Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
   

Skadi is for sale

Some decisions are Bitter as well as Sweet.

We decided to sell our great sailing yacht Skadi, a Beneteau Oceanis 40 from 2007, after 16 years of comfort and safe sailing of which 9 years in Mediterranean waters. We decided to go for another kind of traveling after a total of 35 years of great sailing on our private ships.

Data of the Skadi:
Brand: Beneteau Oceanis 40
Year: 2007, Nr 201
Designer: Berret-Racoupeau / Nauta
Yard: Beneteau Group
CE: A
Registration number: FR-BEY2201G708 (Beneteau)
21706 z 2007 (Dutch certificate of Registry)
Measures (m) : 12,16 m x 3,98 m x 2,00 m
Mast Hight: 18,5 m
Weight: 8.875 kg
Keel: 2.270 kg
Material: Polyester
Hull color: White
Steering: 2 Wheels, Outside
Home port: Greece Ionian
VAT-status: Not Payed
First Owner

A well equipped ship for sailing in the Med with: 400 W solar panels, 200 Ah lithium batteries, washing machine, air conditioning, new upholstery and much more.
For more information, pls call Peter +31653227130 , info@zeilschip-skadi.nl

blog: Skadi te koop


Reeds 2 jaar lopen wij met de gedachte onze boot te verkopen. Maar de beslissing is moeilijk en je moet een ander plan hebben, een nieuw doel of mooie dromen voor een toekomst zonder Skadi. In de afgelopen winter werden we even voor het blok gezet toen wij naar een huis zochten in Spanje. Bij bezoek aan vrienden die een koop-appartement in Altea hebben, werden onze ogen geopend en beseften we dat een apartement ook wel eens geschikt zou kunnen zijn voor ons. Maar...het apartement wat wij willen, kost meer geld en dan zouden we naast ons huidige huis ook de boot moeten verkopen. Dat ging ineens wel heel snel en we waren daar nog niet aan toe. Gedachten zijn blijven sudderen en tussendoor komen nieuwe ideeën aan de oppervlakte drijven van allerlei leuke dingen die we niet kunnen doen als we de boot houden en die we dus allemaal wel kunnen gaan ondernemen als de boot verkocht is.

De shock:

Andere schepen om ons heen worden plotseling verkocht: catamaran Safari, de Allegra.... en hun verhaal is niet anders dan de onze: ieder jaar wordt meer van hetzelfde, bij ons, mede door de rust die Annelies nog nodig heeft, maar ook mede door hetgeen de katten aan kunnen. We hebben ons ooit voorgenomen niet te vliegen met de katten dus blijven we met de auto naar de thuishaven rijden. Wat mee speelt is ook steeds weer de oversteek over de Golf van Taranto en Ionisch-Adristische zee, alvorens we aan ons seizoen kunnen beginnen; we zijn dat zat geworden. Het alternatief is: de boot in Prèveza stallen, maar dan moeten we vliegen met de katten. Een drama met een licht neurotische kat en beide dieren moeten iets gedrogeerd worden om de vlucht te doorstaan. Geen optie dus.

Annelies heeft aangegeven niet wéér 5-7 maanden aaneen te varen. Ze wil, net als sommige anderen, alleen varen in het voorjaar en in het najaar maar ook dàt is uiteindelijk geen optie. De boot gaat ons aan extra zomerstalling geld kosten. Uberhaupt kost de boot ons jaarlijks aan stalling en onderhoud, wat we nu liever aan iets anders willen uitgeven.

Terugkijkend op een Skadi-leven van 9 seizoenen waarvan de eerste 2,5 jaar constant aan boord van dit heerlijke schip laat Annelies wel een traan want het betekende voor haar immers de start van het nieuwe leven met een nieuwe man. Ook zij moet toegeven dat dit een geweldig schip is, dat het alles heeft om in te wonen en vooral het comfort dat een vrouw zo graag heeft: een goed bed en de echte ruime douche en over het geheel de ruimte om je te bewegen en je spulletjes neer te zetten.

We zullen het intens blauwe water missen, die zee die kan verkleuren van azuurblauw naar turquoise, naar hemelsblauw en naar smaragdgroen. We zullen de vergezichten missen en de geweldige zeil-uren. Maar ook ontmoetingen met veel verschillende (hulpvaardige) mensen, ervaren- of beginnende Med-zeilers of inwoners. Maar wat we niet zullen missen is de constante zorg voor de boot. Zorg voor de veiligheid van het schip als je ankert, het eeuwig kijken op weer-websites of er geen slecht weer aan komt of te harde wind ons zal overvallen. En dan, niet voorspeld, kom je toch in zo'n situatie terecht, bijvoorbeeld dat de wind 180 graden draait met een 5 -6 bft. Ook de bezorgdheid over de katten die we achterlaten als we even op stap gaan, is een grote factor en de stress die de beestjes soms krijgen aan de wal.

Het wordt tijd voor nieuwe uitdagingen, zoals reizen met de motor, met een camper, met een vliegtuig. en het wordt tijd voor kattenoppas. We willen tijd maken voor ons eigen huis dat, zo hadden we al maanden geleden aangekondigd, niet meer verhuurd zal worden. Welke we gaan verbouwen en waar vooral Annelies en de katten de nodige rust gaan vinden.

Onze honderden foto's getuigen van veel plezier en geluk en zullen op onze muren prijken. Ons blog houdt voorlopig niet op. We houden de lezer op de hoogte van de laatste Ionische weken en de verkoop van ons dierbare schip.

 

 Terug
Geplaatst: 18-07-2023 05:55:55

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Skadi te koop

De Skadi staat nu te koop bij makelaar Nick Papageorgiou van YBH (Yacht Broker House) in Prèveza. Zie onderstaande link voor de advertentie.

SKADI TE KOOP

 

    

 

skadi in Isidhorou

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je enkele verhalen teruglezen

Bootmagazine Traveler Nr 62 lente/zomer 2020

Bootmagazine Traveler Nr 63 herfst/winter2020

Bezoekers vandaag: 122Laatste wijziging: 15-07-2024