Vertaal deze website

Skadi World Tour
Zeilschip Skadi
 

Navigatie Algemeen

In deze paragraaf wordt een overzicht gegeven van de navigatie hulpmiddelen die aan boord zijn voor het Rondje Atlantische oceaan en de Middellandse Zee. De navigatie doen we m.b.v. de boord apparatuur van Raytheon. Deze bestaat uit de standaard Dieptemeter, Tridata Log, Windmeter, Stuurautomaat, een C80 Plotter en een AIS 365 transuser. En tevens maken we gebruik van de I-pad.

De Plotter maakt gebruik van de Navionics kaarten versie 2017. Jaarlijks worden deze ge-updatet.

Sinds 16 januari 2016 is een AIS Transponder geinstalleerd i.p.v. de reeds aanwezige ontvanger. Hiermee kunnen wij niet alleen andere schepen zien, maar worden wij nu ook door andere schepen opgemerkt.

Op de Windows PC draait ook "open CPM" met de laatste versie zeekaarten van de gehele wereld.

 

 

Boord PC Hardware

De Boord PC is een FIT PC Type PC3 met een 256 GB Solid State disk. Deze gebruikt max 8 Watt.

Als monitor is nu een19" LED TV geinstallerd. In het voorjaar als de mast gestreken wordt wordt op de eerste zaling op ca 15 M een Glomex Omnidirectional TV antenne gemonteerd. De Monitor kan dan als PC Monitor en als  TV gebruikt worden.

Als Backup device is een 1 TB Toshiba disk in gebruik.

In Gibraltar zal, als we uit de Middellandse Zee komen, de SSB (korte golfzender) worden geïnstalleerd om op open water “GRIB-files” met zeer betrouwbare wereldwijde meteorologische informatie op te halen.

Een Personal Location Beacon ( SPOT Trace Track) wordt per persoon aangeschaft en gedragen bij nacht op het dek. Hierdoor kunnen wij bij een "man overboord situatie" de positie van die persoon zien op de Plotter.

 

 

Boord PC Software

Voor weerinformatie wordt gebruik gemaakt van ZyGrib en Windyty. De Gribfiles worden normnaal opgehaald via een internet verbinding maar de bedoeling is dat tijdens grote oversteken de informatie via SSB wordt opgehaald.

Als Logboek draait TripCon 3.2.2

 

Wind stuur inrichting

Voor de windstuurinrichting is de keuze gevallen op de Windpilot (Pacific MF4, Wheel). Deze inrichting is eenvoudig gemonteerd op het Zwemplateau zonder beugels naar de achterscoop. Hierdoor kan het Zwemplateau gebruikt blijven worden om aan boord te komen na het zwemmen zonder halsbrekende toeren uit te halen met allerlei beugels.

Vòòr vertrek wordt de stuurinrichting nog iets naar achteren verplaatst om doorgang via het Zwemplateau ruimer te maken.

 

SKADI GOES "GREECE" Skadi heeft de Peloponnesos gerond en ligt in Crotone Calabrië. Wij zijn na 2 dagen autorijden thuis in Vlissingen aangekomen. Ons blog wordt de komende dagen bijgewerkt

 

 

Zeemeermensen

Nieuws over onze reis en onze site

Croatia news:

The advices of numerous boaters, owners and users of vessels as well as participants of the nautical sector in Croatia have been taken into account, and the tourist taxes for the year 2019 have been reduced up to 60%. The largest reduction is foreseen for flat-rate tourist taxes for the period of one year.

Skadi nieuws:

Komende maanden wordt geupdated op onze website: de alinea ankeren/havens/peloponnesos oost en zuid alsmede Ionische eilanden en vasteland

Komende maanden wordt geupdate onze Google routekaart---> SY Skadi routes 2018 en 2019 Griekenland

Plan 2020 Terug naar Kroatië. Plan 2021: Sardinië/Corsica/noordwest Italië/Monaco/Marseille/Barcelona. Zomerstop. Zuid Spanje/Canarische Eilanden tot maart 2021.Plan 2021: Canarische eilanden, Madeira, Azoren

Nieuwsbrieven: Wij schrijven momenteel de nieuwsbrief Griekenland en deze wordt dus binnenkort uitgestuurd. Wil je ook de meest recente nieuwsbrief onvangen geef dan links onderaan deze pagina je e-mailadres op.

9 februari 2019 geven wij een lezing over Griekenland op de Middellandse Zee-dag van Toerzeilers.

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je de verhalen teruglezen.

Skadi in Zilt 129

Skadi in Nauticlink editie 147 - februari 2017

Bezoekers vandaag: 56Laatste wijziging: 30-10-2018