Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 
Kaart Griekenland - Bron: de Grieksegids

Voorbereiding

Klik hier voor Skadi route Griekenland 2019

Plan: rond 10 april terug naar Crotone-Calabrie om de Skadi in het water te laten zetten. Na een week vertrekken naar Santa Maria di Leuca. Door naar Corfu. Met enkele heerlijke stops door naar Messolonghi en het kanaal van Korinthe. Tussen Evia en Vasteland noordelijk varen naar Sporaden of-wanneer we snel willen zijn en wind niet tegenwerkt langs de oostkust van Evia omhoog. Misschien iets te optimistisch gedacht maar je weet nooit of dat toch kan...

Het is wederom spannend en we lezen graag andere blogs en luisteren graag naar ervaren Sporaden-/Dodecanese-zeilers. Ondertussen hebben we al genoeg gezien van de beruchte Meltemi wind en ook gehoord en gelezen hoe vrienden daarmee te maken kregen doordat het bijv.lastig was om van Rodos naar het Vasteland terug te kunnen komen. Ook komt het voor dat je de Sporaden niet snel genoeg kunt bereiken doordat de wind in de Golf van Patras al tegen gaat zitten - terwijl hij normaal gesproken mee zou moeten lopen (uit west) We willen daarom vroeg op de Sporaden zijn en volgen voorbeelden van anderen.

We hebben in Nederland een tweedehands auto gekocht waardoor we een stuk mobieler zijn in de winter dan vorig jaar.We rijden met deze wagen naar de boot, uiterlijk 10 april. Dat doen we voortaan in 3 etappes ipv 2.  We hopen onze auto bij de broer van Elio te kunnen achterlaten, op bewaakt terrein van diens B&B. Aangezien we de komende twee zeilseizoenen in Griekenland en Adriatische Zee zullen zijn is Crotone een goed uitgangspunt en perfecte stalling voor de Skadi op de werf en tevens voor auto.

In februari gaat Peter met zijn zoon naar Skadi om te werken aan de boot.Nieuwe huiddoorvoeren en afsluiters van kunststof. Antifouling. Lichte beschadigingen bijwerken. Matrasmaat nemen want we willen nieuwe lakens laten vervaardigen bij Flexima. Fabricage zonweringen: we zijn op aanraden van Gerard en Jacqueline van SY Buonavista naar De Gruyter Vlissingen gegaan. Leon heeft ons daar geinformeerd over de textilen. We kopen geperforeerd PVC gaatjesdoek (spandoekmateriaal)voor het zonnescherm achter aan hekstoel. Professioneel Ferrari- Soltis perform 92 voor de ramen. Bij een schaduwdoekbedrijf in Chaam kochten wij HDPE schaduwdoek 230gr./m2 kleur zand voor de tent boven de kajuit.

Copper coat: vaak overwogen, doen we nog niet.

Airco: om kosten te dempen kiezen wij niet voor inbouw-airco maar gaan we een kleine generator aanschaffen. Ons is door Bostools  2 merken aangeraden, met het minste geluid: de Honda EU22i inverter benzine generator en de Powerkick 2000 i. Keuze zal vallen op de generator met minste geluid. De bezine generator levert de extra stroom om tijdens ankeren de portable airco in de salon te laten draaien op de heetste uren van de dag.

We hopen te ontmoeten in 2019: o.a. Bolbliksem, Arcadia, Deloa, Aja, Ron en Matty, Grey Hippo. Gioconda, Viento, Paikea en Aleph uit Marina di Ragusa. We staan op de uitkijk.

Moorspots: Find info, photos and reviews for marinas and anchorages worldwide

 

SKADI GOES "GREECE" Skadi ligt in Crotone Calabrië. Begin april rijden we met de katten terug naar Skadi en beginnen aan seizoen 5. Klik hier voor---> Skadi route 2019

2020: terug naar Kroatie
2021: terug naar de Westelijke med
2022: terug naar Balearen, zuidelijk naar Andalusië, Portugal en in de winter doorvaren naar de Canarische eilanden
2023: Madeira, Azoren

 

 

Skadi in Crotone op de kant

Nieuws over onze reis en onze site

Skadi nieuws:

  • zo nu en dan wordt gewerkt aan de alinea: boeken en tips
  • info en route over onze Griekenland route 2018 vind je onder "Havens/ankeren"
  • Nieuwsbrief Griekenland:  deel 3 is op 9 maart verstuurd. Deel 4 en laatste deel van onze reis in 2018 volgt rond 18 maart. Wil je ook de meest recente nieuwsbrief onvangen geef dan links onderaan deze pagina je e-mailadres op.
  • 18 maart geven wij een lezing op de Beneteau club.

 

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je de verhalen teruglezen.

Skadi in Zilt 129

Skadi in Nauticlink editie 147 - februari 2017

Bezoekers vandaag: 125Laatste wijziging: 23-03-2019