Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 

SARONISCHE  GOLF - VASTELAND van de OOST PELOPONNESOS

schiereiland Methana 2018

Methana kade/Ferry pier, the Ferry legt aan aan de buitenkant van de kade en brengt wel een golfslag om kade heen naar aangelegde schepen.

SY Skadi: we betaalden €4,20 per dag incl. water en elektriciteit. Men betaalde voor 2 dagen: dag van aankomst en dag van vertrek. Geen mogelijkheid om een auto of scooter te huren in dit kleine dorp. Slechts één geldautomaat. Havenkapitein Costas is ook actief in Vathi en kan daar een ligplaats voor je reserveren. Hij rijdt op en neer tussen de 2 dorpen. Als je vrienden met hem maakt, zal hij alles voor je doen! Ook brengt de geheerste wind rond Aegina wat swell, maar die sterft uit tegen 23.00 uur. Wespen in prullenbakken, weinig electra aansluitingen Ook brengt de geheerste wind rond Aegina wat swell, maar die sterft uit tegen 23.00 uur. Wespen in prullenbakken, weinig electra aansluitingen. Methana goed itgangspunt om met een geoloog een vulkanisme excursie/klim te doen. Er bevinden zich zwavelhoudende bronnen van vulkanische oorsprong, een duidelijke verwijzing naar de meer dan dertig nu uitgedoofde vulkaanmonden waaraan het schiereiland zijn ontstaan dankt.
Geologie Methana
Het gehele schiereiland Methana is opgebouwd door lavakegels en –stromen. Het is enkel via een smalle landtong met het vasteland verbonden, en vormt de noordwestelijke uitloper van een actief vulkaangebied dat de Egeïsche Zee doorkruist, en waartoe onder meer ook de vulkaaneilanden Melos, Santorini en Nysiros behoren.

Jimbsail: ,,A very faded small spa town with a small, excellently sheltered but rather shallow (2m) 'marina', very cheap. Close to Athens (regular fast ferries to Piraeus) and a suitable place to leave the boat for a month - or a year - afloat. Sulphurous waters will leave your chain an odd colour, but there will be no weed growth!"

Methana stadskade ervaring: De Grote Ferry doet de boten smakken tegen de stootwillen van de kade. Menigeen verandert de stand van lijnen, druppels en ankerketting. -  15,= euro per nacht. Harbourmaster Costas travels between Vathy and Methana town. Je kunt bij hem een reservering doen voor een plek in Vathy haven.

SARONISCHE  EILANDEN

Algemeen Vervoer: alles wordt hier gedaan met de Ferry. Op kleine eilandjes in gehuchten kan je geen auto of brommer huren zoals in dorp Methana-schiereiland Methana. Vanwaar je ook naar Epidavros (Grieks Amfithetarer!) zou willen. Dan blijkt het slimmer te zijn in Poros bij Sixt een auto te huren of aan de haven een scooter en vanaf daar een paar dagen eilanden te bezoeken met gebruik van de snelle Ferry.

Eiland Salamina nog niet door Skadi bezocht in 2018

Eiland Angistri nog niet door Skadi bezocht in 2018

2018 Eiland Aegina een prachtig groen en bergachtig eiland met schitterende ankerbaaien. Eiland van de pistache noten.

Aegina haven: noordoostelijke stadskade is in de zomer en zeker in het weekend helemaal vol, bij westen winden zeer hobbelig en boten worden tegen erlkaar op geduwd. Ostelijke deel waar de vissers liggen zeer druk en bij westelijke winden iets minder oncomfortabel. Er tegneover kan je aanleggen bij een restaurant (vlak om de hoek van de dam rechts) maar slechts 4-5 boten. Voor  schepen met een diepgang van meer dan 1.60 meter gevaarlijk ivm rotsen aan de kant. Wij hadden nog maar 5 cm speling en zijn direct weer vertrokken. Aegina is verder levendig liggen met zeer veel winkels, groenten en fruit en vishal.
Perdika: onze keuze ipv Aegina harbour
Ankerbaai Perdiki en pontons heel goed: electra van het restaurant is gratis Je hebt een heel lang snoer nodig! Water ook op aanvraag. Op sommige dagen veel charters, maar dan ankeren wij. Bij veel wind beter zorgen dat je aan een ponton ligt. Autohuur bij Carplan Dimitri, wij betaalden 85 euro voor 2,5 dag. Je belt ze (telefoonnummer staat op een bordje dat aan de muur van een restaurant hangt) en ze komen de auto brengen en weer ophalen. Geen geldautomaat. Geen Wind winkel, 1 kleine supermarkt. Uitstekend uit eten gaan.Idyllische plaats, zelfs als er charters zijn.

Aegina stad

Skadi-ervaring 2018: geen ruimte aan de stads-kade. Aan de zuidkant van de kade meren vissersboten aan en soms vind je er een kleine plaats tussen, ze zijn erg behulpzaam .. Helaas is er geen stroom / water aanwezig. Aan de overkant van de kade bevindt zich een restaurant met een klein ponton voor 4/5 schepen. Schepen neigen daar iets te rui te ankeren zodat je je ertussen moet persen. En dat doen wij gewoon want niemand is de baas! Zeer ondiep aan de ponton: rotsachtige grond. Skadi had slechts 10 centimeter water onder de kiel, dus we vertrokken. Wanneer de draagvleugelboot de haven binnenkomt, komt de deining ook naar dit ponton van het restaurant. Dus niet veilig voor je boot. De jachthaven was vol en ondiep, alleen de buitenste ponton leek redelijkvoor Skadi. Er was geen marinero te bekennen, niemand op zijn boot om ons te helpen aanleggen plekken leken privé. We namen geen enkel risico dat het niet veilig was.

Buiten zijn er een paar zandige plekken om te ankeren maar meestal wier. Vasthouden is niet altijd goed. Wanneer de wind west is, is er een kans dat het anker losraakt en je naar het strand afdrijft. Ook: er zijn overblijfselen van oude muren 1-2 meter onder het oppervlak. Makkelijk om de kiel te beschadigen. We vertrokken en zeilden terug naar Perdika.

Perdika

SY Skadi-ankerplaats en ligplaats. De kleine haven van Perdika ligt aan de zuidwestkust van het eiland, 3,5 km SSE van de haven van Aegina. De haven biedt redelijke beschutting bij rustig weer, maar is open naar West en sterke wind uit die richting kan het onhoudbaar maken. Wij hadden zuid-zuidwestenwind en lagen precies goed. Jachten leggen steven / boegen vast - om hun ankers te gebruiken waar er ruimte is, en lijnen te zetten naar een van de twee stenen steigers. Dieptes zijn variabel van 2,0 tot 3,0 meter, maar minder in gebieden met rotsen. Verankering in de baai !!! Is veilig en mooi maar druk in de zomer. De meeste jachten vertrekken 's ochtends rond 11.00 uur. Of anker bij de kust met een lijn aan de wal. Het laatste nieuwe houten ponton in de haven is de beste plaats om te zijn. Houd wanneer je ankert een oogje open voor wanneer een schip daar weggaat en zorg dat je er direct heen kunt. Je kunt elektriciteit / water van het restaurant krijgen. Goede plek om de lokale Octopus / Pulpo te eten. Gedroogd in de zon en gegrild.

Een dame van de havenautoriteit Athene bezoekt soms de kade / pontons om geld te verzamelen (4, = per dag, maar ze weet niet wanneer je aankwam ... we betaalden slechts 2 dagen terwijl we eigenlijk 4 dagen bleven. Een is nooit alleen : ook deze kleine plaats wordt bezocht door Charter-jachten, maar het behoudt zijn charme. Huur een auto.Telefoonnummer van een privé-autoverhuur staat op een bord aan de muur van de haven.Ze brengen de auto. CarPlan,  Dimitri. We hebben 85 euro betaald voor 2,5 dagen en dat was goedkoper dan in Aegina-stad. Tip: Bezoek het oude Palaiochora: 33 Byzantijnse kapellen in de heuvels! En de tempel van Aphaia. En stel je voor hoe het ooit moet zijn geweest ...

Eiland Poros: mooi stadje pittoresk gelegen tegen de heuvel van het schiereiland, kleine witte straatjes en trappetjes. Winkels alleen aan de haven. Autohuur bij Sixt. Brommerhuur. Kade oncomfortabel vanwege de swell van schepen. Pontons aan noordelijke stadsdeel, wij hebben daar onze Dinghy gelegd. Supermarkt Kritikos. Geen mobile internet winkel. Weetje: bar Cielo heeft battery packs op de enkele tafeltjes staan om telefoons op te laden.

Poros town: café Cielo aan de stadskade: een groot oplaadstation voor alle soorten telefoons en andere elektronice op alle tafeltjes
kersen op de markt 3,= per kilo/kersen op Poros 6,= per kilo
hier is geen mobile telefonie-winkel

Eiland Poros ankeren:in de baai met de hotels aan de noordoostelijke kant van het schiereiland.
Zuid van Poros schiereiland, aan de kust van het vasteland westelijk van eilandjes Nazareto, Arvanitis en...Russian Bay.

Russian Bay : 37°31.098'N, 023°25.962'E. Russian Bay of Daskalia is een goed beschermde baai op slechts 2,2 km ten westen van Poros. In de ingang van de baai ligt het kleine eiland Daskalia met een kapel. Veranker in ongeveer 6 meter waar er ruimte is. De bodem is zand en wier, goed houvast. Als de wind variabel is of de ankerplaats bezet is, is het het beste om een lijn naar een van de rotsen te zetten. Skadi: we gingen recht naar het einde van de baai  in de buurt van het kleine zandstrand, voorbij het populaire kleine strand met de strandbar. Grappig genoeg willen charterboten zich voor de strandbar verankeren. We denken dat de ankerplek aan het andere strandje veel mooier en rustiger is. Neem de Dinghy en vaar de hoek om om wat te drinken aan de bar of proef het eten / en de aardappelfrietjes van de moeder. De baai werd Russisch genoemd omdat er in de vorige eeuw een Russische marinebasis was. De ruïnes van hun opslagfaciliteiten, aan de wal, zijn nog steeds te zien.

2018: Hoewel het een zeer aangename ankerplaats is, is het water soms troebel en wordt de rust verstoord door swell van de veerboten. Skadi: toen we hier verankerd waren, hadden een paar Ferry's de sloten van het toilet om vier uur 's middags geopend en alle poep kwam rond de boten drijven gedurende een uur. Update 2019: Americanen vertelden ons dat het in juli rook naar diesel in Russian Bay.

GOLF  VAN  HYDRA  EN  ARGOLISCHE  GOLF

Eiland Hydra niet bezocht in 2018,  wel langs gevaren. Deze baai zou beschut liggen voor zuidelijke wind, ankeren goed in klei, zand en wier in 5 - 10 meter waterdiepte. Mooiste ankerplek is met zwemmersboeien afgezet.

2018 Eiland Dokos Anchorage/ankerbaai Ormos Skindos: vaar zo ver mogelijk door naar de oostzijde tot tegenover de witte kapel, anker daar of zuidelijk ervan, met een lijn naar de kant in 4-5 meter waterdiepte. Of vrij ankeren in dieper water 8 - 10 meter. Zee egels onder water aan de kant. Geiten, mooi wandelen vroeg in de ochtend.

VASTELAND:

Update 2019: Er is nu een ambtenaar vertegenwoordiger van de Port Authority, genaamd Yanni, die het havengeld komt innen. Een beetje barse meneer. Wij besloten op zijn suggestie om te betralen zonder ontvangstbewijs, dat scheelt de helft van het geld. Voor 1 week 12 meter schip: 25 euro.

2018/2019. Havenmeester Costas. De kade kost 7,50 per dag
stroom: 10 Kw voor 20,= euro. In 2016 kon je nog een kaartje kopen met tegoed aan electra bij de kiosk, nu beheert alleen Kastos de electra, het kost het dubbele. Je kunt ook zelf een kaart bij de Port Authority kopen in het dorp.
Costas verzorgt watertoevoer. Water 4,= euro zoveel als je wilt. Er zijn maar twee electra/water kasten. Je hebt een heel lang electra snoer/waterslang nodig wanneer je daar ver vanaf ligt. (Sommige havens hebben geen electra aansluiting: Porto Heli, Nafplion).

2018: Ermioni aan de buitenkant van het betonnen ponton is soms veel swell wanneer sterke zuidoostenwind. Ook de draaiende Ferry veroorzaakt rolgolven waardoor alle schepen aan die kant enorm gaan deinen. Beste plek is binnenkant van de kade.  Autohuur Ermioni via reisbureau aan de haven bij Pop's Car, 53,= euro per dag. Of Europcar maar dat is erg duur. Taxi/bus naar Porto Heli. Taxi 30 euro. Leuke wandeling naar het kerkje en over het schiereilandje (leerzaam)

SY Skadi 24 July 2018:   Car rental at the tourist office that also sells tickets for day tips nd the Ferry. They represent Pop's Car.

Zuidkade van Ermioni - aan de andere kant van het schiereilandje is een charterkade: veel restaurantjes, muziek, soms overlast. Rotsen onder water. Bij overlast roep de Coast Guard op! Strenge controle door de Coast Guard die herriemakers bevelen stil te zijn na 23.30/zelfs nar binnen stuurt.

Ankerbaai Ormos Kapari zuidwest van Ermioni:stille grote ankerbaai. Wij ankerden in de zuidwesthoek (beschut) in 5m diepte in zand. Water is niet helder maar wel mooi van kleur en stil.

ARGOLISCHE  GOLF

2018: Eiland Spetses ankerbaai noordwest Ormos Zoyioryia, grote ankerbaai, diep tot je vrij ver naar binnen bent gevaren. Ankeren in 5-8 meter of in ondieper water met lijn naar de kant als daar plek is. Klei, zand. Pijnbomenbos met wandelpaden.

Porto Cheli/Heli/Xeli - bezocht in 2018. Update 2019: de onafgebouwde marina is in beheer genomen door de Port Autjority. Volgens berichten die wij horen kan je nu aan de kade liggen voor weinig geld en electra en stroom worden geleverd d.m.v. een kaart die je kunt kopen bij het kantoor. Weing service, nog erg basic.

We hadden een heerlijk rustig verblijf. Dagelijks zwemmen, Dinghy tour, koffie en ijs, .... een ankerplaats waar men voor een lange pauze kan verblijven. Maar anker niet dicht bij het witte hotel: wanneer de wind oost is draagt ​​het de geluiden van de muziek van de loungebar over het water.

Het is een van de veiligste ankerplaatsen voor alle weersomstandigheden in de Egeïsche Zee. Het is gelegen in een bijna ingesloten baai aan het hoofd van een smalle inham, dus biedt uitstekende beschutting onder alle omstandigheden. Daarom heeft het zich ontwikkeld tot een populaire toeristische trekpleister en zit het tamelijk vol met allerlei watersporten en zwemmers in de zomermaanden. Meestal dicht bij de stad, dus wanneer je ver op het water ankert is het minder druk, zelfs zeer rustiek. Je kunt ook in de vele omringende idyllische blauwe baaien bij de ingang ankeren of in de buurt van de grote baai ankeren.

Wanneer je Porto Kheli nadert vanuit het zuidoosten, blijf dan op grote afstand van het vasteland, want er zijn onderwater rotsen van Cape Aimilianos die niet altijd zichtbaar zijn.

De ruïnes van de oude stad Halieis liggen aan de zuidkant van de baai, tegenover het moderne dorp Porto Cheli. Sommige van de ruïnes (zowel op het land als in de zee) zijn nog steeds zichtbaar. Een wandeling langs die kust toont u de ruïnes aan de kust en in het water.

Boten blijven hier vaak het hele jaar op anker of ligplaatsen. De stad is een beetje stoffig en een beetje vervallen, een enorme verbetering nu ze een paar palmbomen hebben geplant en er zijn een paar aardige cafetaria.

Goede AB-supermarkt met een handige bijbootligplaats in de buurt. De Marina is tot op heden (zomer 2018) niet meer afgebouwd (was gepland op 2017)Het lijkt erop dat bouwvakkers van het ene uur op het andere hun gereedschap hebben laten vallen, de bouwstenen liggen er nog.

De kust is zeer mooi. Geen wonder dat het koningshuis hier een villa heeft laten bouwen.

Koilada/Kylada,Kilas - werf en ankerplaats. De marina gaat uitbreiden met 380 plaatsen om de charters die hun thuishaven in Turkije hadden op te vangen.

2018: KiLada (Koilada) mooie baai met in het noorden een Grot (Franchti Caves-Neolitische tijdperk) Bereikbaar via een kustpad over rotsen en door de begroeiing. Het hek bij de grot staat altijd open. Ankeren in zand 3-5 meter.

Geweldige ankerplaats in de buurt van oude grotten van Franchtli. Het is een ondiepe, goed beschermde baai. Veranker het dorp in 2-3 meter. Bodem is modder, goed vasthouden. De werf is een zeer goede en populaire overwinteringsplaats! Het breidt zijn capaciteit uit vanwege het aantal particuliere vaartuigen dat Turkije verlaat!

Website van Basimakopoulos Shipyard: http://www.bsg.com.gr/
Scheepswerf Basimakopoulos 110 ton verplaatsing en droge opslag voor maximaal 350 boten. Geen pontons. Alleen op reservering. Dichtbij Athene. Cruisers mogen op eigen vaartuigen werken. Douches, toiletten, gratis Wi-Fi. Alle plaatsen hebben stroom en water inbegrepen in de opslagprijs. De werf stelt je in staat om op uw eigen schip te werken met inachtneming van de regels en voorschriften van de werf, er zijn douches en toiletten en gratis wifi (zwak signaal), Opmerkingen van andere schepen: http://www.worldcruisingguide.net/index.php?area_id=6464

NAVPLION kade. Skadi heeft hier niet gelegen, we hebben Navplion met een auto bezocht in 2018(geweldig mooie bergrit) Goede kade tegenover de mooie kleine stad. Geen electra/ wel water. Omrand met een hek, is wat onpersoonlijk maar ook wel veilig. Veel te zien in Navplion, stadje met souvenirwinkels en anmbachtswinkeltjes, het Fort, Kerken (voorheen Moskeeen) het centrale Venetiaanse plein met de terrassen. In de nieuwe winkelstad vonden wij een goede opticien en een goedkope lunch in een café, een Wind-winkel (niet oplossingsgericht niet vriendelijk) en Vodaphone winkel. AB supermarkt. Op de autoweg naar Ermioni ligt een Lidl.

Westkust Argolische Golf

Astrous/Paralia Astrous: een levendige authentieke vissersplaats met veel Grieks toerisme. Goede schotels vis en gefrituurde (inkt-)visjes. Leuke ligging aan de kade t.o. het stadje en de heuvel.Leuke wandeling naar het kasteeltje op de heuvel. Of mooie fietstocht langs de kust naar de Wetlands. Astros dorp ligt in deheuvels 3 km van de haven; authentiek met leuk pleintje met goede terrasjes. Je kunt er geen auto huren!  Wij betaalden voor een plaats aan de kade (havenmeester nick): 5,66 per dag + VAT+ water en electriciteit 6,= in 3 dagen

Ankerbaai Macronisi: een wijde baai zonder enig toerisme, optie voor volgende keer

Leonidio Plaka ("beach") SY Skadi august 2018 : kade: 12,69 2 dagen (dag van aankomst en dag van vertrek) inkl water ( vrij gebruik) excl. electra, deze wordt medio september 2018 aangesloten.

Kiparissi: ankerbaai Chaple Cove kade. Zeer idyllisch gelegen tussen deze mooie uitlopers van het Taygetosgebergte met ravijnen en bossen tot aan zee. Niet aangedaan wel als optie genoteerd.

Ierakas (Gerrakas) Geweldige ankerbaai en lagune, authentiek dorpje met enkele visrestaurantjes (Takis!), relaxt en zeer mooi gelegen in een kom tussen de hoge bergen. Swell komt binnen met noordoostenwind. Ankeren veilig in modder (hekanker kan nuttig zijn bij enige swell. Kade voor 5-6 schepen. De Ferry doet Ierakas niet meer aan. Er is een busje om 0715 uur naar Monemvasia of Molaoi (Molei). Havenmeester Jorjos (georgios) wij betaalden 10,= euro voor electra en water. Beiden worden van hetzelfde tegoed afgeschreven.

Monemvasia Marina alleen aandoen is zeer rustig weer. Er ligt een rif in de haven gemarkeerd met 2 plastic flessen (onduidelijk) Rotsgrond met een dun laagje zand-slechte ankergrond. Bij Monemvasia komen noordoostenwind en zuidoostenwind elkaar tegen en dat kan heftige zee veroorzaken en veel draaiende wind. Wij zijn gevlucht. Voorziening: electra en water. Kosten?

De beruchte kaap Maleas ronden: zie volgende alinea " de Straat van Elafonisos/golf van Messinia

Vooral aan kaap Maleas en kaap Tainaran zijn de valwinden heftig. Deze komen neer vanaf het Taygetos gebergte en Parnon massief en vanaf het eiland Kythera. 

 

Straat van Elafonisos/Golf van Lakonia/Golf van Messinia (bijgewerkt jan.2019))

kaap Maleas ronden: er kunnen venijnige valwinden zijn aan kaap Maleas. De Grieken zeggen: blijf 10 mijl van kaap Maleas vandaan en van kaap Grosso nog meer! Vanwege de schuivende depressies tussen Kreta en Maleas kan het weer hier plotseling verminderen, voornamelijk in lente en herfst. Gedurende de zomermaanden kunnen felle onweersbuien ontstaan en hevige plaatselijke regenval.Het is het op één na zuidelijkste punt van het Griekse schiereiland Peloponnesos, gelegen in het uiterste zuidoosten van de Provincie Laconië. Het is de natuurlijke scheiding tussen de Egeïsche Zee in het oosten en de Ionische Zee in het westen. De kaap had en heeft een beruchte reputatie onder zeelieden. Er heersen onvoorspelbare, regelmatig slechte, weersomstandigheden en de zee is er vaak ruw. Daarnaast is er een gebrek aan veilige havens in de directe omgeving en kenmerkt de kaap zich door een onherbergzame kustlijn van steil rotsgebergte.

Eiland Elafonisos: ankerbaai Sarakiniko. Rots en zand, de diepte loopt zeer geleidelijk op. Heel blauw water. Ankeren in 4 meter.

Neapolis: Skadi heeft hier niet gelegen. We hebben Neapolis bezocht met een auto. Grote nieuwe kade zo te zien en je kunt aan beide kanten aanleggen, zodat je beschut ligt. Middelgrote griekse stad. De Ferry vaart anno 2018 niet meer in de Argolische Golf

Xili baai: Skadi heeft hier niet gelegen in 2018

Gythion (Gytheio): 9 dagen aan de kade kostte Skadi 69,44 euro incl. water en electra. De kustwacht rijdt een paar keer per dag met hun auto voorbij en controleert elke aankomst en vraagt naar uw DEKPA. NOONSITE: Visiting yachts can moor Med-style along the inside of the eastern breakwater. Depths and holding are good and there is sufficient protection here from the prevailing wind. Watch out for strong gusts that blow down from the surrounding mountains at night. power is available from a few outlets/water from a tab on the harbour wall Do take care using your own anchor here as the bottom is fouled with all kinds of debris (chains, old anchors, old mooring ropes etc.).Cruise ships no longer visit this port, once in a while a tripper boat comes. Ferry lines are no longer operation in the Gulf of Lakonia as in the Gulf of Messinia. Fishing boats tie-up further into the harbour and on the southern and western quay, which is not permitted for yachts. Port fees are charged at about 0.40 euro per meter, this includes power and water. The port fees are payable at the Town Hall (first floor staff speak English), a receipt must be shown to the port authorities prior to departure.

Skoutari: rustige brede baai ook in augustus, de bodem stijgt geleidelijk. We verankerden in 5 meter in modder / zand. Strand met een paar taverna's. Prachtig uitzicht vooral bij zonsopgang omringd door heuvels / bergen.

Porto Kayio: de plek om te wachten op een goede zee om de kaap Akra Tainaron te ronden. Beschut tegen alle winden behalve het noordoosten. Tijdens de middag Cathabatic wind uit de bergen (NW) Er is een bepaalde plek 4 meter diep in het midden van de oostkant in de baai die zeilers kennen, ga er direct voor. Duidelijk zichtbaar op Plotter. Rond deze plek is het 5-8 meter diep. Pas op wanneer je dichter bij de kust aan de westkant van de baai ankert: het is diep en je moet ver naar de kust gaan om in slechts 6 meter te ankeren, dan bent u misschien te dicht bij de rotsachtige heuvel. Verankering van het noordwesten van de baai: hier meer onderworpen aan de middag Kathabatische winden (NW) maar veilig om te ankeren - geef gewoon meer ketting.

Strandje met heel klein dorp, een paar goede taverna's een beetje te duur. ER IS SLECHTS ÉÉN MINI-MARKT. mooie wandeling op de weg naar de heuvel waar een paar kapellen zijn (mausolea van families die hier wonen) en vanwaar je een schitterend panorama hebt over de baai. En je kunt ook de volgende Golf (Golf van Messinia) zien liggen. Een prachtige ankerplaats. Geweldige zonsondergang, een plek om één te zijn met de natuur.

Kaap Tainaron ronden: " De weg eindigt bij Cape Tainaron. De scherpe punt van het Laconische schiereiland in Matapan doorboort de Middellandse Zee als een krijgerlans. Op dit meest zuidelijke punt van Griekenland waarschuwt de beroemde vuurtoren van Tainaron schepen van rotsachtige kusten.  Let goed op op de stroming, kruiszee, de wind en de kust.

Golf van Messinia

Limeni/ Oitylo - Goede ankergrond, modder / zand, 5-8 meter. Rustige baai. Neo Oitylo is een klein toeristisch stadje voor de Grieken. Gebouwd op de heuvel waar het mooie dorp Oitylo is. Opmerking: met noordwesten wind komen windstoten komen uit de bergen naar de baai. soms swell; we gebruikten een hekanker. Kleine kade voor bijbootjes / kleine lokale boten aan de zuidkant met een nabijgelegen restaurant.

Duros Caves Bay goede ankergrond in 7-10 meter modder / zand en steen (voorzichtig een plek kiezen) Vaak veel swell. Niet geschikt voor overnachting ook met betrekking tot windstoten uit de bergen. Neem de Dinghy aan de wal en loop naar de ingang van de grot. Verderop in de hoofdweg is een loket. 8, = per persoon voor de boottochtje door de grotten. Een paar bootsmannen spreken Engels. Wanneer je een schipper aantreft die geen Engels spreekt roeit hij de boot zonder commentaar/of alleen in Grieks door de grotten Mooie reflecties in het water van de stalagmieten.

Kalamata: vliegveld aanwezig!

Oostelijk van de haven liggen de stranden van Kalamata. Toeristische resorts. Geen ankerplaats daar mogelijk vanwege uitgebouwde zwemzones langs de hele kust + fun-wateractiviteiten. Als je wilt ankeren, moet je naar de noordwestkant van de Golf gaan.

De commerciële haven: mogelijk ondiep bij de ingang, buitenste pier niet veilig vanwege windstoten en deining; binnenhaven: aanmeren aan de noordelijke kade; geen elektriciteit / geen water.

de Marina : De ingang van de jachthaven kan in sterke zuiderwinden moeilijk en mogelijk gevaarlijk zijn, omdat deze tamelijk smal is. Ligplaats waar gericht. De beschutting hier is uitstekend, hoewel zuidelijke stormen een stijging kunnen veroorzaken op de ligplaatsen die zich het dichtst bij de ingang bevinden. Bel via VHF voorafgaand aan de invoer. 250 ligplaatsen, maximale lengte 25 m (hek aanmeren), 3 m maximale diepgang. Water, elektriciteit, douches en toiletten, WiFi. Restaurants grenzend aan jachthaven. Café / bar, kledingwinkel, supermarkt en wasserette op het terrein. 24 uur beveiliging camera's?
Werf met 30 tons kraan & 60 ton takel, verharde ondergrond. Reparatie en guardinagediensten.

SY SKADI 23 augustus 2018: we werden opgewacht door een marinero die ons naar F Ponton stuurde, onderdak is goed. Zeer vriendelijk personeel. Beveiliging: we zagen geen beveiligingsmedewerkers. Gate is altijd open. We betaalden 116,56 + 24% btw = 27,97 en 3,25-voor een verblijf van 4 dagen. + 0,78 btw voor water.

Goede restaurants, een beetje overprijsd. Zeer mooi stadje dat is herbouwd met pleinen, cafés en winkels. Naar de ABSupermarkt 15 minuten. lopen. Grote Jumbo-winkel (decoratie / geschenken) en modehuis "China". Lidl supermarkt op 10 minuten. fiets. Mooie wandeling naar de stad via het openluchtmuseum van de spoorweg !!! Twee duikclubs in de buurt van de jachthaven. Peter ging met Kalamata Dive.Centre.www.kalamatadivecenter.gr.

Kalamata gaatop de een of andere manier in je bloed zitten (grows on you) . De oude stad waar de voormalige marktplaats was, heeft kleine winkels en marktachtige boetieks die worden gerund door Indiers. Goede plaatsen om te eten, goedkoop. Een nieuw gebouw is opgetrokken waar de markthal was; hier bevindt zich het Archeologisch Museum. TIP: neem een route door de bergen, bezoek kloosters (Dames: draag lange rok / heren: draag een lange broek / bedek jezelf) Bezoek Ancient Messene !!!

Autohuur, weer een queeste: Hellen's Car heeft niets, Budget is te duur, zo ook Hertz en Avis. We doen de internet-zoekactie via de site Rental Cars, onze uitgebreide zoek-website en trouwe dienstverlener. We hebben een auto bij Enterprise cars op het vliegveld voor 82, = euro voor 2 dagen. Wij hebben een afspraak gemaakt voor het ophalen van een ritje van 8 km., Razendsnel met onze electrische fietsen. Naam Assistente Enterprise Cars: Mary Zerva.

De Levantijnse ogen: stadjes met Venetiaanse forten

Koroni: Mooi wijds ankeren buiten het haventje, enige swell neemt af in de avond. Wij zijn niet in Koroni stad gweest.

Methoni: zie alinea Peloponnesos west

happy New Year

Wij wensen al onze vrienden en zeilvrienden, vertrekkers in spé en volgers van ons blog een gezond en voorspoedig 2020 !

Skadi staat op de kant in Porto Vecchio Crotone. Op 1 april 2020 rijden wij naar Crotone. Een week later varen wij naar Montenegro, en niet eerder bezochte plaatsen in Kroatië (Peljesac, Kornaten, Rijeka), we bezoeken per huurauto Slovenië en varen terug naar Crotone over Venetië en de oost-Italiaanse kust. 10/12/2019 bijgewerkte GoogleKaart-->route 2020

Evia Griekenland

Nieuws over onze website

  • deze week komt de volgende nieuwsbrief, nr. 24 Griekenland
  • er wordt gewerkt aan het Artikel "Gasten aan boord, het recept voor succes?"
  • Noteer 8-2-2020: Skad-lezing ankertechniek en ervaringen Griekenland, op de Middellandse Zee-dag vd Toerzeilers

Nuttige info voor jouw Griekenland reis: DEKPA en E-TEPAI zie onze pagina  https://www.zeilschip-skadi.nl griekenland-algemeen

 

 

Bezoekers vandaag: 68Laatste wijziging: 05-01-2020

Andere vertrekkers