Vertaal deze website

Skadi World Tour
Zeilschip Skadi
 

januari, Vlissingen

 
SY Skadi - Freija in Preveza.

Voorbereiding

Het is wederom spannend en we lezen graag andere blogs en luisteren graag naar ervaren Sporaden-/Dodecanese-zeilers. Ondertussen hebben we al genoeg gezien van de beruchte Meltemi wind en ook gehoord en gelezen hoe vrienden daarmee te maken kregen doordat het bijv.lastig was om van Rodos naar het Vasteland terug te kunnen komen. Ook komt het voor dat je de Sporaden niet snel genoeg kunt bereiken doordat de wind in de Golf van Patras al tegen gaat zitten - terwijl hij normaal gesproken mee zou moeten lopen (uit west) We willen daarom vroeg op de Sporaden zijn en volgen voorbeelden van anderen.

Plan: rond 10 april terug naar Crotone-Calabrie om de Skadi in het water te laten zetten. Na een week vertrekken naar Santa Maria di Leuca. Door naar Corfu. Met enkele heerlijke stops door naar Messolonghi en het kanaal van Korinthe. Tussen Evia en Vasteland noordelijk varen naar Sporaden of-wanneer we snel willen zijn en wind niet tegenwerkt langs de oostkust van Evia omhoog. Misschien iets te optimistisch gedacht maar je weet nooit of dat toch kan...

Ons huis is dermate populair vakantiehuis dat het in 2018 voor 80% van de verhuurtijd is verhuurd en reeds voor 2019 is het op 1 januari reeds 50 % van de seizoenskalender bezet.

We hebben in Nederland een tweedehands auto gekocht waardoor we een stuk mobieler zijn in de winter dan vorig jaar.We rijden met deze wagen naar de boot, uiterlijk 10 april. Dat doen we voortaan in 3 etappes ipv 2.  We hopen onze auto bij de broer van Elio te kunnen achterlaten, op bewaakt terrein van diens B&B. Aangezien we de komende twee zeilseizoenen in Griekenland en Adriatische Zee zullen zijn is Crotone een goed uitgangspunt en perfecte stalling voor de Skadi op de werf en tevens voor auto.

In februari gaat Peter met zijn zoon naar Skadi om te werken aan de boot.Nieuwe huiddoorvoeren en afsluiters van kunststof. Antifouling. Lichte beschadigingen bijwerken. Matrasmaat nemen want we willen nieuwe lakens laten vervaardigen bij Flexima.

Copper coat: vaak overwogen, doen we nog niet. Airco: om kosten te dempen gaan we een kleine generator aanschaffen. Uibreiding van Duindoek en Sunbrella zonnenschermen over de giek en aan hekstoel tot aan zonnecellen stellen we een jaar uit, tenzij we een voordelige offerte tegenkomen.

We hopen te ontmoeten in 2019: o.a. Bolbliksem, Arcadia, Deloa, Aja, Ron en Matty, Grey Hippo. Gioconda, Viento, Paikea en Aleph uit Marina di Ragusa. We staan op de uitkijk.

Odin geniet van dageraad

SKADI GOES "GREECE" Skadi ligt in Crotone Calabrië. In april 2019 rijden we met de katten terug naar Skadi en beginnen aan seizoen 5. Plan, als de wind meewerkt: Corfu-Preveza-Korinthe-Athene-Evia-Noord Sporaden-Dodecanese.Terug via Korinthe ofwel wederom de Peloponnesos om afhankelijk van Meltemiwind.

Ons blog wordt af en toe bijgewerkt: het Nederlands leven tegenover "de Med"-hoe voelt dat?

 

 

Nieuws over onze reis en onze site 17-12-2018

Kroatië/Croatia news:

The advices of numerous boaters, owners and users of vessels as well as participants of the nautical sector in Croatia have been taken into account, and the tourist taxes for the year 2019 have been reduced up to 60%. The largest reduction is foreseen for flat-rate tourist taxes for the period of one year.

Skadi nieuws: nu wordt gewerkt aan

  • Plan 2020 Terug naar Kroatië.
  • Plan 2021: Sardinië/Corsica/noordwest Italië/Monaco/Marseille/Barcelona.
  • Zomerstop.
  • 2022/2023 Zuid Spanje/Canarische Eilanden tot maart 2021.Plan 2021: Canarische eilanden, Madeira, Azoren

Nieuwsbrief Griekenland deel 2

deze wordt rond 14 januari uitgestuurd over de plaatsen die we bezocht hebben, wind en zeegesteldheid, wetten en regels, stukjes geschiedenis en handige- en leuke weetjes!

Wil je ook de meest recente nieuwsbrief onvangen geef dan links onderaan deze pagina je e-mailadres op.

9 februari 2019 geven wij een lezing over Griekenland op de Middellandse Zee-dag van Toerzeilers.

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je de verhalen teruglezen.

Skadi in Zilt 129

Skadi in Nauticlink editie 147 - februari 2017

Bezoekers vandaag: 130Laatste wijziging: 15-01-2019