Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 

Nuttige info overwinteren Marina di Ragusa

Wifi alleen 60 uur gratis, je krijgt eenmalig 2 vouchers. De Video Piu telefoonwinkel is verhuisd naar het souterrain achter de boekenwinkel in het dorp.

Er zijn 3 Wasmachines, was kost 3,50 een lang durende was 4,50. 2 drogers, kosten drogen 3,50.

Nautische winkel: Vela Latina

Zeilmaker: OneSails. Er is nog een andere zeilmaker maar mag hij maar een beperkt aantal uren per week in de Marina werkzaam zijn. Dat levert soms vertraagd werk op.

Gastanks: Camping gaz 85,= nieuwe fles. Vullen (ook Nederlandse gasflessen): 3 euro per liter, La Rosa Gas - Via Sampieri, 9 - Marina di Ragusa. Goedkoper is Hybleagas, Strada Proviciale 25, Ragusa, 15km. van Marina di Ragusa. 2 euro per kilo, hij vult alle soorten flessen, dus ook Nederlandse.

Diesel: Wij halen diesel in een gewoon benzinestation dat scheelt 40 cent de liter. Goedkoopste benzinestation was nabij Winkelcentrum Masserie.

Staal en ijzerwerken: Danilo Porcari Marina di Ragusa, Tel: 3393803040, e-mail: danilo_porcari@yahoo.it

Doe-het-zelf zaken:

  • A.E.G. CARNEMOLLA S.A.S., Via Clemente Gesualdo , 5 97100 MARINA DI RAGUSA, Tel: 0932 239159
  • Guglielmo Carnemolla, 83 Via Rimembranza, Ragusa, RG 97100, 97100 Ragusa, tel: 0932 239971

Activiteiten onder overwinteraars met elke ochtend om 09.00 uur de winter stay-aboard messages op marifoonkanaal 77. Je kan dan ook vragen stellen omtrent koop/verkoop, onderdelen, reparaties, diefstal en gezondheids kwesties.

De bus ETNA naar Catania airport gaat om 05.45, 11.30, 13.30, 16.30 en 18.30 uur rechtsstreeks, 7,90€. De AST bus naar Ragusa stad gaat 07.15, 08.15, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.30, 19.45,22.00 uur. Haltes zijn t.o. het gemeentehuis.

Tumino bus naar Comiso aeroporto : Bustijden

Een stomerij/ Dry Cleaner is in S. Croce di Camerina en een kostuum stomen kost 8,=.

Markt : elke dinsdag in Marina di Ragusa, elke woensdag in Ragusa, elke donderdag in Sta Croce Camerina.

Tandarts: Studio Dental G Ragusa Annelies betaalde voor een tandvlees- beschermende behandeling vanwege een irritatie, niets, duur behandeling 40 minuten. Reinigng gebit: 80,= euro. Men spreekt weinig Engels maar met Google translate op je telefooon kom je er ook uit. Professionele en mensgerichte praktijk.

Dierenarts (Veterinaria): Monica Cappello, zij komt aan boord. Adres: Via Cagliari, 59, 97010 Ragusa RG
Telefoon: 320 709 0278

Honden trimsalon sinds 2017: My Dog Barbershop, Via Pozzallo 53. Hier kan je ook speciale brokjes kopen voor hond en kat, wij kochten hier brokjes en snoepjes op basis van vis ipv van vlees.

Goede opticien in winkelcentrum Ibleo. Goedkoper dan in Nederland!

Brandblussers: heb je een auto dan kan je gaan naar "IBLEA Antincendio", voor controle: Zona Industriale, Ragusa, RG 97100
Telefoon: 0932 667306, anders kan de Chandler ze laten controleren.

Duiken onder je boot: je mag niet duiken in de haven, sinds kort is bekend dat dat ook niet mag onder je eigen boot. (Je kat of hond mag ook niet in het water terecht komen ) De Marina heeft een duiker in dienst. Deze heeft het erg druk eind april/begin mei met werkzaamheden elders. Regels, regels en natuurlijk houdt niemand zich daar aan....

Ook de Chandler (Daniël) van Vela Latina kan ervoor zorgen dat duikflessen gevuld worden/ gecontroleerd worden.

 

Italië van Rome tot Sicilië

Algemeen Italië: Italië is duur in diesel, benzine, er is verschil tussen selfservice en benzine tanken met bediende dat scheelt 15 cent per liter. Plaatselijke vis kopen is goedkoop (markt) zalm is duur. Korting op musea en openbaar vervoer geldt hier niet voor 65+.Openbaar vervoer is goedkoop, taxi's duur en een auto huren ook duur tenzij je dit ruim van te voren al uitzoekt: wij bedenken ruim van te voren of we een auto willen huren en bezoeken de website Rentalcars. Van lieverlee krijgen we steeds meer en goedkopere aanbiedingen. In Sicilie hadden wij voor 133,= euro per maand een auto. Beste verhuurbedrijf via Rentalcars/ of direct: Interrent (geblokkeerde borg op creditcard 800 euro) , ook Firefly (laag bedrag geblokkeerd op de creditcard van 600 euro! Déblokkeren duurt 3 weken!), Joyrent ( 500 euro borg), Goldcar blokkeert 800 euro. Let op je contract en huurvoorwaarden. Je mag de auto slechts een half uur later terug brengen dan je hem opgehaald hebt, anders rekenen zij een extra dag.

LAZIO - Rome

Marina Turistica di Ostia. Lido di Otia. Overzomering. Offerte gehad voor150,= per week we hebben er 5 weken gelegen en hadden dus 750,= moeten betalen. Ons werd uiteindelijk 500,= berekend. Goede ligplek, geen swell, hooguit iets bij zuiderstorm. veel faciliteiten, douches, toiletten en een uitstekende wasmachinefaciliteit met drogers. Geen minimarkt, er is een nieuwe vrij luxe Carrefour in Ostia, nabij het station. klein ritje met de bus. De receptie van de Marina verkoopt buskaartjes a 1,50 euro.We hebben vanaf station Ostia de Cotralbus genomen naar het vliegveld, daar bij het Ufficio Turistico de Roma Pass gekocht en na een telefoontje heeft de shuttlebus van Interrent bij Terminal 3 (Kingpark rose letters) ons naar het autoverhuurterrein gebracht. Toegangskaarten voor Vatican alleen kopen op de website van Vaticanmusei, alle andere sites berekenen teveel.

Marina's zijn in de zomer niet te betalen. Wij waren hier in oktober en november.

Gas: in dorp Lido di Ostia bij "Carbon Gas di Carbonetti Maurzio snc, Via delle Zattere 63, Lido di Ostia, tel: +39065610005. Hij vult ook Nederlandse gasflessen 25 euro/6 kilogram. Marina Chandler vraagt 25 euro voor een campinggasfles (lege inruilen) van 3 kilo.

Marina San Felice de circeo. We liepen de Marina in het donker binnen. Zie blog. De dam is lastig te onderscheiden. Er is verzanding aan het begin van de haven en er liggen rode ovale tonnen die niet verlicht zijn, om aan te geven hoe ver je buiten de ondiepte moet blijven. Na oproepen kwamen de mannen van de haven in een bootje om ons binnen te loodsen. Blij en dankbaar meteen meegelopen om te betalen. We hoefden niets te betalen omdat we alweer weg zouden gaan om 07.30.

Napels omgeving

Puzzuoli, we hebben hier niet overnacht. Wel informatie opgezocht: 45,= in november. Leek ons een goed optie in de buurt van Napels een Marina met goede faciliteiten en beveiliging. Na diefstal van onze electrische fiets geven we iets meer om goede beveiliging.

Napels Torre del Greco ons is opgevallen in beoordelingen dat men zegt dat er geen beveiliging is.

CAMPANIA

Onze ervaring is dat er een groot kwaliteitsverschil is tusen Marina's van Het Signa Maris Project: Italië's Marina netwerk als een portaal naar cultureel en natuurlijk erfgoed zie --->http://www.signamaris.it/en/the-project.htm De prijzen zijn zeer verschillend en staan niet altijd voor kwaliteit.

Marina di Stabia. We hebben deze haven niet bezocht. Info op internet: 58,= in november.

Ischia: Marina di Forio 30,= met Cruisers Association memebership card. Alhoewel hier alleen korting geldt met een lidmaatschap van een Italiaanse Cruisers association. Maar een woordje Italiaans doet veel goed.  Nieuwe Marina bestaat sinds 5 jaar maar staat nog niet in de Almanac vermeld als open voor passanten. Gewoon opgeroepen en een plaats gekregen. Douchen toilet in bolvormig huisje bij het kantoor. Bij noorden wind lig je hier niet stil. Boten liggen hier dan ook ruim van elkaar af en met 4 lijnen vast.Er is geen wifi.

Capri voor de Skadi in november 60,=. We slaan hem over.

Salerno: In de Imray wordt deze haven niet goed in kaart gebracht (net als Cagliari Sardinie) Havens: Port Masuca Salernitano, Manfredi pier, Porto Nuovo Santa Teresa, Porto (nuovo)  Massucio. Voor meer informatie over de bestaande marina's en die in aanbouw zijn kijk op www.porto.salerno.it

Baai van Salerno Marina dÁrechi (San Leonardo) 85,= in mei tot october

Acciaroli 45,= november. Blijkt niet operationeel in de winter te zijn. Passanten mogen aan de kade links liggen. Geen Electra, geen water. Verzanding in de haven.

Palinuro: Cooperativa Palinuro Porto : prijs op aanvraag

Marina di Camerota: 56,= november (prijslijst 2014) Wij betaalden 45 euro. Gelaterias en bars in een mooi haventje, klein dorpspleintje met mooie kerk.Verzanding in de haven en rondom het havenhoofd.Er ligt slechts 1 boeitje om aan te geven waar je moet varen, maar neem een hele wijde bocht om het havenhoofd heen!

Policastro vissershaven. Portbooker rekent 40 in november.

CALABRIA

Cetraro: eind november: In de Almanac staat dat je de haven moet oproepen op kanaal 16. Als je vraagt spreekt u Engels dan zegt men van niet. Dan vraagt men jou over te schakelen naar kanaal 12, maar dat blijkt de porto en de porto vraagt jou over te schakelen naar de Porto Turistico kanaal 10. Deze Marina staat bekend als een haven die maar niet afgebouwd kwam. Is klaar maar het beschutte gedeelte is alleen voor lokale boten, bezoekers liggen weliswaar binnen de dam maar aan een houten ponton. Swell van vissersboten en bij zuidwesten wind. November 40,=. Geen goede service: kantoor ging niet meer open na 17.00 uur. Niemand kwam ons helpen met de lijnen in de storm of ons verplaatsen naar een veiligere plaats. Chagrijnige medewerker die vaste prijzen hanteert en geen Engels spreekt. Electra en water aan het ponton. Wifi wordt niet van harte gegeven, wel gratis. Je moet overal zelf om vragen,  het wordt je niet aangeboden. We hebben ook geen sleutel van de doucheruimtes gekregen.Alle info op het raam buiten is in Italiaans, terwijl de Marina organisatie zich wel in 2 talen profileert. Openingstijden alleen betreffende de zomer. Men komt werken in het kantooor zoals men wil dus meestal tref je niemand.

Amantea Marina: 40,= in november?

Tropea: 35,= 1 december 2016. Marinero helpt met aanleggen. Goed georganiseerde haven, faciliteiten, schoon. Professionele assertive receptioniste. Ze verstrekt indien gewenst info over de stromingen in de straat van Messina. Wifi uitstekend en snel.Wij lagen aan het hoofdpontom waar veel charterjachten liggen. Tikkende lijnen van andere jachten zijn een irritatie, maar als het even kan gaan wij het andere schip op om er wat aan te doen.

SICILIË

Riposto van te voren gebeld dat we in deze haven willen overnachten. Men spreekt Engels! Ons werd verzocht, om ons vlak voor aankomst op kanaal 74 te melden. Een hele alerte Marinaio voer met zijn Dinghy met ons mee naar de steiger en zette de mooringlijn vast aan ons schip. Wat een service! Wij hoefden alleen nog de achterlijnen vast te maken, maar hij hielp ons ook daar mee. Kosten 1 nacht : 40 euro. Mooie Marina bij dorp en aan de voet van de Etna.

Marzamemi

De havenlichten doen het al jaren niet meer, dat is moeilijk aanlopen in het donker, wanneer je de haven niet kent. Direct na de dam, bij binnenkomst opletten: rechts ligt een Secca, een rosteiland.Wij kozen de Club Nautico omdat deze haven makkelijk te vinden was op internet, een duidelijke site heeft en een redelijke prijs leek te hebben. Gebleken is dat je voor een 12 meter schip in november 40,- betaalt. Er zijn slechts 2 prijs tabellen: bassa stagione en alta stagione en in hoogseizoen is het 50,=, slechts 10 euro meer. De havenmeester heeft continue contact met ons gehad en stond ons op te wachten. Fiets  is te leen. De haven is wel gevoelig voor swell. Meer ervaringen met deze geweldige mensen lees je in ons reis-dagboek. Club Nautico: persoonlijk, professioneel, vriendelijk. Klein familiebedrijf, doet meer aan als een originele Club de Vela i.p.v. een Prestigieuze Club Nautico. VHF 8.

Marina di Ragusa

Goede service tot en met het aanleggen. Prijs voor overwinteren 1300,= voor 7 maanden. Veiligheid: laag hek dat vaak niet op slot is, wel overal camera's.  De Security officer staat met zijn auto voor het hek om de hele nacht de haven te bewaken, tot 04.00 uur. Er is melding dat er fietsen zijn gestolen bij de doucheruimtes. Zet je fiets mega op slot in Italië! Ook in de haven. Er wordt veel moeite gedaan om pontons schoon te houden. Mooringlijnen optrekken, oprollen en aan boot binden. Advies: vraag assistentie bij binnenlopen en vertrekken, de Marinero's zijn daarvoor! N.B. verzanding aan de "groene" zijde.

Wifi alleen 60 uur gratis, je krijgt eenmalig 2 vouchers. De Video Piu telefoonwinkel is verhuisd naar het souterrain achter de boekenwinkel in het dorp.

Er zijn 3 Wasmachines, was kost 3,50 een lang durende was 4,50. 2 drogers, kosten drogen 3,50.

Nautische winkel: Vela Latina

Zeilmaker: OneSails

Gastanks: Camping gaz 85,= nieuwe fles. Vullen (ook Nederlandse gasflessen): 3 euro per liter, La Rosa Gas - Via Sampieri, 9 - Marina di Ragusa. Goedkoper is Hybleagas, Strada Proviciale 25, Ragusa, 15km. van Marina di Ragusa. 2 euro per kilo, hij vult alle soorten flessen, dus ook Nederlandse.

Wij halen diesel in een gewoon benzinestation dat scheelt 40 cent de liter. Goedkoopste benzinestation was nabij Winkelcentrum Masserie.

Staal en ijzerwerken: Danilo Porcari Marina di Ragusa, Tel: 3393803040, e-mail: danilo_porcari@yahoo.it

Activiteiten onder overwinteraars met elke ochtend om 09.00 uur de winter stay-aboard messages op marifoonkanaal 77. Je kan dan ook vragen stellen omtrent koop/verkoop, onderdelen, reparaties, diefstal en gezondheids kwesties.

De bus ETNA naar Catania airport gaat om 05.45, 11.30, 13.30, 16.30 en 18.30 uur rechtsstreeks, 7,90€.  De AST bus naar Ragusa stad gaat 07.15, 08.15, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.30, 19.45,22.00 uur. Haltes zijn t.o. het gemeentehuis.

Bustijden Tumino bus naar Comiso aeroporto

Een stomerij/ Dry Cleaner is in S. Croce di Camerina en een kostuum stomen kost 8,=.

Markt : elke dinsdag in Marina di Ragusa, elke woensdag in Ragusa, elke donderdag in Sta Croce Camerina.

Dierenarts (Veterinaria): Monica Cappello, zij komt aan boord. Adres: Via Cagliari, 59, 97010 Ragusa RG
Telefoon: 320 709 0278

Honden trimsalon sinds 2017: My Dog Barbershop, Via Pozzallo 53. Hier kan je ook speciale brokjes kopen voor hond en kat, wij kochten hier brokjes en snoepjes op basis van vis ipv van vlees.

Goede opticien in winkelcentrum Ibleo. Goedkoper dan in Nederland!

Brandblussers: heb je een auto dan kan je gaan naar "IBLEA Antincendio", Zona Industriale, Ragusa, RG 97100
Telefoon: 0932 667306

Houdt rekening met de Siesta. Ook de Chandler Vela Latina kan ervoor zorgen dat ze gecontroleerd worden.

 

wordt vervolgd

 

Italië, Sardinië

www.parks.it hier vind je veel info over restricties voor varen en ankeren in de vele nationale reservaten.

Zuidwest Sardinie diesel kopen:Diesel is duur en niet overal te krijgen.

Onze ervaring is dat even van te voren contact opnemen met de marina of van te voren reserveren, de beste service geeft.

West Sardinië: Golf van Oristano/Marina Torregrande. De Marina is 2 meter diep, dat betekent dat wij, toen we er wilden tanken, door het slijk moesten varen en bijna vast zaten. Tanken was lastif want stationnetje is zelden open. Torregrande is voornamelijk een vissershaventje. Receptioniste spreekt geen Engels, alles gaat op zijn Janboerenfluitjes. De Golf van Oristano is prachtig en ongerept. Let wel op de vissersgebieden, Die zijn afgezet en ook op Navionics kaart aangegeven. Maak niet de foute om niet om de kardinaal heen te varen. Hier en daar is de baai ondiep, Er liggen krabbentonnetjes en 's avonds is het moeilijk te zien. Lange stranden. In voorseizoen en naseizoen hebben wij 200m. vanaf het strand gelegen. In Italië zijn er veel plaatsen waar je buiten de 300-meter lijn moet blijven. Ook met de Dinghy mag je niet motoren naar het strand.Alleen roeien.

Taxi duur:18€ naar Oristano. De havendame kan bellen (maar ze regelt een vriend) De bushalte is achter het havengebouwtje buiten de hekken. Die gaat 1x per uur en kost weinig. Voor het kopen van een Dongle bijv. heb je een fiscaal nummer nodig. Telefoonwinkel Wind (lijkt op Orange) is in Oristano.Men spreekt2 woorden Engels. Handen en voetenwerk dus. Lekker ijs eten, lunche op het plein 10,=€

Technomar is geen transithaven of Marina. Is een handelshaven. Je mag er niet liggen ook niet aan de kade en ook niet buiten de haven aan de houten steigers die in zee lopen! Die zijn voor overslag.

Portocuso, leek ons een leuke haven mogelijk goed diesel tanken en goed geprijsd.  Prijs Marina: september 60,=€, oktober laagseizoen 24,=€!!

Carloforte op Isola San Pietro 28-9-2016. 4 Marina"s namelijk: Marina Yacht Service, je moet aan de kade liggen; Lega Navale, privéclub en haven, Marinatour, wij hebben hen gemaild voor een prijsopgave en geen bericht gekregen. Opgeroepen bij aankomst en we kregen geen contact; Marina Sefredi: opgeroepen en men heeft uitstekende en vriendelijke service verleend. 40,=€ p.n.

Isola Sant Antioco ankerplaats Punta della Saline achter Calasetta: prachtige plek, wel deels afgezet met zwemmersboeien. Wij werden door de strandwacht weg gefloten omdat we het strand te dicht naderden-dit slechts om te draaien. Noordwestenwind heeft hier vrij spel er komt snel wind en snel swell. Toevlucht kan in de haven gezocht worden. 

Porto Turistico di Calasetta 28-9-2016 33,=€  

Cala Porto Pinetto hele mooie Cala, zoals de meesten stil in het najaar,maar veel rotsen op de bodem, die bedekt zijn met zand waardoor het lijkt of het een zandbodem is. Wij konden niet goed ankeren. Anker bleek steeds achter een rots te hangen. Of de wind gaf gevaar met de boot op een rots te lopen.

Porto Pino zeer grote baai met stille stranden in het najaar, swell

Marina di Teulada 30-9-2016 35,45€ (koring 23,= lidmaatchap cruisers Association + 10% IVA. Na 16-10 laagseizoen. Middle of nowhere. Mooi gelegen haventje in een kom van bergen. Vriendelijke Marinero. Prachtige kust. In het kantoor ligt een visistekaartje van een privé taxibedrijfje, een huismoeder brengt je voor 10,= naar het verre dorp Teulada. Ga niet eten in de deftige bistro aan de rivier, maar op de driesprong daarachter. Zeer goed restaurant /pizzeria. 

 

Baleares, Menorca

PortsIB website-prijzen

Onze ervaring met PortsIB Marina's en personeel is over het algemeen zeer positief. In het bijzonder wanneer je van te voren een reservering hebt gemaakt op het internet, wordt je op een persoonlijke en zeer vriendelijke manier geholpen.Je kunt een account aanmaken op hun website en je krijgt je eigen lidmaatschapsnummer. Alle scheepsgegevens zijn dan al bekend en dat heeft snelle afhandeling en betaling bij aankomst in het kantoor, tot gevolg.

Ciutadella:

enkele nieuwe pontons links in de haven met vingersteigers! Wat een luxe. Het hek stond open omdat het teveel herrie gaf als het dichtviel. Daar moest nog iets aan gedaan worden. De PortsIB agent staat veel op wacht en loopt continue rond. Top seccurity.

In tegenstelling tot een beoordeling op Noonsite kunnen wij zeggen dat er wel degelijk een Ferrie stopt in de haven maar nog voor de PortsIB pontons aan een platform waar een sightseeing-catamaran ligt afgemeerd. Gasten van de catamaran geven geen overlast (muziek e.d.)

Er is wel wifi. Men verstrekt een hotspot/dongle voor een borg van 50 euro cash. Wij hebben 18 Gigabite gebruikt om al onze foto's en video's te uploaden en te synchroniseren naar Dropbox. We hebben daar geen kosten voor betaald ook niet achteraf. De borg wordt keurig terug gegeven. Een der beste Marina's van de Balearen.

Onze ervaring is dat de Cala's in het zuidwesten en westen in de zomer teveel met zwemmersboeien zijn afgezet waardoor je eineglijk niet in de Cala kunt ankeren, maar er buiten moet liggen, meest in swell. Met zuidwestenwind is het geen doen. Rotskanten zijn gevaarlijk. Cala Son Saura is mooi, je kan er redelijk dichtbij het strand ankeren, maar de swell rolt er snel binnen ook bij noordwesten wind!!

De zuidoostkust is prachtig, ankeren in kleine cala's met hoge kliffen waar je met de Dinghy grotten langs kunt varen. Maar het moet rustig weer zijn.

Conclusie: je moet niet in het zuiden ankeren als de wind uit zuidelijke richtingen komt, en niet in het noorden als de wind uit noordelijke richtingen komt, maar je gaat ook niet het hele eiland omvaren als je daar toevallig ligt dus kies je beste optie. Dat was voor ons de haven van Ciutadella. Dan maar wat meer betalen (viel ook best mee) en veilig liggen.

 

Baleares Mallorca

Andratx PortsIB: 11-5-2016 tot 14-5-2016 24,21€ p.n. tot 13m. schip.PortsIB pontons achterin de haven rechts. Wanneer je reserveert krijg je een goede plek aan het ponton. Anders zal je waarschijnlijk aan de kade moeten liggen die ervoor ligt. Anker voor en mooringlijnen achter.

Andratx Club de Vela: in mei 47,=€, juni: 79,=€.

Cala Portalls Vells ( de drie-vinger-cala) prachtig gelegen. Aan de ZW kant van de baai van Palma 7.5 ijl ten ZW van Palma
Goede ankergrond, zand en wier, open naar het zuidwesten en dit kan wat swell geven. Een hekanker erbij helpt goed. De strandtenten zijn leuk gelegen, de linker is wat meer trendy, gebak is heerlijk maar duur, en strand voornamelijk voor topless en naakt zonnebadende mensen. Mooie wandeling boven de rotsen. Grot met Fenicische tekeningen (grafkamers). In mei nog stil, in september nog erg druk overdag.

Palma de Mallorca.In mei betaalden wij bij Club Nautico minder dan bij de andere jachthavens, vanaf 16 juni is dat andersom. Wij betaalden 55= per nacht. In mei meldt je je in de club, in hoogseizoen en september moet je je melden op een van de pontons in een bijgebouwtje. Daar bevindt zich ook de wasmachine. Ligging aan de Oyster-pier is comfortabel want dit ponton is van beton, breed en netjes. Supermarktje in de straat verderop, de eigenaar brengt je boodschappen gratis op de boot( geef hem een euro) 24/7 security maar de hekken staan vaak open.

Palma Pantalon Mediterraneo en Marina Moll, zelfde eigenaar. Prijs van 25-5 tot 7-6 48,66€. Club de Mar en Marina Palma Cuarentena, zelfde eigenaar. Prijs?

Porto Adriano, mei juni 2016: 66,=€

Puerto Portalls: 2016 mei: 43,=€ tot 15 juni. Na 15 juni hoogseizoen: 132,=€.

Cala Sant Elm. Een prachtige plek met de uitlopers van het Tramuntana gebergte erachter. Op de zuidwestpunt van Mallorca. Zoals bij de meeste Cala's moet je met zuidwesten wind niet in een zuidelijke cala liggen. Veel swell! Hekankert helpt enigzins. Tussen de zuidwesthoek van het eiland en Dragonera ontstaat een tunneleffect bij veel wind. Dit heeft zijn invloed op Sant Elm.

Port de Soller 19 dagen 23-5-2016 - 11-6-2016. Marina Tramanotana 34,58 p.n. incl. Gelegen aan de westkant van Mallorca in de baai van Soller, de enige haven tussen zuidwest en noordwest. Marina Tramuntana is een kleine haven en in mei goedkoper dan de PortIB Marina ernaast. 1x per 2 weken is er een borrel en eten achter het hoofdgebouw. De ankerplaats in de baai van Soller is groot en rustig. De ankerplaats (zandgrond) biedt goede bescherming binnen de een spectaculaire hoefijzervormige baai, met pijnbomen op de hellingen. In mei mag je vrij ankeren.

Cala Tuent, bezocht op 12 juni 2016, gelegen aan de noordwestkust van het Tramuntana gebergte, tussen Port de Soller en het schiereiland Formentor in de mooiste natuurlijke omgeving met uitzicht op de hoogste berg van Mallorca, de Puig Major, met een hoogte van 1445 meter. Het strand is 100 meter lang en ligt in een prachtige baai omgeven door het bosrijke Tramuntana-gebergte. Het zand wordt vermengd met grind en kiezels, ook is het schoon en volledig helder water. Er zijn geen faciliteiten op het strand, er woont een opzichter en in hoogseizoen verkoopt hij blikjes limonade. Cala Tuent is een van de rustigste stranden van Mallorca, in mei overdag wat drukker met plezierjachten en bootjes, 's avonds lig je alleen. Vrijwel geen swell.

Cala Sa Calobra, bezocht op 13 juni 2016, klein en je moet ruimte vrij houden voor de ferry die toeristen brengt. Het strandje links in de cala ligt in het vermaarde ravijn Torrent de Pareis. Ervoor is zwemmersgebied afgebakend en je kan er met twee zeilboten liggen. 's nachts ankeren tussen de rotskanten wordt door de Mallorcanen afgeraden vanwege de opkomende swell.

Cala Engossalba (Engossauba), prachtige Cala tussen beboste hellingen aan de zuidoostzijde van het schiereiland Formentor. Met noordenwind 3 bft. en toenemend is het gevaarlijk, de wind zweept de swell nog hoger op en je moet je schip vastmaken aan anker en een achterlijn aan de rotsen. Met teveel schepen (Meer dan 4) kan je je hekanker niet gebruiken.

Puerto Pollenca, bezocht van 14-6-2016 tot 20-6- 2016 en in september 2016. Puerto Pollenca is gelegen aan de noordkant van het eiland Mallorca, in een prachtige baai rechts van Formentor, en is een van de veiligste ankerplaatsen rond het eiland. Vrij ankeren en ruimte genoeg ook in hoogseizoen. Valwinden uit het gebergte kunnen hevig zijn. In de 2 meter diepe baai ontstaan geen golven. Er is geen swell.

Cala Molto en Cala Guia aan de noordoostkant van Mallorca. In de maagdelijke grottenkust van deze noordoostkant van Mallorca ligt Cala Guya (Aquilla in het Mallorcaans) samen met Cala Molto verscholen. Terwijl aan het strand van Guya het toerisme hoogtij viert, ligt Cala Molto er verlaten bij. Hier zijn geen faciliteiten, slechts zee, rots en strandjes van een paar meter, te bereiken per boot. Praktisch geen swell, zeer mooi helder blauw water, snorkelplezier. Ruimte voor 10 zeilboten. Een van de mooiste Cala's van Mallorca.

Oost Mallorca - Cala Anguila en Cala Mandia. Deze Cala's zijn niet geschikt voor Skadi om te ankeren. Zwemmersgebied is afgebakend, waardoor je met de boot ver buiten de inham moet liggen en dus niet beschut ligt. Dit geldt nog meer voor de Cala Figuera, onze volgende Cala verder naar het zuiden, die zich naar het kleine vissershaventje in tweeën splitst. Vissersboten geven hier veel onrustig water, de ferrie ook, en in de verste inham gelegen zou je je opgesloten kunnen voelen tussen de hoge grillige rotsen.Porto Colom door veel zeilers geprezen: wijdse baai met moorings, in september mag je alleen aan een mooring liggen (in mei ook?)

Cala Magraner, Piloti en Virgili, bezocht op 23 juni 2016. Mooie Cala's met goede ankergrond, zandbodem. Druk in juni met strandbezoek en zwemmersboeien verhinderen je om dieper in de Cala te liggen. Wij moesten schuiling vinden tegen de noordwestenwind en deze Cala leek de enige optie. Toch teveel deining en terugkaatsende golven. Met Dinghy Cala Virgili gespot. Stil en paradijselijk maar klein. We hebben het 12 meter jacht achterwaarts in de Cala gevaren en in de bocht geankerd strak aan anker en hekanker, er was geen swell en we lagen compleet beschut tegen de wind.

Cala Mondrago, bezocht op 24 juni 2016. Zeer mooie wijde Cala met links en rechts een strand met cafetaria's en zwmmers kunnen van het ene naar het andere strand zwemmen binnen een zwemmersboeienlijn. Je kan dus niet ver in de Cala ankeren. Blauw water, waar iedereen in wil liggen dus vechten om de mooiste plek. Als je vroeg bent heb je geluk en anders wacht je verderaf tot er laat in de mddag een mooiere plek vrij komt. Al behoorlijk druk in juni met dagjesmansen, Ferry, jets kunnen vervelend zijn en er is veel waterbeweging door jets, Ferry, Zodiacs. Alle oostelijke winden veroorzaken zeer vervelende swell die gevaarlijk kan worden wanneer je bij de rotsen ligt.

Cala Llombarts: mooi gelegen, met rotsinhammen waar het goed snorkelen is. Er zijn twee mooie plekken om te ankeren. Es Calo des Macs onder iets hogere kliffen en de Cala zelf. Strand afgezet voor zwemmers, maar er blijft nog genoeg ruimte voor 4 a 5 schepen om redelijk ruim te liggen. De Ferry zet toeristen af op het rotsplateau links, links in in de Cala. Het is daar mooi ankeren maar je moet er om 09.30 weg zijn en iets meer buiten de Cala gaan liggen.

 

Baleares Ibiza

PortsIB Marina's quotation/prices mooring places

Onze ervaring met PortsIB Marina's en personeel is over het algemeen zeer positief. In het bijzonder wanneer je van te voren een reservering hebt gemaakt op het internet, wordt je op een persoonlijke en zeer vriendelijke manier geholpen.Je kunt een account aanmaken op hun website en je krijgt je eigen lidmaatschapsnummer. Alle scheepsgegevens zijn dan al bekend en dat heeft snelle afhandeling en betaling bij aankomst in het kantoor, tot gevolg. In bijvoorbeeld St Antony werd onze oproep per marifoon niet meteen beantwoord en wij kozen zelf een ponton. Later werden wij door de Marinero's verhuisd naar een betere plaats. Deze PortsIB agenten houden ook toezicht op de omringende straten en parkeerplaatsen. Beveiliging is goed. Je krijgt een sleutel voor het hek. Sant Antony 6-5-2016. 24,21€ p.n. tot 13m. schip.

In PortsIB marina's betalen wij dus voor ons schip: in mei 24,-- euro en in hoogseizoen, vanaf 16 juni 42,-- euro.

Onze keuze van cala's en ervaringen in Cala's:

Portinatx: in het voorseizoen stil en lieflijk met toch de mogelijkheid om per dinghy naar 1 van de 2 strandjes te gaan en een drankje te drinken of te eten in een strandbar. Een paar winkels en twee supermarktjes.

Talamanca achter Ibiza Stad (Eivissa): 5-9-2016.Een mooie wijde baai, geen swell, wel uitkijken voor rotsen als je voor aan de baai wilt liggen. Veel wier en rotsen en meerdere grote plekken zand. Dinghy links op het strandje leggen en achter de strandtenten op de rotonde is een taxi standplaats. Perfecte cala om te liggen voor bezoek aan Ibiza stad. Wij hebben de taxi heen genomen en terug hebben we gelopen, dat is wel een paar kilometer langs de haven.

Cala Mastella, klein en prachtig met klein strandtentje met 1 strandbar. Te ondiep voor Skadi en te weing ruimte in de Cala vanwege rotsbodem nabij strantbar.

Ensenada San Vicente: groot en mooi maar met swell van ferry boten.

Cala Llamp: 7-9-2016.2 prachtige inhammen in indrukwekkend landschap met zeer steile kliffen. Swell, bij noordoosten tot zuidoosten wind kan ankeren zeer oncomfortabel maken.

 

Baleares Formentera

Marina de Formentera/ Dársena Deportiva La Savina ,

07860, Balearic Islands, SpainTel:+34 971 322 346 Fax:+34 971 321 033 ,VHF Channel 09 http://www.marinadeformentera.com/ , reservas@marinadeformentera.com 

All facilities, fuel, pump-out, WiFi, chandlery, restaurant, cafe and bar. Security. Some repair and maintenance services.
Reservation necessary. Expensive! Some swell in the harbour due to Ferries. Small Marina, Med mooring. Busy port a lot of movement due to ferries.

Pices in 2016 for a12 meter yacht:

Low season:  51,= euro
Mid season 1/6– 15/6 en 16/9 – 30/9: 75,= euro
Medium Highseason 15/6 – 30/6 and from 1/9 – 15/9: 135,= euro
High season from 1/7 – 31/8: 195,=euro's

Marina Formentera Mar (cheaper)

Prices published on Noonsite.com in 2015: 37E (May) 85E (June) exc. port taxes, water and electricity.
Much better location as more sheltered from the activity in the port.

We decided to anchor in Espalmador. We visited the Marina by Dinghy. The Marina receptionist was very helpful offering us a Mooring for our ship for the next day for a few hours without charge to be able to visit the Medical Centre.

Tip: Dr. Ureta is a specialist in diving and medicines. We obtained a health certificate (obliged in Spain).

Espalmador Anchoring: good anchoring beautiful, Caribean-like sea. There is some swell due to passing ferries and fishermen when the wind comes from southwest. With strong westerly winds, anchor on the other side of the island.

 

Marina's Andalucía: Costa de la Luz, Costa del Sol + Costa Blanca

Ayamonte 22-3-2016 16,83€ p.n. excl. IVA 21% bekend om de Nederlandse Chandler, hij heeft alles, weet veel en doet alles voor je. Hij nam ook bestellingen in ontvangst die wij op internet deden bijv. Siamezen kattenvoedsel en grit. Mooie pleinen in de stad en groot feestde Semana Santa- Palmpasen- hele week feest. 

Cadiz Puerto America 23-3-2016 20,36€ p.n. all in. Fikse wandeling naar de stad. Prachtige stad. Semana Santa groot feest.

Barbate Puerto Deportivo 29-3-2016 16,83€ p.n. excl.IVA 21%. Spaanse badplaats, niet veel te doen in voorseizoen. Biertje wijntje kost zeer weining, eten ook.

Gibraltar-La Linea, Marina Alcaidesa 16,61€ p.n. all in, laag seizoen. Wifi 30€ per week.

Ceuta Marina Hercules 23,18€ p.n., + water 4,20€, electricity, 2,80€

Estepona ankerbaai prachtig uitzicht, zonsondergang/zonsopgang. Swell.

Benalmadena Puerto Deportivo 8-4-2016 15,48€ p.n.+ electr./water 3,20€ p.n.(meters op pontons) Ankeren mogelijk. Kleine ankerplek met veel swell Dicht bij supermarkt, bars en restaurants. Er is geen Chandler.

Herradura Marina del Este 12-4-2016 Tarief tot 12m.: 23,07€ p.n.+ IVA 5 ,20€ + 3,37€ electr. en water (meters op ponton)-Mid seizoen maart,april en september, oktober. (Tarief tot 15m.: 29,66€ p.n. excl.)In laag seizoen januari-februari en november, december: 19,77€ p.n. excl. In hoogseizoen mei t/m augustus : 37,92€ p.n. excl. Een mooi gelegen en beschutte haven, uitstekende service gratis wifi. Security via een webcam, kleine supermarkt, gesloten in laagseizoen Herradura is 3 km verder, lopen tegen de heuvel op en weer naar beneden, leuk toeven in Herradura.

Almerimar Puerto Deportivo13-4-2016 28,05€ ( + electricity/water 2,54€,wifi 4,96€ p.d., IVA 4,87€) Zeer vriendelijke staff. Met sterke westenwind werden ons een beschuttere mooringplek gewezen achter de appartementen Deze Marina is een overwinter-marina met goede kortingen Veel appartementen complexen om de haven heen, de messten zijn onbewoond of niet verkocht. Wat bars, restaurantjes 2 goede Chandlers ( 1 Ferreteria Nautica en een grote Chandler: Aramar)

Cartagena Yachtport 17-4-2016 22,45€ p.n.all-in. incl. 5% korting lidmaatsch.Cruisers Association. Vinger pontons, veel swell aan zee in beide marina's. Een platform voor Cruiseschepen wordt gebouwd. Dit zal meer swell wegnemen. Dichtbij het centrum van de stad. Wasmachine en droger. Zeer vriendelijk personeel. Wifi niet goed.

Puerto de Tomas Maestre 24-4-2016 30€ p.n. all-in, overzomerprijslijst 660 € per maand, our deal: 1000 € for July and August, kind staff English speaking, free Wifi good, washer 5€, dryer 5€.very sheltered marina. Plans for a second Marina at sea have not yet been realised.

Puerto de san Pedro del Pinetar 23-4-2016 50,€ p.n. 

Torrevieja 25-4-2016 1 nacht 33€ incl VAT + electricity 5€ + water 5€ vooraf te betalen, voor langer verblijf: prijds voor water en electra naar gebruik.(meters op het ponton) 

La Manga Puerto Deportivo Thomas Maestre 30€ all in. Prijslijst overzomeren: 660€ per maand. Zeer beschutte haven.Een prijs voor overzomeren afgesproken met Jorge,handje klap 1000 € voor 2 maanden, juli en augustus. Niet elke Marinero spreekt Engels. Een beetje Spaans spreken heeft voordelen. Er wordt een nieuw hek om de Marina heen gebouwd met sleuteltoegang. Er is geen toezicht. Geen camera's. Netjes in de haven. Leuke barretjes. Ferry naar de overkant van het meer enkele reis 5€ p.p. Bushalte voorbij de supermarkt rechts om de hoek naar La MAnga en Cabo de Palos (markt) Geen goede Wifi. Onze Dongle werkte niet goed ervice van Orange was namelijk niet goed, Orange loste de problemen steeds niet goed op. Ons Spaans was niet toereikend om te klagen en te begrijpen wat er mis was. Men spreekt haast nergens Engels. Wij haalden wachtwoorden (en een kopje koffie) voor wifi in de bar t.o. de Marina.Een nieuwe Marina aan zee, buiten het kanaal wordt nu langzaam gerealiseerd. Onderussen is het binnen de afgezetting waar die Marina moet komen, heel goed en rustig ankeren.

Alicante Real Club de Regatas 26-4- 2016 44€ p.n.all-in. Speciale prijs voor lang verblijf, electr./water incl. Enige swell in de Marina, vriendelijk personeel spreekt geen Engels, goede gratis WIFI, wasmachine 3€ per uur/droger 2€, gratis gebruik van sauna, gym, zwembad. Dichtbij de stad.

Alicante Marina Alicante 26-4-2016 : 50 € p.n. all-in nagevraagd.

Altea Club Nautico 27-4-2016: 29€ p.n. all-in prijs voor boot tot 13 m., tot laag seizoen (oktober t/m mei) incl. electr./water excl.IVA 21%.Med mooring goodshelter, kind staff, no free Wifi but excellent.Close to town of Altea and Albir. High season June+July+September: 41,44€ excl.IVA 21%, High Season month August:58,54€ excl.IVA 21%.

zeilschip SKADI

2022 onze succesboot Beneteau Oceanis staat op de werf van Elio Balsano Porto Vecchio Crotone

  • Elio gaat de boeg en achterkant reparaties uitvoeren met gellcoat
  • Elio plaatst een stalen plaat op de boeg
  • Wij overwinteren nog in Casa Sol, Montroy nabij Valencia
  • 10 april uiterlijk rijden wij terug naar Skadi voor een 9e mooie reis in de Middellandse Zee
  • Wij zijn sinds de zomer van 2021 vanwege de slechte gezondheid van Annelies gestopt met zenden van nieuwsbrieven, alle info over de reis staat immers in ons weblog

Schepen die wij o.a. volgen: Passion, Allegra, Grey Hippo, Iskra, Gioconda, Sea Angel, Calypso, Vida Vagabunda, Wahoo, Seamare, Imagine, Aventura,

Huur ons huis

vakantiewoning te huur in Zeeland

Ons mooie huis in Vlissingen vlak bij zee is te huur. Ook de komende Kerst en winter. Klik op onderstaande link voor info en om te boeken.

Vakantiewoning aan zee te huur

Bezoekers vandaag: 38Laatste wijziging: 17-03-2023