Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 

For sale Bénéteau Oceanis 40

  • Skadi
  • skadi
  • Bénéteau Oceanis SY Skadi for sale
  • Bénéteau Oceanis SY Skadi for sale
  • SY Skadi at the Quay
  • Anchor
 

21 april de stand van leven bijgewerkt

Beste lezers die nog soms de website bezoeken om bij te blijven:

ARC - ATLANTIC RALLEY OR CRUISERS

Theo en Manuela van jacht Grey Hippo hebben Peter gevraagd hen te vergezellen tijdens hun oversteek van de Canarische Eilanden naar De Cariben in november. Peter is zeer vereerd en ontzettend blij dit te mogen doen. Ze gaan met de ARC+, via Cabo Verde.

Dé Highlight van het jaar. Iedereen vraagt aan Annelies wat ga jij dan doen? Of zegt: wat bijzonder dat hij mag gaan van jou. Of: vind je dat niet erg dat hij je alleen laat en weken weg is? In welke tijd leven we?

Oppas voor de katten

Het tweede en hele fijne nieuws is dat wij via www.Huizenoppassite.nl een lieve kattenoppas hebben gevonden die op Odin en Freija wil passen tijdens onze vakanties. In verband met het feit dat de boot nog niet verkocht is, is het plannen van lange reizen nog onduidelijk. Maar we gaan in mei/juni een maand met de motor naar Spanje en Portugal. In september waarschijnlijk naar ofwel de bergen of missschien 2 weken naar Bretagne.

Motoravonturen

daar kunnen jullie over lezen op  Find Penguins: P en A MotorreizenFind Penguins. Maar we hebben als eerste rit, voordat de temperaturen gingen dalen tot onder de 9 graden, een leuke rit naar België gedaan, Naar Koksijde-Nieuwpoort, om zeilvriend Patrick Piret daar te bezoeken. Patrick is in een herstellengsoord na een hersenbloeding.

Patrick kennen we uit 2015, toen ontmoet in La Coruña. Hij is woonachtig op de Azoren en heeft o.a. in 2019/2020 een lange reis met zijn vriendin ondernomen naar Argentinië. We hebben leuk kunnen bijpraten. We waren een nachtje weg en hadden een zeer regenachtig avondje in Veurne met een heerlijke choco en appeltaart. De volgende dag reden we naar Marc en Magda in Nieuwpoort, zeilvrienden die we nog kennen van Marina di Ragusa en Lefkas Griekenland. In de regen moesten we terug naar Vlissingen. Voor Annelies iets te vermoeiend. Verstijfd is Annelies bij het afstappen van de motor van het pedaal gegleden met haar voet en ongelukkig op straat neer gekomen. Er is niets gebroken maar spieren van de borstkas en mogelijk ribben hebben een kneuzing opgelopen. Het beterde gelukkig na 4 weken.

Er moest dus iets aan het pedaal veranderd worden. We hebben een grotere voetsteun laten maken door staalverwerker Wout in Capelle. En het werkt fantastisch. Peter is ondertussen ook aan het frutselen met onze AEE camera en heeft een standaardje aangeschaft voor aan het stuur van de motor, om daar de camera op te monteren. Peter reed nog wel in de winter. Naar zijn zoon bijvoorbeeld. Voor Annelies moet de winterse temperatuur echt voorbij zijn.

Rondje Nederland en 5 (zeil-)vrienden bezoeken.

We kijken heel erg uit naar zorgeloze vakanties omdat we de katten en het huis aan oppas Jennifer kunnen toevertrouwen. Als 1e weektrip gingen we eind februari naar Friesland. Het was al 16 graden maar in Friesland 7. Voor Annelies heel koud op de motor, niet goed voor de nog altijd voortdurende pijn aan haar wang/momd. We maakten het rondje af via Schellinkhout en Schiedamwaar we de zeilvrienden van jacht Zin zagen. Bij thuiskomst was de oppas al naar huis.  De katten zijn goed verzorgd, Odin mistte Peter wel, maar nu kon hij weer lekker bij hem liggen.

Zuid Duitsland - Thierhaupten

In de enige week met mooi warm weer, 19 - 26 graden, zijn we met de motor naar Facebook vrienden in Duitsland gereden. Eerst werkelijke ontmoeting, heel leuk en een beetje spannend. We hebben een prachtige week gehad, echt genoten van de etappes rijden, de stadjes en het landschap zien.

De SKADI

Winter: we waren in gesprek met kopers. Ze kwamen bij ons thuis, het klikte en het was bijna zeker dat zij de boot zouden aanschaffen en vanwege die zekerheid betaalden zij de reis naar Crotone voor Peter. Helaas hebben zij de koop gecancelled. De winter is nog niet de beste verkooptijd. Peter heeft Skadi nu wel weer gezien. Een stukje emotie. Het is goed dat Peter op Skadi is geweest ter inspectie. Alles is goed. De boot was schoongespoten door de mannen van Elio. Helaas hadd Elio een keer, toen er andere kopers naar de boot kwamen kijken, de koelkast dicht gedaan en nu zat er veel schimmel in. Ook dat is er uit gepoetst. De boot kreeg van binnen een extra schoonmaakbeurt. Technisch is Skadi perfect. 

Skadi de stand nu.

Men heeft ons in Italië verteld dat de markt dood is en we gaan stappen ondernemen om Skadi beter verkoopbaar te maken.Jullie horen daar nog van. Wat dat inhoudt kun je horen van Peter als je hem belt.

verbouwing huis

in het najaar van 2023 zijn HR++ ruiten geplaatst aan de voorzijde van ons huis. De nieuwe pelletkachel brandt en we besparen een paar honderd euro per maand door de kachel te branden, elektrische verwarmingen aan te doen en geen gas te gebruiken tenzij we logees hebben. Het verbouwingsplan voor 2024 is een nieuwe serre en voordeur. Een warmtepomp zodat we toch de vloerverwarming kunnen aandoen en zonneschermen. De gehele tuin wordt aangepakt als Skadi verkocht is zowel als de keuken. EN DE AFZUIGKAP!!!

Je ziet, het jaar zit vol werk en recreatie. Maar het is nog lastig om weer voorgoed aan wal te zijn en een ritme te vinden met leuke of sportieve bezigheden. Annelies mist de enorme keuze aan cultuur en faciliteiten van de grote stad en kan in Vlissingen en omstreek niet vinden wat ze zoekt. We zijn eigenlijk het meeste thuis en met de katten die heel gelukkig zijn. Rust is nodig en een leven in een huis her-inrichten. Het weer was er ook niet naar om er op uit te trekken en eerlijk genoeg hebben we het er niet voor over om veel geld aan hobby's te besteden. Aan sport of theater of uit eten. We zien de kosten van vermaak hier als afleggerij en kunnen onze beurs nog niet open krijgen voor dat vermaak. We zijn zo verwend met Griekse en Spaanse prijzen dat we van alle Nederlandse prijzen schrikkken, van de boodschappen, van de kapper, van kleding kopen. Een koffietje of een biertje. Een enorme drempel. Ja zelfs kiezen voor een reis naar Noorwegen terwijl je, met hetzelfde geld, 2 weken langer naar Spanje kan en de beest uithangen. Het wordt dus Spanje in juni.

Het hele gevoel van thuis wonen en leven heeft nog geen vaste plaats gekregen noch in lijf nog in geest. Langzaam komt het. Het is beslist anders dan thuis overwinteren en je weer voorbereiden op een volgende zeilreis. Nu is alles voor vast.

April

Veel emoties zijn voorbij gekomen over de boot vooral bij Annelies. Peter ziet overal altijd mogelijkheden maar kort geleden hebben we dan toch de knoop opnieuw doorgehakt om Skadi te verkopen. Want we blijven hier wonen en we kunnen de opbrnegt goed gebruiken voor het moderniseren van ons huis. We zullen Skadi altijd missen. Maar woongenot staat nu voorop als tegenhanger.

Men vraagt wel eens aan Annelies wat doe jij de hele dag: geen idee. Beetje gymen, internetten, mooie dingen kopen, ideeën vormen over het huis. Op visite, reisje Engeland naar vriendin, puzzeltje, wandelen over Hollandse pleinen....Alles wat ze gemist heeft. Het gaat om gelukkig zijn, de monsd met rust laten herstellen. In mei gaat Annelies naar Khik om de staaldraadjes achter de voortanden weg te laten halen. Misschien helpt het om die druk op de kaak weg te nemen en we weten inmiddels dat het tot 10 jaar kan duren voor zenuwen en vertakkingen weer aangegroeid zijn. "ik ben tenminste op de helft", zegt Annelies hoopvol.

 

 

 

Onze nieuwe reizen

Nu de Skadi geschiedenis geworden is, richten we ons op nieuwe avonturen. Hiervoor hebben we onlangs een motor aangeschaft, een BMW R1200GSA.

Op dinsdag 10 oktober halen wij deze op bij Motoport in Goes. De eerste rit met de motor zal zijn naar de broer van Annelies en naar de neef van Peter, in Limburg, als try-out. Voortaan gebruiken wij Find Penguins, om details van onze reizen te laten zien, routes, verhalen en foto's. Wij zijn te volgen via onderstaande link

Motorreizen van Peter en Annelies

Hier, op deze oude Skadi discovery tour-website  zullen wij samenvattingen zetten van ons reisleven.

Reisplannen zijn

 

  • mei 2024 Denemarken, Zweden Noorwegen
  • 3-daagse trips Nederland naar familie en vrienden
  • september, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland

 

 

For sale sailing yacht SKADI

Bénéteau Oceanis 40 for sale

for more information call

Annelies +31624900245

Peter: +316 53227130

 

    

 

skadi in Isidhorou

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je enkele verhalen teruglezen

Bootmagazine Traveler Nr 62 lente/zomer 2020

Bootmagazine Traveler Nr 63 herfst/winter2020

Bezoekers vandaag: 40Laatste wijziging: 21-04-2024