Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 

dinsdag 25 juni 11e vaart over de Golf van Taranto

Never a dull moment. Nieuwe route om hoge golven in de gOlf van Taranto te vermijden gaan we zuidoostelijk en door naar Paxos.Of misschien Sivota (uurtje meer) waar de "joie de vivre " op ons wacht.

Het weer : broeierig, bewolkt en 27 graden. We verlaten Crotone om 09.30 na handen schudden met Pasquale en Giuseppe, helaas is Bill niet aan boor. Of in slaap na een paar borrels...

 

Fotoalbum 24 juni 2024

 • skadi in de jachtclub
 • uitzicht op de stad vanaf Skadi
 • bootjes en uitzicht vanaf kade haven
 • 24 juni's ochtends vroeg
 • buiskap zonder manden met katten eronder
 • 3 jerrycans diesel gehaald
 

2024 - maandag 24 juni

De kattenoppas meldt ons dat ze soms niet weet of de katten bnnen zijn. Peter heeft de app op zijn telefoon waar steeds de Miauw van klinkt als er een kat door het luik gaat. Maar ja als de oppas de tuindeur heeft openstaan dan raken ook wij het spoor bijster.,,De lellebel", meldt de oppas is uren op stap. Maar gelukkig zijn ze steeds binnen tegen 21.30 uur zo meldt het luik. En de oppas kan gerust slapen.

Het is maandag en we lopen naar Elio om hem alle schuld te betalen, cash natuurlijk. Tot weerziens Elio je bent goud waard. 6 jaren heeft hij en zijn team goed voor ons schip gezorgd. Peter wil dan eerst even naar de farmacia om een medicijn voor Annelies te halen, daarna kunnen we de stad door en een koffie nemen. Crotone wordt opgeknapt. Nieuwe stoepen in de buurt van de haven en vooral bij het hek welke toegang geeft tot cruiseschepen. Mooi hoor. Even verder is een gebouw met plein aan het strand volledig afgebakend: daar komt een olympisch zwembad met ramen aan strandzijde. Het is af op 24 mei 2024. Hè?

De hitte valt mee vandaag 32 graden. Watertank spoelen. De cherrypicker is niet geweest dus we moeten verstaging elders nakijken en de zaling kap plaatsen. De dag vliegt voorbij tot we de auto moeten inleveren. We hebben net gelezen dat Geert en Ineke 13.000 voetstappen in Bilbao hebben liggen. ,,Dat redt ik niet tegenwoordig", zegt Annelies. Peter suggereert dat ze naar de fitness zou moeten. Bah, geen zin in. ,,Ik doe er genoeg aan" vindt Annelies. Maar de wandeling terug van het verhuurkantoor levert ook 13.000 passen op. Dan ben je wel toe aan een biertje.

financieel meevallertje die huurauto: 5 dagen voor 100,= en we zouden moeten betalen voor inleveren op andere locatie maar het worst niet gerekend. Niks zeggen. Mooi meegnomen. Ook de haven kost niet veel. Giuseppe  kan ons zefs niet vinden in het systeem. En hij moet nota bene aan Peter vragen wat we vorige keer hebben betaald. ,,nou nog mooier...", zegt Peter en zoekt in de computer. Dat was vorig jaar 25 euro per nacht. Niks zeggen verder. Giuseppe rekent 100,= euro voor ons verblijf. Hoppa meevaller in the pocket. Morgen gaan we weg. Zijn jullie er dan? Ja, Giuseppe is er vroeg en Pasquale om 08.00 uur. We gaan dus weg nadat we afscheid hebben genomen. Afscheid totdat we hier met de motor komen.

 

Crotone, aftellen en klussen

Onder al het werk door denken we aan andere mooie reizen en dat moet want we moeten vooruit kijken en blijven beseffen dat het uniek is dat we nu weer op Skadi zijn. Ze is en blijft te koop. Onze strategie is anders en we mikken op Australische kopers en Amerikanen. Dat betekent dat we websites zoeken om op te adverteren. het is niet moeilijk te vinden.

Dan komen ineens de reparaties naar voren: de afwatering van condenswater  door de airco-unit werkt niet. Er zit een verstopping. In allerlei bochten in de hitte maakt Peter de slang los en giet er Acido door: nou, een sterkere azijn in de wereld dan de Italiaanse Acido iis er beslist niet. En zie, de slang wordt schoon en Peter sluit hem weer aan. De plank van de bank moest ervoor losgeschroefd en dat betekende dat we gereedschap zochten en er zijn gewoon nog veel dingen aan boor. Wat een geluk. Maar niet aallen gereedschap of touw maar ook de waterkoker. En in de badkamer nog wat toiletartikelen en we vinden toch ook een dekbed en overtrek en kussen voor buiten op de banken. Het moest zo wezen dat we terug kwamen op de boot, zegt Peter die echt niet bijgelovig is. Alhoewel Karma wel een levensdingetje is bij Peter.

De bilge pomp werkt ook niet en ook daar moet de slang van doorgeblazen worden. Dat doet Peter aan zijn mond en een prop zwarte stof vliegt de kajuit door. Ach, dweilen doen we later want de voetstappen saharazand komen ook steeds weer binnen.

EN dan wil de douche niet afpompen. Helaas moet er een nieuwe pomp gekocht worden in Preveza. Peter kan wel een stekkertje aan elkaar knijpen en dan doet de pomp het even. Lastig en we douchen in het hoofdgebouw.

De 2e koelkast doet het ook niet en vandaag repareert Peter hem. Het was zekering. En elke keer dat we bezig zijn denken we de katten te zien. Kastje dicht van de gootsteen want anders kruipt Odin erin. O nee de katten zijn er niet. Ha ha ha.

De temperatuur is lager en dragelijker op zondag. De boot is afgespoten. Ladingen saharastof zijn van de boot. Binnen dweilt Annelies. We zetten het grootzeil en we trekken de bimini loodrecht. De buiskap gaat erop. De zonneschermen eraan en BENG Daar ligt zij...Skadi in al haar glorie. Genieten.

 

 

Fotoalbum vertrek naar Skadi 19 juni 2024

 • Easy Jet de stoelen
 • wachten met taartje
 • daar gaan we
 • Over de Alpen
 • Milaan dus ijs
 • Ons vliegtuig komt eraan
 
IMG_0282.JPG

juni 2024, Crotone

Skadi verkoop

Het lijkt er meer op dat geinteresserde kopers niet serieus zijn en net als wij de kat uit de boom kijken wat de ander gaat doen. Welnu. We begrijpen ondertussen Bill, die hier Crotone al jaren gesetteld is, dat de markt hier helemaal niet dood is. Dat wordt ons ook nog verzekerd door de vice voorzitter van Kroton yachting club die hier ook een boot heeft liggen :,,prices are sky-high now", de markt is booming. En ons schip juist erg gewenst is gezien de geringe productie van dit type Beneteau met de hand gemaakt jacht.  Ja ook wij als verkoper hebben geduld. Bill van de Yucatan die vliegtuigen en boten heeft gekocht en verkocht zegt: je moet hoog inzetten. Je boot is veel waard,

De reis naar Bari

Via Milano Malpensa vliegen we naar Bari en vandaar met een huurauto naar Crotone naar de rustieke villa 2Fields in Castellaneta. Een perceel, bewoond door Graham. Een pracht van een huis met landerijen alom. Twee lieve zwarte honden komen aanrennen maar zijn heel lief. Puglia is toch wel een van de regio's waar we graag zijn en we gaan beslist een rondreis maken in deze mooie provincie maar nu moeten (ja moeten, want we we hebben afspraken) door naar Porto Vecchio in Crotone.

Zeilschip Skadi

Daar staat zij...Skadi en het is een rose schip ipv een witte. Hadden we 2 weken eerder geweest dan hadden we de buien met saharazand voor geweest, maar "so be it". Skadi zal afgespoten worden. Voor iemand als Annelies die niet goed tegen troep kan is het echt met oogkappen lopen. First things first en dat is levensmiddelen kopen. We zijn moe. Maken een planning met Elio en de afspraak om Skadi in de anti-fouling te zetten cancellen we want...waarom? We gaan maar 2,5 week varen en weer op de kant. We kunnen die 500,= euro voor iets anders gebruiken. Okee, dus alleen de maxprop invetten en verder proberen we weer een weg te vinden in Skadi en kijken naar de weersvoorspelling: het is opportuun om maandag of dinsdag al direct over te steken naar de hak van Italië en door naar Corfu. Er zijn vrienden in de omgeving: de "joie de vivre", de Zin, de Milky Way... en die willen we graag zien.

Polar Steps ook nog

We houden een blog bij op Polar steps maar dat vindt Annelies toch meer een site voor het praktische van de reis en de route. Daar kan je uitwijden over de beeldschone landschappen van Puglia waar we doorheen reden, of over de emotie om Skadi te betreden, of over het gemis van de katten in de boot, die alle jaren bij ons waren. Ze horen hier gewoon. Het is desondanks beter dat ze thuis zijn in die groene oase met muizen en vogeltjes en in een milder klimaat.

Hitte

Er zijn een aantal dingen die niet werken op Skadi: we kunnen zo hoog op de kant niet de airco gebruiken en het is deze dagen 36 graden. In de kajuit loopt de temperatuur op naar 45 graden. 's Avonds koelt het af naar 29. Je kan ermee slapen. De ventilator gaat aan. Over acclimatiseren gesproken.

Elio ziet wel hoe we wachten steunen in de hitte. Annelies is ook eigenlijk klaar met dat soort kamperen temeer daar de doucheruimte op het terrein ontzettend smerig is en Annelies heeft het een halfjaar geleden nog afgeboend maar de schimmel staat in de douchecel. Verdere beschrijving zou je misselijk maken maar jullie kunnen er vast wel een voorstelling van maken. Dat niemand nou een sponsje meeneemt. Bah. Klaar mee.

Elio is elke dag wel boten in het water aan het zetten met zijn kraan en hij kijkt naar ons en zegt wat we al hoopten:,, je kan vandaag al in het water als je wilt! En dat zou nu zijn".

Hens aan dek, we gaan het water in. Yes! Snel dingen opruimen. O hoe ging dat ook al weer? Denk, denk. Stootwillen aan de kant waaraan we aan de kade komen te liggen, een stag weghalen. Door het hoofd van Annelies schiet de gedachte: ik moet de katten in de manden doen. En met de katten van boord en in de auto wachten. Katten? Die zijn er niet! O, wat makkelijk is het voor ons.

We zijn hop- zo in het water en we varen hop- zo naar de jachthaven en daar krijgen we een plek aan de kade bij het kantoor. Eeen plek waar we nooit wilden liggen want het was voor de katten te druk en niet handig. Ze zouden elke keer weg willen lopen. En ze zijn er niet. Wat een vrijheid

 

 

 

For sale Bénéteau Oceanis 40

 • Skadi
 • skadi
 • Bénéteau Oceanis SY Skadi for sale
 • Bénéteau Oceanis SY Skadi for sale
 • SY Skadi at the Quay
 • Anchor
 

21 april de stand van leven bijgewerkt

Beste lezers die nog soms de website bezoeken om bij te blijven:

ARC - ATLANTIC RALLEY OR CRUISERS

Theo en Manuela van jacht Grey Hippo hebben Peter gevraagd hen te vergezellen tijdens hun oversteek van de Canarische Eilanden naar De Cariben in november. Peter is zeer vereerd en ontzettend blij dit te mogen doen. Ze gaan met de ARC+, via Cabo Verde.

Dé Highlight van het jaar. Iedereen vraagt aan Annelies wat ga jij dan doen? Of zegt: wat bijzonder dat hij mag gaan van jou. Of: vind je dat niet erg dat hij je alleen laat en weken weg is? In welke tijd leven we?

Oppas voor de katten

Het tweede en hele fijne nieuws is dat wij via www.Huizenoppassite.nl een lieve kattenoppas hebben gevonden die op Odin en Freija wil passen tijdens onze vakanties. In verband met het feit dat de boot nog niet verkocht is, is het plannen van lange reizen nog onduidelijk. Maar we gaan in mei/juni een maand met de motor naar Spanje en Portugal. In september waarschijnlijk naar ofwel de bergen of missschien 2 weken naar Bretagne.

Motoravonturen

daar kunnen jullie over lezen op  Find Penguins: P en A MotorreizenFind Penguins. Maar we hebben als eerste rit, voordat de temperaturen gingen dalen tot onder de 9 graden, een leuke rit naar België gedaan, Naar Koksijde-Nieuwpoort, om zeilvriend Patrick Piret daar te bezoeken. Patrick is in een herstellengsoord na een hersenbloeding.

Patrick kennen we uit 2015, toen ontmoet in La Coruña. Hij is woonachtig op de Azoren en heeft o.a. in 2019/2020 een lange reis met zijn vriendin ondernomen naar Argentinië. We hebben leuk kunnen bijpraten. We waren een nachtje weg en hadden een zeer regenachtig avondje in Veurne met een heerlijke choco en appeltaart. De volgende dag reden we naar Marc en Magda in Nieuwpoort, zeilvrienden die we nog kennen van Marina di Ragusa en Lefkas Griekenland. In de regen moesten we terug naar Vlissingen. Voor Annelies iets te vermoeiend. Verstijfd is Annelies bij het afstappen van de motor van het pedaal gegleden met haar voet en ongelukkig op straat neer gekomen. Er is niets gebroken maar spieren van de borstkas en mogelijk ribben hebben een kneuzing opgelopen. Het beterde gelukkig na 4 weken.

Er moest dus iets aan het pedaal veranderd worden. We hebben een grotere voetsteun laten maken door staalverwerker Wout in Capelle. En het werkt fantastisch. Peter is ondertussen ook aan het frutselen met onze AEE camera en heeft een standaardje aangeschaft voor aan het stuur van de motor, om daar de camera op te monteren. Peter reed nog wel in de winter. Naar zijn zoon bijvoorbeeld. Voor Annelies moet de winterse temperatuur echt voorbij zijn.

Rondje Nederland en 5 (zeil-)vrienden bezoeken.

We kijken heel erg uit naar zorgeloze vakanties omdat we de katten en het huis aan oppas Jennifer kunnen toevertrouwen. Als 1e weektrip gingen we eind februari naar Friesland. Het was al 16 graden maar in Friesland 7. Voor Annelies heel koud op de motor, niet goed voor de nog altijd voortdurende pijn aan haar wang/momd. We maakten het rondje af via Schellinkhout en Schiedamwaar we de zeilvrienden van jacht Zin zagen. Bij thuiskomst was de oppas al naar huis.  De katten zijn goed verzorgd, Odin mistte Peter wel, maar nu kon hij weer lekker bij hem liggen.

Zuid Duitsland - Thierhaupten

In de enige week met mooi warm weer, 19 - 26 graden, zijn we met de motor naar Facebook vrienden in Duitsland gereden. Eerst werkelijke ontmoeting, heel leuk en een beetje spannend. We hebben een prachtige week gehad, echt genoten van de etappes rijden, de stadjes en het landschap zien.

De SKADI

Winter: we waren in gesprek met kopers. Ze kwamen bij ons thuis, het klikte en het was bijna zeker dat zij de boot zouden aanschaffen en vanwege die zekerheid betaalden zij de reis naar Crotone voor Peter. Helaas hebben zij de koop gecancelled. De winter is nog niet de beste verkooptijd. Peter heeft Skadi nu wel weer gezien. Een stukje emotie. Het is goed dat Peter op Skadi is geweest ter inspectie. Alles is goed. De boot was schoongespoten door de mannen van Elio. Helaas hadd Elio een keer, toen er andere kopers naar de boot kwamen kijken, de koelkast dicht gedaan en nu zat er veel schimmel in. Ook dat is er uit gepoetst. De boot kreeg van binnen een extra schoonmaakbeurt. Technisch is Skadi perfect. 

Skadi de stand nu.

Men heeft ons in Italië verteld dat de markt dood is en we gaan stappen ondernemen om Skadi beter verkoopbaar te maken.Jullie horen daar nog van. Wat dat inhoudt kun je horen van Peter als je hem belt.

verbouwing huis

in het najaar van 2023 zijn HR++ ruiten geplaatst aan de voorzijde van ons huis. De nieuwe pelletkachel brandt en we besparen een paar honderd euro per maand door de kachel te branden, elektrische verwarmingen aan te doen en geen gas te gebruiken tenzij we logees hebben. Het verbouwingsplan voor 2024 is een nieuwe serre en voordeur. Een warmtepomp zodat we toch de vloerverwarming kunnen aandoen en zonneschermen. De gehele tuin wordt aangepakt als Skadi verkocht is zowel als de keuken. EN DE AFZUIGKAP!!!

Je ziet, het jaar zit vol werk en recreatie. Maar het is nog lastig om weer voorgoed aan wal te zijn en een ritme te vinden met leuke of sportieve bezigheden. Annelies mist de enorme keuze aan cultuur en faciliteiten van de grote stad en kan in Vlissingen en omstreek niet vinden wat ze zoekt. We zijn eigenlijk het meeste thuis en met de katten die heel gelukkig zijn. Rust is nodig en een leven in een huis her-inrichten. Het weer was er ook niet naar om er op uit te trekken en eerlijk genoeg hebben we het er niet voor over om veel geld aan hobby's te besteden. Aan sport of theater of uit eten. We zien de kosten van vermaak hier als afleggerij en kunnen onze beurs nog niet open krijgen voor dat vermaak. We zijn zo verwend met Griekse en Spaanse prijzen dat we van alle Nederlandse prijzen schrikkken, van de boodschappen, van de kapper, van kleding kopen. Een koffietje of een biertje. Een enorme drempel. Ja zelfs kiezen voor een reis naar Noorwegen terwijl je, met hetzelfde geld, 2 weken langer naar Spanje kan en de beest uithangen. Het wordt dus Spanje in juni.

Het hele gevoel van thuis wonen en leven heeft nog geen vaste plaats gekregen noch in lijf nog in geest. Langzaam komt het. Het is beslist anders dan thuis overwinteren en je weer voorbereiden op een volgende zeilreis. Nu is alles voor vast.

April

Veel emoties zijn voorbij gekomen over de boot vooral bij Annelies. Peter ziet overal altijd mogelijkheden maar kort geleden hebben we dan toch de knoop opnieuw doorgehakt om Skadi te verkopen. Want we blijven hier wonen en we kunnen de opbrnegt goed gebruiken voor het moderniseren van ons huis. We zullen Skadi altijd missen. Maar woongenot staat nu voorop als tegenhanger.

Men vraagt wel eens aan Annelies wat doe jij de hele dag: geen idee. Beetje gymen, internetten, mooie dingen kopen, ideeën vormen over het huis. Op visite, reisje Engeland naar vriendin, puzzeltje, wandelen over Hollandse pleinen....Alles wat ze gemist heeft. Het gaat om gelukkig zijn, de monsd met rust laten herstellen. In mei gaat Annelies naar Khik om de staaldraadjes achter de voortanden weg te laten halen. Misschien helpt het om die druk op de kaak weg te nemen en we weten inmiddels dat het tot 10 jaar kan duren voor zenuwen en vertakkingen weer aangegroeid zijn. "ik ben tenminste op de helft", zegt Annelies hoopvol.

 

 

 

Onze nieuwe reizen

Nu de Skadi geschiedenis geworden is, richten we ons op nieuwe avonturen. Hiervoor hebben we onlangs een motor aangeschaft, een BMW R1200GSA.

Op dinsdag 10 oktober halen wij deze op bij Motoport in Goes. De eerste rit met de motor zal zijn naar de broer van Annelies en naar de neef van Peter, in Limburg, als try-out. Voortaan gebruiken wij Find Penguins, om details van onze reizen te laten zien, routes, verhalen en foto's. Wij zijn te volgen via onderstaande link

Motorreizen van Peter en Annelies

Hier, op deze oude Skadi discovery tour-website  zullen wij samenvattingen zetten van ons reisleven.

Reisplannen zijn

 

 • mei 2024 Denemarken, Zweden Noorwegen
 • 3-daagse trips Nederland naar familie en vrienden
 • september, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland

 

 

For sale sailing yacht SKADI

Bénéteau Oceanis 40 for sale

for more information call

Annelies +31624900245

Peter: +316 53227130

 

    

 

skadi in Isidhorou

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je enkele verhalen teruglezen

Bootmagazine Traveler Nr 62 lente/zomer 2020

Bootmagazine Traveler Nr 63 herfst/winter2020

Bezoekers vandaag: 55Laatste wijziging: 25-06-2024