Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 

De alternatieve verjaardag

Ik lig gevloerd na een glas wijn (wat wil je nog meer als je jarig bent op mijn leeftijd onder normale omstandigheden) en overdenk mijn verjaardag. Ik besefte niet dat ik jarig werd. Thea en Peter zeiden het. Verrek dat is ook zo en ik keek naar de havenmeester die de kerstmannen in elke lantaarnpaal ophing, in de haven van Oeiras: verrek, het is al bijna kerst en het is ook al bijna mijn verjaardag. Nou ja dat doet echt niets met mij en ik draaide me om in de zon.

 

Vanmorgen kreeg ik twee Portugese beschuitjes op bed en een glas sap en Peter zei: gefeliciteerd lieverd en we gaan ons klaar maken om over  2 uur te vertrekken naar Albufeira. Helemaal top. Dus ik kleedde me, na een warme douche op de boot, aan en na een koffie met havengenoten genuttigd te hebben-zonder taart, want die houd ik voor mezelf, vertrokken we. Inderdaad een ander soort verjaardag. Geen stress van boodschappen, geen stress van koffie met (zogenaamde collega's) buren en vriendinnen. Geen opdofferij voor een verplicht etentje of uitje dat iemand heeft georganiseerd maar waar je eigenlijk geen zin in hebt. Geen gebak op de werkvloer waar je een fortuin aan kwijt bent en waar je een lullig praatje van je baas krijgt en ondertussen op je horloge kijkt of het al tijd is om verder te gaan met je werk. Geen 40 man visite waar je je rot voor moet koken of lopen. En dan heb ik het zelf nogal makkelijk gedaan in de meeste jaren...maar het idee alleen al... Nee wij zijn lekker weg en we denken alleen maar aan wat het nieuwe jaar gaat brengen.

De eerste felicitatie kwam van zoon Ralf helemaal uit Myanmar wat een verrassing: een video opname waarin hij mij feleiciteerde. Daarna telefoon van Ank en Miquette maar ik heb mijn mobiel altijd op stil als ik vaar en met de motor aan hoor ik sowieso niks (excuus voor leeftijd). Berichtjes op facebook, ik was er nog niet aan toe en 59 worden is nou niet bepaald spannend. Alhoewel op zee jarig zijn denkelijk wel...En zojuist kreeg ik een groep "happy birthday" lallende studenten o.l.v. zoon Joran aan de telefoon. Lol!

Blijkbaar heeft Peter ook e.e.a. aan de grote klok gehangen de stiekemerd. 

Er zijn mensen in je cirkel en buiten je cirkel en ze plaatsen zichzelf erin of erbuiten. Je kan ze zelf hardnekkig erin zetten maar hoe je het ook wendt of draait ze drijven naar de buitenkant. Peter heeft zo zijn coachingsgewijze opvattingen daar over en ik luister er graag naar. Op een melancholiek moment na het lezen van gemiste gesprekken, kwamen Peter en ik in gesprek over die cirkel.  Conclusie: niet alleen op mijn verjaardag maar ook daarvoor al heb ik mij heel gelukkig geprezen met de berichten van mensen die ik nog maar kort of nauwelijks ken en die door medeleven, betrokkenheid of gewoon omdat ze mij graag mogen, e.d. opeens in mijn binnenste cirkel staan: ze doen het zelf en ik vind ze geweldig!!

Tot overmaat van gelukkigheid kreeg ik op de dag vòòr mijn verjaardag een bericht van mijn oudste en geestelijk gehandicapte broer, en wel op de site zelf. Te weten dat hij meeleest met onze reis, zij het onder leiding van zijn coach, en een teken van leven en medeleven gekregen te hebben- van juist hèm-, is een van de mooiste verrassingen ooit, en veel waard.

We zijn in Albufeira gearriveerd en ik heb natuurlijk de mooiste verjaardag die je kan wensen, met deze reis langs de Europese kusten. We hebben gisteren min of meer bepaald dat we in maart zo snel mogelijk naar de Balearen vertrekken. Onze zoons komen in het nieuwe jaar aan boord en dat maakt de reis helemaal compleet. Het vooruitzicht van nieuwe oorden ontdekken en oude oorden opnieuw bezoeken vanuit zee is een wonderlijke gelukzaligheid. En het is samen met de onverwachte aandacht van nieuwe mensen in mijn cirkel het grootste cadeau.

Nu gaan we gewoon koken en gewoon een filmje kijken en gewoon een toetje met veel slagroom eten en morgen gaan wij lopen door de plaats waar ik veel herinneringen heb liggen en waar ik zelfs zou kùnnen wonen: is dat nou geen prachtige verjaardag?!

Annelies 17 december om 19.00 uur

 

 Terug
Geplaatst: 17-12-2015 18:28:55

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Moorspots: Find info, photos and reviews for marinas and anchorages worldwide

Wees gerust wij waren al weg van Halkidiki toen de storm daar huis hield.We wachten de volgende slecht weersystemen af in Chalkis  / eiland Evia. I.v.m. de slecht weer systemen passen wij onze route telkens aan route 2019 Griekenland wellicht niet om de Peloponnesos.

  • 2020: mogelijk Cycladen en Dodecanesen Kreta of route 2021
  • 2021: terug naar zuid Dalmatie/Apulië-zuid Italië-rondje Sicilië mogelijk overwinteren in Marina di Ragusa
  • 2022: Italiaanse westkust Balearen, Barcelona, zuidelijk naar Andalusië, Portugal en in de winter doorvaren naar de Canarische eilanden, door naar:
  • 2023: Madeira, Azoren en nazomer terug naar Iissabon, zuid portugal en zuid Spanje

 

 

 

SY Skadi Halkidiki Lagonisi

Nieuws over onze site en de reis - naar de 11.000 mijlen

Weerbericht www.windy.com

DEKPA en E-TEPAI

Naast de gebruikelijke Dekpa, vaarvergunning Griekenland, gaat Griekenland een extra belasting heffen. E-Tepai  www.aade.gr/polites/etepai

Het is Skadi gelukt om te registreren zie ---> Skadi website Griekenland algemeen/ belasting voor de instructies op onze site: registreren, formulieren afdrukken (bij online betalen niet nodig maar wij bewaren ze als bewijs van registratie), naar de bank. Wij hebben online betaald maar onze bank stortte het geld terug omdat de Griekse bankrekening niet goed zou zijn. Wij hebben daarna E-Tepai cash betaald in een postkantoor. Betalen van een volgende maand: je blijkt je opnieuw te moeten registreren. Nu slechts 5 cijfers ingevuld van ons kadaster registratie nummer. Snel gelukt. Betalen hebben wat opgeschort ivm veel ankeren en afwezigheid van bank/postkantoor. We maken ons daar niet zo druk over. Registratieformlieren wel uitgeprint.

Uitschrijven uit Griekenland: Ons is tevens door de authoriteiten in Gouvia gezegd dat wij als EU inwoners ook behoren uit te checken uit Griekenland, en stempels halen bij de haven authoriteiten, zodat de Griekse overheid min of meer gerechtvaardigd is om de volgende keer bij binnnenkomst de 15,= euro "entry money" kan vragen.

Korinthe kanaal: het gerucht gaat dat de kosten met 24% zijn verhoogd. Dat is niet waar. Wij hebben niet meer betaald dan vorig jaar. (Skadi 12 meteer-189 euro) Wel moet je opletten of je in weekend of op een feestdag door het Korinthe kanaal vaart, dan betaal je wel 24-30% meer! De website is er heel duidelijk over.http://aedik.gr/transit fees

De Oude Evripos brug Evia-Chalkida zie website https://olne.gr/en/ timetable transit info

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je de verhalen teruglezen.

Skadi in Zilt 129

Skadi in Nauticlink editie 147 - februari 2017

Skadi Interview in Moorspots Blog

Bootmagazine nr 59: editie juni/juli 2019

 

Bezoekers vandaag: 39Laatste wijziging: 16-07-2019

Andere vertrekkers