Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 

West Peloponnesos vasteland (bijgewerkt 31/1/2019)

VASTELAND WEST  PELOPONNESOS

Jimbsail:,,de westkust van de Peloponnesos tot aan Pylos de Golf van Navarino, is voornamelijk een kust van passage. Je kunt van Pylos naar Zakynthos in één lange dag zeilen met de heersende stevige zomer NW wind maar je zou dan Olympia, de spectaculaire site van de originele Olympische spelen, missen. Noordpassages in de zomer zijn moeilijker. Veilige havens zijn voldoende voor dagpassages tegen de wind, vooral als u vroeg in de ochtend vertrekt voordat de wind op volle sterkte komt.

Kaap Akritas en Kaap Soukouli: Messinië omvaren naar de Ionische eilanden: de kaap van Messinie is geen beruchte kaap maar toch is het verstandig deze met goed weer om te varen. Ook het vertrek uit Methoni is lastig-de noordwesten wind bouwt eerder en sneller op en de golven ook, tot aan Pylos vaar je langs rotskusten en snel veranderende waterdiepten van 50 tot 300 meter. Ook bij redelijk goed weer kan je een kurkentrekker zee hebben (of kruiszee) met bijv. Wind uit noord noordoost, golven uit noordwest, tegelijk ook stroming uit zuidwest en terugkaatsende zee uit oost.

Methoni:

Kiparissia: Gratis aanmeren. Een druk stadje, geen toeristen, erg Grieks, aantrekkelijk gelegen onder een bergketen met een mooi centraal plein op ongeveer 2 km van de haven. Verlengde havenmuren bieden eersteklas beschutting, met gratis water en elektriciteit als je het kunt opsporen, (eigenlijk weghalen bij de pontons van de vissers) waardoor dit een handige stop is (met veel ruimte) op weg naar het noorden of het zuiden, en het is een mogelijke overwinterplek voor degenen die van Griekenland genieten en waar weinig Engels wordt gesproken. Ontdekkers kunnen klimmen naar stadje en het kasteel boven de stad - een goed uitzicht. Er zijn veel stranden langs de baai van Kiparissia. Stad is wat verwaarloosd maar trekt economisch weer aan. Veel winkeltjes, lokale bloemenzaak, bakker met goed ijs op het plein bij (mooie) kerk.

Pylos: SY SKADI: we betaalden €37,58 voor 4 dagen excl. VAT. Diesellevering! Drinkwater: een lokale man beheert de watervoorziening, voor 6 euro kun je je tanks vullen! Elektriciteit: 0,50 cent per kw. er is slechts één paal aan de zuidkant van de kade - je hebt een hele lange kabel nodig. Splitter is handig: we hebben onze eigen Splitter gemaakt, we hebben pluggen gekocht bij de verlichtingswinkel en hebben onze eigen splitter gemaakt voor minder dan de helft van de prijs die je in een nautische winkel koopt. Maar in de herfst van 2018 zullen hopelijk meer elektriciteitspalen worden geïnstalleerd. Een goede nautische winkel aan de oostkant van de haven, een duikcentrum en RentaScooter. Bezoek de Neokastro en het kleine maar verbazingwekkende mooie nieuwe archeologische museum dat in augustus 2018 is geopend. GESCHIEDENIS: Pilos of Navarino of Neokastro is een redelijk moderne stad in de diepe baai van Navarino waar een zeer beroemde zeeslag van de Britten, Fransen , en Russen tegen de Ottomanen in 1827. Deze slag verwoestte de Ottomaanse vloot en leidde tot Griekse onafhankelijkheid sinds de Turks-Egyptische troepen volledig waren afgesneden en overgeleverd aan de gratie van de Griekse rebellen.MARINA:

Modern Pylos ligt aan de baai van Navarino, maar het beroemde Pylos, de hoofdstad van Koning Nestor, de Homerische held, ligt noordelijk van de baai. Zeker een bezoek waard als je je kun inleven in de Minoische tijd.

Katakolon: Twee pareltjes maken dit een "must stop" in weerwil van de blootstelling aan de (zeldzame) SE wind. Olympia en de Mercouri Wine Estate slechts 4 km ten noorden van de haven. En vergeet vooral niet de Tempel van Apollo Epicouros in de bergen te bezoeken.

  • 2019 SY Skadi aan stadskade: op anker en stern-to. Veilige plaats. Dit jaar doemde er een soort van havenmeester op die pretendeert havenmeester te zijn:,,I am Marina", wijzend op het embleem dat op zijn witte poloshirt geborduurd is (waarschijnlijk in China) de marina bestaat al jaren niet meer, zie de afgebroken betonnen pontons op de kade die daar staan weg te rotten. Een havenmeester moet zich kunnen identificeren en een officiele badge van de port authority dragen. Deze meneer heeft dat niet. Hij vraagt aan sommige schepen geld en aan sommige schepen niet. Navraag bi de port authority: daar zeiden ze: you must pay(maar niet aan wie) en onder elkaar in Grieks spraken ze over deze meneer genaamd Lo of Leo. Meerdere zeilers begrijpen dat de politie hem gedoogt... Deze "havenmeester heeft een tactiek: namelijk niet vragen om geld maar wachten tot de aankomende zeilers uit zichzelf zeggen:,,hoeveel kost het? Of: ik wil u betalen en dat is een "inkoppertje". Dan noemt hij zijn prijs. Hij hoort een officieel bonnenboekje te hebben maar heeft dat meestal niet en dan verdwijnt het geld in zij zak. Met Italianen doet hij alles sowieso "zwart". Havenkosten 10,= per dag. Water en electra zijn altijd beschikbaar. Een inwoner van Katakolon vertelde ons dat het een louche praktijk is, hij is geen havenmeester.
  • 2018 SY Skadi stadskade: we gingen achtersteven aan tegen de W kade. Elektriciteit (5 nieuwe palen) en drinkbaar water beschikbaar. 10 euro per dag + 5, = elektriciteit en water per dag. Het zuidelijke deel van de haven is geschikt voor cruiseschip bezoekers naar Olympia, met een cluster van smart cafés en restaurants in de buurt van de haven, tal van taxi's en auto/scooterverhuurbedrijf.  Bussen naar het nabijgelegen Pyrgos, een drukke stad, vanwaar bussen naar Athene (8 keer per dag). Een kleine spoorlijn loopt 1 -4 keer per dag door Pyrgos naar Olympia, alleen wanneer er cruiseschepen zijn !!!. Aangename reis met de trein. Car hire in Village Avis/Budget Cars-Kostas Thedorakopoulos. 40,= 1 dag. 118,= voor 3 dagen.

Kyllini / Cyllene Latitude: 37° 56.20‘ N Longitude:  21° 8.97‘ E: een vissershaven en goede overnachtngsplaats op vaart naar het noorden. Er is weinig te beleven in dit dorp. Enkele goede café's en restaurants (Sea Garden) Autohuur was duur: 57,= per dag hoogseizoen. Geen brommerverhuur. Beste manier om hier de omgeving te bekijken is een brommer huren op Zakynthos en met de ferry naar Kylline gaan. Bezichtigen van het Chlemoutsikasteel is leuk, ook bezoeken van het klosster en Kyllini Loutra thermale baden. Strand is goed mooi zeewater, en geleidelijk aflopend in zee. Wat zeewier langs de kust. Douches. Typisch Grieks en eenvoudig. Wij legden aan aan aan de zuidwestkade. N.B. laat ruimte over voor de grote vissers-trawler! rustige plek waar lokale mensen aan hun bootje werken en komen vissen. Zwerfkatjes, 1 zwerfhond. Als je geen eten geeft gaan ze vanzelf weg. Geen herrie in de nacht! Wel swell wanneer de wind naar zuidoost draait en dan lig je aan lager wal. Dus verhuizen naar de noordoostkade. Water beschikbaar, geen electra. Gratis aan de kade.

Astakos Latitude: 38° 32.05‘ N Longitude: 21° 4.92‘ E: De ingang van de baai is een cluster van kleine eilandjes, de Dhragonera-eilanden. De stad is een commercieel centrum met een drukke vissersvloot en regelmatige veerdiensten naar de eilanden Ithaca en Kefaloni. De haven ligt aan het Noord-uiteinde van de inham, gedeeltelijk beschermd tegen W door een lange golfbreker. Beschutting is goed in de heersende wind, maar de baai is volledig open naar zuid en het is beter om ergens anders te schuilen in sterke zuidelijke winden (Cruiserswiki) Skadi: ruimte voor ongeveer 8 schepen + 2 vissersboten. Ringen in de kade om je vast te binden. Nieuwe palen zijn geïnstalleerd met gratis water / elektriciteit. De restaurants nodigen u nog steeds uit om bij hen thuis te dineren, maar het is geen verplichting. Er zijn berichten over een onaangename geur, we hebben het nauwelijks opgemerkt. Enkele kleine strandjes (grind) in de buurt, douches en stoelen. Goede supermarkten. Vis kan aan de kade heel goedkoop worden gekocht. De prijzen van restaurants zijn laag: Octopus 8, = euro

Myticas Latitude :38°40.0980 N Longitude :20°56.9160 E

Palairos:

Vasteland Ormos Varko oostelijk van Nidri Levkas: mooie ankerplek met helder bauw water. Anker in zand, soms wierplekken, in 4 - 10 meter diepte. Diepte loopt geleidelijk af naar het strand. Mooi strandje met taverne. Mooie uitzichten.

Preveza en Amvrakikos: Noonsite:,,The town is typically Greek and rather smart after receiving EU funding. It has many cafes, restaurants and shops. Clearance : Port authority:  Noonsite preveza and a direction to the port authority office. 

  • Veel zeilers in de Ionische kust gebruiken deze jachthaven voor een zomervakantie van twee maanden en overwinteringsplaats. Wasserette: Royal Frehness, de manager Aris doet alles voor je, hij zal proberen een distributeur voor onderdelen en service te vinden, je kunt een scooter huren of een privéautootje. Excursies: oud Nicopolis. Arta, scooterrit langs de noordkust, waar de viskwekerijen van Amvrakikos zijn of naar de zuidkust naar Vonitsa.

Preveza Anchorage: North west of the town marina. 38°58.242'N, 020°45.527'E Dit is een populaire ankerplaats in een brede kreek, net Noord van Preveza Marina. De beste benadering is slechts N van de twee markeringsboeien die het kanaal aanduiden dat van de handelskade van Preveza naar de Golf van Amvrakikos loopt, waar de minste diepte meer dan 12 meter bedraagt. Waarschuwing: Laat je niet verleiden om hier de hoek af te steken!, want er zijn ondieptes met de van nauwelijks 2,0 meter die zich uitstrekken over bijna 250 meter Noordoostelijk van de commerciële kade (die niet worden getoond in sommige populaire pilotboeken).
Houvast is goed op in de modder en de beschutting is uitstekend in alle, behalve extreme oostenwinden. We verlieten de ankerplaats voor Preveza Marina om veilig te zijn toen de Medicane onze kant opkwam. in 2018. We zagen een schip ankeren met een toch goede beschutting tegen noordoostelijke wind aan de noordoostkant van de baai.

Preveza marina (https://greek-marinas.gr/en/marinas/preveza-marina/)

Beschutting is goed en het stadscentrum ligt op 10 minuten lopen. Veel jachten maken hier hun boten schoon voordat ze naar een van de scheepswerven aan de andere kant van de baai trekken.
"Preveza Marina is gelegen in het hart van de kosmopolitische stad Preveza, zeer dicht bij het stadscentrum en op slechts 5 km van de luchthaven van Action Preveza Marina; heeft een ligcapaciteit van 300 ligplaatsen met een maximale lengte van 45m en 4,5m diepgang."

PREVEZA TOWN QUAY: Een geweldige plek als je graag in het centrum van een levendige boulevard bent, dicht bij de restaurants en winkels. Een dame komt om de kleine hoeveelheid geld te verzamelen. Water en elektriciteit op de kade. Maar .... wanneer de oostenwinden waaien, is er veel deining. Zeker erg ongemakkelijk boven 6 Bft. zelfs gevaarlijk als stormachtig wordt voorspeld. Je bent beter af in de jachthaven, duurder maar veiliger.

PREVEZA CLEOPATRA MARINA http://www.cleopatra-marina.gr/ 100 ligplaatsen en bezoekers-ligplaatsen. Maximale lengte 30m. Mooringlijnen en jachthavenpersoneel om te helpen. Alle faciliteiten, brandstof, wasserette, douches, gas, Chandler WiFi, geldautomaat, minimarkt, klein café, accommodatie, 24-uurs beveiliging.
Werf met 50-tons lift, 300 mastkraan, evenals een volledig scala aan reparatiemogelijkheden en een zeer groot opslaggebied aan de wal. Eigenaars mogen aan boord wonen en hard aan hun eigen boten werken.
Pas op voor de sterke stromingen bij de ingang van de haven en bij de brandstofplaats. Let op, deze jachthaven / werf is nogal geïsoleerd. Er is elke ochtend een minibus / watertaxi naar Prevezastad. Luchthaven op slechts 2 km afstand.

Ankerbaai Ullisi Bay/Two Rock Bay N 39 12.607 E 020 29.473: veel meer rotsen dan de voor de hand liggende, maar maak je geen zorgen, het is geen moeilijke ankerplaats. zeer mooie baai met een paar stranden verspreid aan de oostkant en een zandstrand aan het begin van de baai. Zeer goede bescherming van de W tot E maar open naar het zuiden. Goede grip op een zandbodem, het snorkelen naar het oosten is super ,verlaten plaats. Turquoise water, vissen, kliffen en volledige stilte. Leuk om aan de kant te gaan met de Dinghy. Geen last van muggen gehad in mei.

Igoumenitsa: goed beschut, maar heeft helemaal geen charme, omdat het een belangrijke veerhaven is, verbonden met Corfu, Patras, Brindisi, Bari, Ancona en Venetië. Een bus 4 dagen per week naar Preveza, soms dagelijks in het hoogseizoen, tijden variëren elk jaar. In plaats van het drukke Igoumenitsa kan je beter ankeren in:

Ormos Valtou / Mud Bay: Ormos Valtou Creek/Mud Bay is een oase met kleine enclaves van vissers aan de kusten. Het water is niet turquoise en soms wat troebel vandaar de bijnaam "Mud creek", maar wie gaat voor de serene rust vindt zijn plek hier,.vaar ver door tot dam voor de fishfarms - anker in modder goede ankergrond. Stilte.

IONISCHE  EILANDEN van zuid naar noord bevaren door Skadi:

2019: Zakynthos stad: wij zijn langszij aan de pier gaan liggen, de marinero's van privé onderneming YCZ (Yacht Club Zakynthos) kwamen helpen en herkenden Peter en vroegen:,,gaat u zelf naar de Port Authority? Ja, wij gaan zelf. Kosten 7,= per nacht. Geen water en electra. Ook erg druk aan de pier in de nacht met (dealende?) jeugd in autootjes die heen en weer rijden en veel blijven staan om te praten. Katten hebben niet goed kunnen wandelen.

2018 Zakynthos (Zante): Zakynthos, een lawaaierige stad, druk tot in september. Gezellige stad, veel winkels.We betaald bij de Port Authority Zakynthos voor onze ligplaats: 7 euro per dag. De electra hebben we afgenomen van de marinero's van de yachtclub die zich als agent/tussenpersoon opwerpen en 20,= euro per nacht vragen voor de ligplaats wanneer je aankomt. Daarvan dragen zij 7 euro af aan de Port Authority. Wij hebben dat gewoon zelf gedaan. Het is erg druk met verkeer aan de kade. Motoren, brommers, fietsers, auto's, de dieselverkoper, alles raast voorbij de boten. De katten hebben hier geen rust gehad.

2018 Keri: een mooie plek niet ver van de haven. ankeren in 7 meter water en als Peter gaat kijken bij het anker blijkt dit bijna helemaal in de modder verdwenen te zijn.

Kefalonia Poros: wij betaalden €7,=.per dag inkl.water en elektra. Autohuur: Er staat vaak een auto van een rent-a-car maatschappij en op de auto de naam en telefoonnummer.  40,=euro per dag, twee dagen is minder betalen, 70 euro. Kade/weg is bij aankomst en vertrek van de Ferry heel druk, wandeling naar boven richting dorpscentrum is leuk met zicht op water, strandjes, dennebomen en de haven. Idyllische plek toch wel. Een pad leidt dan naarbeneden en daar ligt een nieuwe kleine boulevard aan een behoorlijk mooi strandje. Een vriendelijke omgeving, lieve bediening, een goede bakker en 2 geldautomaten (handig).

Kefalonia - anchorage Spartia: Beautiful wide anchorage at the foot of yellow limestone cliffs and mountains of Ainos. We anchored in 7 meters in sand. Make sure your anchor is holding for there are also some rocks. Chrystal clear blue water . Take care for the reef. Saty 300 meters away. Anchor in sand there are also some stones covered with sand. We anchored in 5 meters. Swell comes in and makes it uncomfortable sometimes.

Kefalonia Argostoli. We decided not to moor at the quay because of reports of noice from construction and swell from ferries and tripper boats. We stayed in the unfinished Marina, quiet place with neglected boats. A little swell sometimes when windgusts from the northwest (afternoon). Nice walk to town. Turtles swim here in the marina and in the lagoon south part of Argostoli. You can rent a little boat to watch them. Take a walk to the forest north of Argostoli: beautiful site and small beaches with chrystal clear blue water. Visit the old mill at the restaurant and the monument for the Italian soldiers (impressive history) on top of the hill/villa area.

Assos anchorage: not yet visited because of prevailing northwest winds. It is reported by friends of us that there is space for4 boats with a line to shore! Space for 2 or 3 boats at a small pontoon, stern-to mooring with a long line to the pontoon .

Ithaka: legendarisch groen eiland.Vathy: wij betaalden in 2018 €10,50 per dag inkl. water en elektra. Rapport van vrienden: 13,= per dag geen water en electriciteit. Nieuwe palen werkten nog niet. 2018: Na 2 dagen goed ankeren besluiten wij vanwege de komende noordwesten winden en Catabatische valwinden aan de kade te gaan liggen. Dit wordt de zuidkade waar 6 schepen kunnen liggen. Verkeerde beslissing. Na een hele onrustige nacht - de wind en de golven beuken op de boot, gaan we toch aan westkade liggen. Veel scooterverhuur bedrijven. Prachtige rondritten over eiland!

Kastos: ankeren:

Lefkas: Nidri/Vlikho ankerbaai.https://www.noonsite.com/place/greece/ionian/lefkas/

Paxos: Ankeren Lakka

Corfu: Gouvia Marina en ankerbaai Corfustad

Eirikoussa: ankerbaai

Othonoi ankerbaai

 

 

 

 

 

Onze ervaring 2018

Wij vonden Peloponnesos varen erg leuk en voornamelijk erg mooi. Eén groot openluchtmuseum net als Italië. Ontzaglijke bergen en prachtige baaien en vooral de Ionische eilanden zijn prachtig groen met blauwe baaien. Noord Ionië ligt niet ver van Kroatië en doet er qua landschap soms aan denken en ook de Saronise eilanden hebben qua landschap veel van wat we gezien hebben in Kroatië, bergachtig en lieflijk tegelijk. Het is dus razend populair bij zeilers en met name charteraars.

Wat ons en anderen is opgevallen is dat gebieden die voorheen als stil/eenzaam werden bestempeld en dus een aanrader voor wie het pure en desolate Peloponnesos wil zien, nu ook door charterboten worden bezocht. Bijvoorbeeld Argolische Zee. Alhoewel de stadjes aan de westkant van de Argolische Golf authentiek zijn en zijn gebleven worden die nu ook bezocht door charterboten. Navplion begint een populaire charterhaven te worden; charterboten vertrekken van daar om de argolische Golf te varen en wie 2 weken de tijd heeft kan dus meer van de oostkant van de Peloponnesos bevaren.

Het zeilseizoen is zich gaan uitstrekken tot in oktober en begint ook eerder. Waar we dachten in naseizoen alleen te liggen, ankerbaai Varko tussen Nidri Levkas en Palairos-vasteland, maar we lagen toch nog met 30 schepen. Het is ons opgevallen dat er nu veel Russen, Polen en Oekrainers zijn. Veel Engelsen en helemaal veel Fransen.

Het is duidelijk dat charterboten zijn vertrokken uit Kroatië en uit Turkije. Alleen al 1700 privé jachten zijn uit Turkije weggegaan. Er wordt hier onder zeilers veel over gepraat en nieuws uitgewisseld. Bijzonder verhaal is dat een zekere chartermaatschappij in 1 nacht al zijn (tientallen) schepen heeft weggehaald.

De havens aan de Saronische en Argolische Golf zijn aan het voorbereiden om grootschalige ontvangst van boten. Kilada is uitgebreid met 380 plaatsen en er volgen nog meer havens. Voor de marina's die door de crisis niet operabel konden worden en er verlaten, afgetakeld en (gratis) bij liggen, is dus hoop. Sommigen zijn toch weer opnieuw kleinschalig geopend. Bijv in de Golf van Korinthe.

Alhowel Kroatië zijn enorme verhoogde cruiserstax heeft verlaagd is het niet te redden dat na wetsaanneming al direct veel schepen daar hun vaste ligplaats hadden opgezegd voor de komende jaren. Griekenland staat met open armen klaar.

Griekenland varen is sparen. Dit is absoluut waar. Zie prijzen kades en levensonderhoud.Soms besloten we toch in een dure marina te liggen voor comfort en ook om de katten wat meer bewegingsvrijheid te geven.

Niets dan vriendelijkheid en gastvrijheid in Griekenland. We vinden de Grieken ook pretensieloos. Wel trots op eigen land en cultuur.

Net als in Italië geldt dat de taal spreken (1 woord is al genoeg) en het maken van vriendjes je helpt bij diensten vinden en goedkope deals sluiten. ;)

 

 

Ionische eilanden havens en ankerplaatsen 2018

Diapontia eilanden: Othonoi, Erikoussa

Othonoi: Othoni is the first island you meet coming from Italy, with a height of 500 meters,there are two anchorages : one to the south (Ormos Ammos) and one to the north (Ormos Phyky)

Ormos Ammo: the most popular bay, also becouse is protect from the prevailing wind.It is not a big bay and in the summer fills up easily; be careful at night, when the wind changes, to do not touch another boat.The botton is sand and weed, mostly good holding, anchor in 2-10 metres where convenient without blocking the approaches for the ferry (Est side) In the event of winds from S / SE the bay on the north side ORMOS FIKI offer a good shelter.

Erikoussa: the bay (S side) is large with many anchorages on sandy bottom, and has a really beautiful beach.Good shelter for the prevailing NW wind, on the W side there is a small harbour with mostly 1,5/2,5 metres depths. Stern-to or alongside the quay, free of charge untill the 6th of June. Ashore there are several tavernas which often have fresh fish, and limited provisions can be obtained.

Corfu / kerkira

Gouvia Marina: http://www.medmarinas.com klik op pricelist. Prices do not include VAT 24%.Correspond to stern berthing. Alongside berthin g is charged +80% • Include water and 220 V electricity consumption. Potable water and electricity consumption for 380 V or 220 V more than 32 A, according to prepaid cards.Daily fees are valid from the time of arrival until 14:00 of the next day. Extra charge 50% for catamarans. Annual prices include 17% discount which applies only to advance payment.

 

Petriti Anchorage anchor south of reef with chapel- take the Dinghy to the Restaurant Panoramo pontoon. 

Yachts anchor in the bay SE of the harbour, where depths of 3.0 – 7.0 metres can be found. The holding is excellent in sand and weed. Shelter here is reasonable in the prevailing NW winds, although there is a slight swell even in light northerlies. Anything E or S in the wind if strong would render the anchorage untenable.

LEVKAS

ITHAKA

Vathy: Motor rent 125 cc  at Emoikiasi motopodilaton: 20,= euro for one day. The only gassoline station in northern Ithaka is at the larger village of Stavros!

ZAKYNTHOS / ZANTE

Scooter rent: Auto-moto Sakis Zakynthos town 15,= per day

(wordt in de herfst van 2018 bijgewerkt)

 
Moorspots

Onze voorbereiding

Moorspots App--->https://www.moorspots.com

Wij promoten de nieuwe app Moorspots en zullen daarin aangeven waar we zijn geweest met onze bevindingen.

 

Om onze reis voor te bereiden en onderweg informatie over ankerplaatsen op te zoeken gebruiken wij de websites:

De Pilot van Rod Heikell 2002 en Heikell's Ionian 2012

Veel zeilvrienden hebben ons tips gegeven en we zijn volgers van blogs van een aantal Griekenland-vaarders.

Met onze ervaringen hopen wij anderen te helpen

2019-08-15 15.20.37-2.jpg

Skadi staat op de kant in Porto Vecchio Crotone. Op 1 april 2020 rijden wij naar Crotone. Een week later varen wij naar Montenegro, en niet eerder bezochte plaatsen in Kroatië (Peljesac, Kornaten, Rijeka), we bezoeken per huurauto Slovenië en varen terug naar Crotone over Venetië en de oost-Italiaanse kust. 10/12/2019 bijgewerkte GoogleKaart-->route 2020

Evia Griekenland

Nieuws over onze website

  • in februari komt de volgende nieuwsbrief, nr.25 Griekenland "het stille noorden"
  • er wordt gewerkt aan het Artikel "Gasten aan boord, het recept voor succes?"
  • Noteer 8-2-2020: Skad-lezing ankertechniek en ervaringen Griekenland, op de Middellandse Zee-dag vd Toerzeilers

Nuttige info voor jouw Griekenland reis: DEKPA en E-TEPAI zie onze pagina  https://www.zeilschip-skadi.nl griekenland-algemeen

 

 

Bezoekers vandaag: 61Laatste wijziging: 23-01-2020

Andere vertrekkers