor nog een etentje, vogelworkshop doen en ruggetje laten kraken.

In cominatie met een dag Zoetermeerse plichten: zeilen ophalen in Made. Reddingsvestjes voor de katten aangeschaft maar ze staan er verlamd bij en zetten zich als een ezel schrap of laten zich zijwaards vallen en blijven voor dood liggen. Ons is nu aangeraden gewoon  een tuigje om te doen en een lange lijn met een kurk eraan-mochten ze in het water springen/vallen dan zullen ze zwemmen en we kunnen ze dan gewoon opvissen.

Zoetermeer gezondheidsafspraken/afscheid van huisarts (25 jaar verdient wel een doosje wijn en met verzoek van de assistentes op het mailadres van de praktijk in de mailinglijst op te nemen.).

De matrassen zijn geleverd door Delta Marina en in kajuitbed gelegd-wat een luxe bedje, wat een wolk van een relax-locatie. Daar ga je alleen al liggen chillen.

28 maart bus gehuurd en laatste spullen uit het huis van Annelies gehaald incl. laminaatvloer (TE KOOP !!) Annelies pakte wederom dozen uit. Heel veel montagespullen, schroefjes, klemmetjes, lampjes, electra, dus eerst de berging van Peter weer opgeruimd en heringedeeld.

Eind maart brandblussers laten controleren bij Chubb Varel in Barendrecht- kwam mooi uit, Annelies deed een combi Zoetermeer Bagels&Beans met zoon Ralf.

3 april: lekker uitgegaan op vrijdagavond ( Bluesroute Middelburg) en op zaterdag met Brian en Babette en Juliette op de boot- lijnen getrokken en Genua en Grootzeil geplaatst. Best een koude dag.

10 april: een paar bankzaken, spullen naar de City storebox gebracht en de werkplaats bezocht van Wout Huijbregtse, die de beugels voor de zonnepanelen fabriceert.

14 april: Annelies wederom naar Barendrecht, bestelde brandblusser gehaald, rekeningen betaald en op de koffie bij Marjolijn om de hoek. Dan in Rotterdam het reddingsvlot afgeleverd ter controle, door naar Amsterdam, Peter bij Cinx maandmeeting in het Fletcher Hotel gebracht, om de stad heen naar het conservatorium geraced om met zoon Joran te eten en daarna Peter weer opgehaald....of ik niet even boven wilde komen, de mannen ontmoeten en een wijntje drinken..... Ha ha ja tuurlijk :) Daarna terug met Peter naar Vlissingen. Zo'n tempo en volle agenda op 1 dag moet je niet te vaak hebben. Gelukkig zat het verkeer mee, timing was perfect.

16 april: de beugels werden door Wout Huijbregtse en Arjan Winter geplaatst. Bij Jos Boone in Middelburg de laatste antennes gekocht en een prachtige handige  "Hook-and-Moor". Beetje leuke snufjes voor aan boord kopen dat mag ook wel.

16-21 april: Skadi op de kant in Breskens. Peter en Brian hele dag geschuurd, anti fouling aangebracht en het schip weer schitterend schoon en wit gepoetst. Zondag poetste Annelies de kuip. Lekker vis gegeten en 's avonds walgelijk lekkere, vette paling. Mooi weertje en plezier gehad.

Ondertussen gaan thuis ook de dingen door: het nieuwe geraamte van de inbouw-kledingkast in de slaapkamer is door vakman Pieter geplaatst en plafond in de kast afgewerkt. De tuinman is komen kijken naar een ingestort deel van de voortuin en zal het nog vòòr 23 mei in orde maken en meteen alle tuinpaden onkruidvrij maken, dat staat beter i.v.m. de verhuur.

De bijen (80.000 in 4 kasten) zijn door imker Louis opgehaald, hij gaat goed voor ze zorgen.

20 april: met spoed offertes aangevraagd bij 4 zeilmakerijen èn het nieuwe anker van 21 kilo is met de post gekomen.(wat een sterke lieve postbode!)

Morgen, vrijdag 23 april gaan de zonnepanelen erop, over 5 dagen geeft Peter de auto in bruikleen aan zoon Brian en moeten we het met Liesjes superkarretje doen- of de motor.

We gaan niet mee met de Beneteau Koningstocht naar Antwerpen, want er is nog genoeg te doen.

We hebben een hoop plezier, moeten vooral veel tegelijk doen, maar daar krijg je alleen maar meer energie van, en staan er af en toe bij stil hoe snel de tijd gaat en dat het werkelijk nog maar een maand duurt voor we wegvaren.

In het onderhoudsboek van de boot staan ook nog 10 dingen: mooi voor dit weekend.

We denken en doen alleen nog maar: Skadi world Tour. De nieuwe dimensie.

 

 

 Terug
Geplaatst: 22-04-2015 22:13:22

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Moorspots: Find info, photos and reviews for marinas and anchorages worldwide

Wees gerust wij waren al weg van Halkidiki toen de storm daar huis hield.We wachten de volgende slecht weersystemen af in Chalkis  / eiland Evia. I.v.m. de slecht weer systemen passen wij onze route telkens aan route 2019 Griekenland wellicht niet om de Peloponnesos.

  • 2020: mogelijk Cycladen en Dodecanesen Kreta of route 2021
  • 2021: terug naar zuid Dalmatie/Apulië-zuid Italië-rondje Sicilië mogelijk overwinteren in Marina di Ragusa
  • 2022: Italiaanse westkust Balearen, Barcelona, zuidelijk naar Andalusië, Portugal en in de winter doorvaren naar de Canarische eilanden, door naar:
  • 2023: Madeira, Azoren en nazomer terug naar Iissabon, zuid portugal en zuid Spanje

 

 

 

SY Skadi Halkidiki Lagonisi

Nieuws over onze site en de reis - naar de 11.000 mijlen

Weerbericht www.windy.com

DEKPA en E-TEPAI

Naast de gebruikelijke Dekpa, vaarvergunning Griekenland, gaat Griekenland een extra belasting heffen. E-Tepai  www.aade.gr/polites/etepai

Het is Skadi gelukt om te registreren zie ---> Skadi website Griekenland algemeen/ belasting voor de instructies op onze site: registreren, formulieren afdrukken (bij online betalen niet nodig maar wij bewaren ze als bewijs van registratie), naar de bank. Wij hebben online betaald maar onze bank stortte het geld terug omdat de Griekse bankrekening niet goed zou zijn. Wij hebben daarna E-Tepai cash betaald in een postkantoor. Betalen van een volgende maand: je blijkt je opnieuw te moeten registreren. Nu slechts 5 cijfers ingevuld van ons kadaster registratie nummer. Snel gelukt. Betalen hebben wat opgeschort ivm veel ankeren en afwezigheid van bank/postkantoor. We maken ons daar niet zo druk over. Registratieformlieren wel uitgeprint.

Uitschrijven uit Griekenland: Ons is tevens door de authoriteiten in Gouvia gezegd dat wij als EU inwoners ook behoren uit te checken uit Griekenland, en stempels halen bij de haven authoriteiten, zodat de Griekse overheid min of meer gerechtvaardigd is om de volgende keer bij binnnenkomst de 15,= euro "entry money" kan vragen.

Korinthe kanaal: het gerucht gaat dat de kosten met 24% zijn verhoogd. Dat is niet waar. Wij hebben niet meer betaald dan vorig jaar. (Skadi 12 meteer-189 euro) Wel moet je opletten of je in weekend of op een feestdag door het Korinthe kanaal vaart, dan betaal je wel 24-30% meer! De website is er heel duidelijk over.http://aedik.gr/transit fees

De Oude Evripos brug Evia-Chalkida zie website https://olne.gr/en/ timetable transit info

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je de verhalen teruglezen.

Skadi in Zilt 129

Skadi in Nauticlink editie 147 - februari 2017

Skadi Interview in Moorspots Blog

Bootmagazine nr 59: editie juni/juli 2019

 

Bezoekers vandaag: 35Laatste wijziging: 16-07-2019

Andere vertrekkers