Google 'Translate'

Skadi Discovery Tour
Zeilschip Skadi
 

Navigatie Algemeen

In deze paragraaf wordt een overzicht gegeven van de navigatie hulpmiddelen die aan boord zijn voor het Rondje Atlantische oceaan en de Middellandse Zee. De navigatie doen we m.b.v. de boord apparatuur van Raytheon. Deze bestaat uit de standaard Dieptemeter, Tridata Log, Windmeter, Stuurautomaat, een C80 Plotter en een AIS 365 transuser. En tevens maken we gebruik van de I-pad.

De Plotter maakt gebruik van de Navionics kaarten versie 2017. Jaarlijks worden deze ge-updatet.

Sinds 16 januari 2016 is een AIS Transponder geinstalleerd i.p.v. de reeds aanwezige ontvanger. Hiermee kunnen wij niet alleen andere schepen zien, maar worden wij nu ook door andere schepen opgemerkt.

Op de Windows PC draait ook "open CPM" met de laatste versie zeekaarten van de gehele wereld.

 

 

Boord PC Hardware

De Boord PC is een FIT PC Type PC3 met een 256 GB Solid State disk. Deze gebruikt max 8 Watt.

Als monitor is nu een19" LED TV geinstallerd. In het voorjaar als de mast gestreken wordt wordt op de eerste zaling op ca 15 M een Glomex Omnidirectional TV antenne gemonteerd. De Monitor kan dan als PC Monitor en als  TV gebruikt worden.

Als Backup device is een 1 TB Toshiba disk in gebruik.

In Gibraltar zal, als we uit de Middellandse Zee komen, de SSB (korte golfzender) worden geïnstalleerd om op open water “GRIB-files” met zeer betrouwbare wereldwijde meteorologische informatie op te halen.

Een Personal Location Beacon ( SPOT Trace Track) wordt per persoon aangeschaft en gedragen bij nacht op het dek. Hierdoor kunnen wij bij een "man overboord situatie" de positie van die persoon zien op de Plotter.

 

 

Boord PC Software

Voor weerinformatie wordt gebruik gemaakt van ZyGrib en Windyty. De Gribfiles worden normnaal opgehaald via een internet verbinding maar de bedoeling is dat tijdens grote oversteken de informatie via SSB wordt opgehaald.

Als Logboek draait TripCon 3.2.2

 

Wind stuur inrichting

Voor de windstuurinrichting is de keuze gevallen op de Windpilot (Pacific MF4, Wheel). Deze inrichting is eenvoudig gemonteerd op het Zwemplateau zonder beugels naar de achterscoop. Hierdoor kan het Zwemplateau gebruikt blijven worden om aan boord te komen na het zwemmen zonder halsbrekende toeren uit te halen met allerlei beugels.

Vòòr vertrek wordt de stuurinrichting nog iets naar achteren verplaatst om doorgang via het Zwemplateau ruimer te maken.

 

Moorspots: Find info, photos and reviews for marinas and anchorages worldwide

 

SKADI GOES "GREECE" Skadi ligt in Crotone Calabrië. Begin april rijden we met de katten terug naar Skadi en beginnen aan seizoen 5. Klik hier voor---> Skadi route 2019

2020: terug naar Kroatie
2021: terug naar de Westelijke med
2022: terug naar Balearen, zuidelijk naar Andalusië, Portugal en in de winter doorvaren naar de Canarische eilanden
2023: Madeira, Azoren

 

 

Skadi in Crotone op de kant

Nieuws over onze reis en onze site

Skadi nieuws:

  • zo nu en dan wordt gewerkt aan de alinea: boeken en tips
  • info en route over onze Griekenland route 2018 vind je onder "Havens/ankeren"
  • Nieuwsbrief Griekenland:  deel 3 is op 9 maart verstuurd. Deel 4 en laatste deel van onze reis in 2018 volgt rond 18 maart. Wil je ook de meest recente nieuwsbrief onvangen geef dan links onderaan deze pagina je e-mailadres op.
  • 18 maart geven wij een lezing op de Beneteau club.

 

Skadi in de Literatuur

De Skadi, en wij, worden een paar maal vermeld in literatuur van zeilbladen en watersport sites. Hieronder kan je de verhalen teruglezen.

Skadi in Zilt 129

Skadi in Nauticlink editie 147 - februari 2017

Bezoekers vandaag: 125Laatste wijziging: 23-03-2019