Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi

21 december, Noto, kind van teloorgang, bureaucratie en maffia.

Kathedraal van Noto

Dit artikel is overgenomen uit de Volkskrant van 23 mei 1997. Auteur Jan van der Putten " de tuin van steen brokkelt af en valt in".

In 1693 maakte een aardbeving de stad Noto in de zuid-oost-hoek van Sicilië grotendeels met de grond gelijk. Zelden zal een natuurramp zo'n grote culturele zegen zijn geweest. Op de Meti-heuvel, vijftien kilometer zuidoostwaarts, werd de stad herbouwd volgens de smaak van die tijd. Dankzij de adel speelde geld geen rol. Drie generaties architecten en beeldhouwers maakten van het nieuwe Noto één groot openluchtmuseum, dat de Unesco heeft uitgeroepen tot hoofdstad van de barok.

 

Lees verder

De wind in Spanje

Op mijn reis zei ik eens tegen Peter: wat is er eigenlijk veel wind en overal. En Peter zei: je hebt het noooit gemerkt omdat je in een huis woonde, nu ben je elke dag buiten en hoor en voel je wind. De wind is wat ons doet zeilen en de wind is wat ons doet wachten. Hij is hard, zacht, noord, zuid, komt abrupt en houdt net zo plotseling weer op. In Spanje kan hij verzengend zijn, onvoorspelbaar en geiten-dodend, lees hierover in mijn nieuwste blog:

Lees verder

Kurk: het goud van de Algarve en Alentejo

Op 17 februari bezoeken wij Novacortiça, grootste wereldproducent van kurkproducten. De introductie wordt gevolgd door een zeer leerzame rondleiding. Tevens wordt ons aanbevolen de winkel van Pelcor te bezoeken. De fabrikant van verfijnde mode accessoires vervaardigd uit flinterdunne tere kurk-huid.

Hier is het levensverhaal van de kurk.....

Lees verder

Algarve, hoe het went en hoe koop je een huis

We zijn ruim 8 weken in de Algarve en de tijd vliegt. We hebben vrienden gekregen: Melinda en Mark van De Bolle. We hebben veel gezien en geleerd en vooral begrip gekregen voor de wijze waarop Portugezen leven. Soms dus ook respect.Het is hier allemaal gemoedelijker dan bij ons ook al barst het van de hectiek. Siesta blijft gehandhaafd hoe druk ook. Hartelijkheid en geduld en verdraagzaamheid zijn eigenschappen waar Nederlanders nog aan kunnen werken...voornamelijk onder elkaar in kleine maatschappelijke kringen en in het verkeer.

Lees verder

Skadipedia

Brein

In deze blog worden allerlei wetenswaardigheden, eigenaardigheden, bijzonderheden en andere verhalen vermeld. Deze Blog wordt regelmatig uitgebreid.

Lees verder

De alternatieve verjaardag

Ik lig gevloerd na een glas wijn (wat wil je nog meer als je jarig bent op mijn leeftijd onder normale omstandigheden) en overdenk mijn verjaardag. Ik besefte niet dat ik jarig werd. Thea en Peter zeiden het. Verrek dat is ook zo en ik keek naar de havenmeester die de kerstmannen in elke lantaarnpaal ophing, in de haven van Oeiras: verrek, het is al bijna kerst en het is ook al bijna mijn verjaardag. Nou ja dat doet echt niets met mij en ik draaide me om in de zon.

Lees verder

Wat thuis met je doet

Geschreven door Annelies december 2015

Toen wij op 23 mei vertrokken, hadden we zeer veel goed afgerond, maar ik bleef met het gevoel varen dat sommige dingen niet naar mijn zin of toch niet helemaal goed geregeld waren thuis.

Lees verder

«      1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      

Moorspots: Find info, photos and reviews for marinas and anchorages worldwide

Skadi vaart tussen vasteland Myticas en eiland Ithaka. Op vaart langs mooie plekken op de Ionische eilanden. Rond 18 septeber naar Prèveza en 1 oktober terug naar Italiaanse wateren. Skadi gaat weer in Crotone op de kant. 23 oktober rijden wij naar Vlissingen in drie dagen tijd. Zie route 2019 Griekenland;(wordt regelmatig bijgewerkt.

  • 2020: idee: terug naar Venetië, dan naar Slovenië, Kroatië, zuid-Italië/Apulië
  • 2021: mogelijk  tegen de klok in om de Peloponnesos, Kreta, stukje Dodecanesen
  • 2022: Italiaanse westkust Balearen, Barcelona, zuidelijk naar Andalusië, Portugal en in de winter doorvaren naar de Canarische eilanden, door naar:
  • 2023: Madeira, Azoren en nazomer terug naar Iissabon, zuid portugal en zuid Spanje

 

 

 

SY Skadi Odin Vlikhobaai

Nieuws over onze website

Skadi website

 

 

Nieuw in ons blog

Er zijn (nog) geen artikelen geplaatst.

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je de verhalen teruglezen.

Skadi in Zilt 129

Skadi in Nauticlink editie 147 - februari 2017

Skadi Interview in Moorspots Blog

Bootmagazine nr 58: editie april/mei 2019

Bootmagazine nr 59: editie juni/juli 2019

Bootmagazine nr 60 editie augustus/september 2019 volgt spoedig

 

Bezoekers vandaag: 131Laatste wijziging: 15-09-2019

Andere vertrekkers