Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 

Nog een maand

Het "to-do"-lijstje wordt niet meer vernieuwd, de laatste 20 dingen staan er op, varierend van afspraken met huisarts, notaris, het kopen van simpelweg een stift ( 3 winkels afgelopen), grofvuil weggooien, een kast inruimen en ordenen met oog op eventuele huurders, het Anker op internet bestellen en een Bimini laten opmeten. Vandaag bracht Annelies een recept bij de apotheek voor 9 maanden medicijnen, tja, dat kan niet zo makkelijk..ook niet met uitdrukkelijk verzoek van de specialist. Dus dat wordt een uitzoekwerkje met de verzekering straks.

Morgen worden de zonnepanelen geplaatst. In elk geval zijn die grote panelen dan weg uit de kajuit en kunnen we dit weekend beginnen met ordenen en inruimen. Muziekje, drankje erbij dat wordt gezellig.

Wat allemaal gedaan is in maart en april:

Verhuizing Annelies naar Vlissingen en een deel van de huisraad in de City-storebox, 3 dagen verhuisdozen uitpakken en tussendoor nog een etentje, vogelworkshop doen en ruggetje laten kraken.

In cominatie met een dag Zoetermeerse plichten: zeilen ophalen in Made. Reddingsvestjes voor de katten aangeschaft maar ze staan er verlamd bij en zetten zich als een ezel schrap of laten zich zijwaards vallen en blijven voor dood liggen. Ons is nu aangeraden gewoon  een tuigje om te doen en een lange lijn met een kurk eraan-mochten ze in het water springen/vallen dan zullen ze zwemmen en we kunnen ze dan gewoon opvissen.

Zoetermeer gezondheidsafspraken/afscheid van huisarts (25 jaar verdient wel een doosje wijn en met verzoek van de assistentes op het mailadres van de praktijk in de mailinglijst op te nemen.).

De matrassen zijn geleverd door Delta Marina en in kajuitbed gelegd-wat een luxe bedje, wat een wolk van een relax-locatie. Daar ga je alleen al liggen chillen.

28 maart bus gehuurd en laatste spullen uit het huis van Annelies gehaald incl. laminaatvloer (TE KOOP !!) Annelies pakte wederom dozen uit. Heel veel montagespullen, schroefjes, klemmetjes, lampjes, electra, dus eerst de berging van Peter weer opgeruimd en heringedeeld.

Eind maart brandblussers laten controleren bij Chubb Varel in Barendrecht- kwam mooi uit, Annelies deed een combi Zoetermeer Bagels&Beans met zoon Ralf.

3 april: lekker uitgegaan op vrijdagavond ( Bluesroute Middelburg) en op zaterdag met Brian en Babette en Juliette op de boot- lijnen getrokken en Genua en Grootzeil geplaatst. Best een koude dag.

10 april: een paar bankzaken, spullen naar de City storebox gebracht en de werkplaats bezocht van Wout Huijbregtse, die de beugels voor de zonnepanelen fabriceert.

14 april: Annelies wederom naar Barendrecht, bestelde brandblusser gehaald, rekeningen betaald en op de koffie bij Marjolijn om de hoek. Dan in Rotterdam het reddingsvlot afgeleverd ter controle, door naar Amsterdam, Peter bij Cinx maandmeeting in het Fletcher Hotel gebracht, om de stad heen naar het conservatorium geraced om met zoon Joran te eten en daarna Peter weer opgehaald....of ik niet even boven wilde komen, de mannen ontmoeten en een wijntje drinken..... Ha ha ja tuurlijk :) Daarna terug met Peter naar Vlissingen. Zo'n tempo en volle agenda op 1 dag moet je niet te vaak hebben. Gelukkig zat het verkeer mee, timing was perfect.

16 april: de beugels werden door Wout Huijbregtse en Arjan Winter geplaatst. Bij Jos Boone in Middelburg de laatste antennes gekocht en een prachtige handige  "Hook-and-Moor". Beetje leuke snufjes voor aan boord kopen dat mag ook wel.

16-21 april: Skadi op de kant in Breskens. Peter en Brian hele dag geschuurd, anti fouling aangebracht en het schip weer schitterend schoon en wit gepoetst. Zondag poetste Annelies de kuip. Lekker vis gegeten en 's avonds walgelijk lekkere, vette paling. Mooi weertje en plezier gehad.

Ondertussen gaan thuis ook de dingen door: het nieuwe geraamte van de inbouw-kledingkast in de slaapkamer is door vakman Pieter geplaatst en plafond in de kast afgewerkt. De tuinman is komen kijken naar een ingestort deel van de voortuin en zal het nog vòòr 23 mei in orde maken en meteen alle tuinpaden onkruidvrij maken, dat staat beter i.v.m. de verhuur.

De bijen (80.000 in 4 kasten) zijn door imker Louis opgehaald, hij gaat goed voor ze zorgen.

20 april: met spoed offertes aangevraagd bij 4 zeilmakerijen èn het nieuwe anker van 21 kilo is met de post gekomen.(wat een sterke lieve postbode!)

Morgen, vrijdag 23 april gaan de zonnepanelen erop, over 5 dagen geeft Peter de auto in bruikleen aan zoon Brian en moeten we het met Liesjes superkarretje doen- of de motor.

We gaan niet mee met de Beneteau Koningstocht naar Antwerpen, want er is nog genoeg te doen.

We hebben een hoop plezier, moeten vooral veel tegelijk doen, maar daar krijg je alleen maar meer energie van, en staan er af en toe bij stil hoe snel de tijd gaat en dat het werkelijk nog maar een maand duurt voor we wegvaren.

In het onderhoudsboek van de boot staan ook nog 10 dingen: mooi voor dit weekend.

We denken en doen alleen nog maar: Skadi world Tour. De nieuwe dimensie.

 

 

 Terug
Geplaatst: 22-04-2015 22:13:22

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

SY Skadi het was veilig en fijn in Griekenland

WAAR  IS  SKADI 

  • De Skadi staat op de kant in Porto Vecchio, Crotone. Wij zijn terug in Nederland. Deze winter schrijven we ons eerste boek
  • onze nieuwsbrief 2020 ligt over een paar weken in jullie mail.
  • Binnenkort wordt een link geplaatst naar de nieuwsbrieven Evia en Halikidiki 2019. Recente aanmelders voor de nieuwsbrieven krijgen die nog per mail.

ACTUEEL: afgift icp wordt herzien

nos.nl/nieuwsuur/nederlandse-schepen-aan-ketting-in-italie

SKADI - we bespreken het reisplan:

  • 2021: eerst terug naar Evia, Halkidiki en pas in
  • 2022: naar Montenegro - Kroatië - Venetië - retour Calabria - en meteen in doorvaren naar Sardinië, via de Balearen oversteken naar Spanje

Thuis lekker lezen: Waarom je wèl naar Kroatië moet gaan lees je in ons blog en onze zeilschip Skadi nieuwsbrieven 16-17-18 over Kroatië maar ook in dit boek van Ian Moulding en Sarah die op ons aanraden gegaan zijn: Sailing Croatia on a Shoestring

YACHT for sale: Linéa

 

 

 

vakantiewoning te huur in Zeeland

Huur ons huis

Ons mooie huis in Vlissingen vlak bij zee is te huur vanaf mei 2021. Klik op onderstaande link voor info en om te boeken.

Vakantiewoning aan zee te huur

Bezoekers vandaag: 51Laatste wijziging: 29-11-2020